Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KAZIM KARSU’DAN DEPREM AÇIKLAMASI

KAZIM KARSU’DAN DEPREM AÇIKLAMASI
CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, merkez üssü Elazığ’ın sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin, Türkiye’deki deprem olgusunu yeniden gündeme getirdiğini vurguladı. Karsu; “Olası büyük bir depremde aralarında Bolu’nun da olduğu söz konusu kentlerimizde çok ciddi can ve mal kayıpları yaşanabilir. Artık ülkemizi yönetenlerin bilim adamlarının sözlerine kulak vererek bu konuda somut adımlar atmasının zamanı gelmiş hatta geçmiştir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, Elazığ’daki 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu.  

“OLASI BİR DEPREMDE ÇOK CİDDİ CAN VE MAL KAYIPLARI YAŞANABİLİR”

Karsu, yaptığı açıklamada olası büyük bir depremde Bolu’nun da ciddi can ve mal kaybı yaşayabileceğinin altını çizerek; “Kanal İstanbul’ olmak üzere ülke genelindeki birçok projedeki deprem olgusuna bilimsel bir çerçeveden bakılması gerektiğine dikkat çekerek; “Türkiye Diri Fay Haritası’na göre; Aksaray, Bolu, Sakarya, Yalova, Bursa, Balıkesir, Manisa, İzmir, Aydın, Denizli, Erzurum, Kahramanmaraş, Hatay, Hakkâri, Muğla, Eskişehir, Kütahya, Bingöl gibi 18 ilin merkez yerleşim birimleri, 80’ini aşkın ilçe merkezi ve 502 köy, deprem üretme potansiyeli yüksek aktif fayların geçtiği hatlar üzerinde doğrudan bulunmaktadır. Olası büyük bir depremde aralarında Bolu’nun da olduğu söz konusu kentlerimizde çok ciddi can ve mal kayıpları yaşanabilir” şeklinde konuştu.

“DEPREMDE ÖLMEK KADER DEĞİLDİR”

Yaşana depremler sonrasında somut adımlar atılması gerektiğini vurgulayan Kazım Karsu; “Artık ülkemizi yönetenlerin bilim adamlarının sözlerine kulak vererek bu konuda somut adımlar atmasının zamanı gelmiş hatta geçmiştir. Örneğin kısa vadede Aktif fay zonları üzerine bina inşa edilmesi yasaklanabilir. Özel jeolojik araştırmalardan sonra bina inşa edilip edilmeyeceğine karar verilebilir. Yine, aktif fay zonları üzerine inşa edilmiş bulunan binalar kentsel dönüşüme tabi tutularak yurttaşların can ve mal güvenliği acilen sağlanabilir. Deprem Araştırma Dairesi Başkanlığı ülkemizin jeolojik araştırmalar kurumu niteliğinde olan MTA Genel Müdürlüğü bünyesine alınabilir. Sonuçta depremde ölmek kader değildir. Deprem değil bina öldürür. Bu sözlerden hareketle “Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar temenni ediyorum”  ifadelerini kullandı.