Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU’NUN EN BÜYÜK PROBLEMİ İŞSİZLİK

 BOLU’NUN EN BÜYÜK PROBLEMİ İŞSİZLİK
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Boludabolu’ya konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlık makamında Boludabolu muhabirlerinin sorularını yanıtladı. –Bolu’nun size göre öncelikli problemi nedir? –Cumhurbaşkanı’ndan randevu alabildiniz mi? Ne aşamadasınız? -Ülkemizin yaşadığı maddi krizler var. Sizin bu krizleri aşmak adına Bolu için planlarınız nelerdir? Sorularını cevaplandırdı.
Haber: Feyza ACAR

 “BOLU’NUN EN BÜYÜK PROBLEMİ İŞSİZLİK”

   Bolu’nun en önemli problemi işsizlik. Şu an Bolu Belediyesi’ne 16 bin kişi iş başvurusunda bulundu. Bu sorunu çözmek için İŞKUR ile ortak bir çalışma yürüttük. Biz insanlara yardımcı olmaya çalışıyoruz fakat ekonomi Türkiye’de bu durumdayken biz de gelenlerin çok küçük bir kısmına yardımcı olabiliyoruz. Ekonomiyi düzeltmesi gereken belediye başkanı değildir. Bu iş merkezi hükümete düşer.

 “SANDIKTAN ÇIKTIK MİLLİ İRADEYİ TEMSİL EDİYORUZ”

   Talebimizi 27 kez sözlü, 2 kez de yazılı ilettik fakat dönüş alamadık. Şu ana kadar herhangi bir geri dönüş olmadı ama ısrarla randevu talebimizi yenilemeye devam ediyoruz. Sayın Erdoğan bu ülkenin Cumhurbaşkanı bunu biz de görüyoruz, kabul ediyoruz. Bu halkın iradesidir ama Sayın Erdoğan’ın da CHP’li Belediye Başkanlarıyla görüşmem anlayışına girmesinin doğru olmayacağını düşünüyoruz. Kendisi milli irade diyor, biz de sandıktan çıktık milli iradeyi temsil ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bize randevu vermeme gibi bir tercihi olamaz.

 “BİZ EKSTRA BİR KİŞİYE DAHA EKMEK VEREBİLME DERDİNDEYİZ”

   Şehir ekonomisiyle ülke ekonomisi birbirine paralel. İş için başvuran 16 bin kişinin işe alınması mümkün değil. Biz belediye şirketlerimizi daha aktif hale getirerek üretime dayalı bir model oluşturmayı amaçlıyoruz. Bugün mesela boru üretme tesislerimizi büyütme kararı aldık. Bununla ilgili makine tesisat aldık. Biz ne kadar çok üretirsek o kadar fazla istihdam sağlayabiliriz. Ama tabii bizim sağlayacağımız istihdam sonuç itibariyle sınırlı kalır. Biz ekstra bir kişiyi daha çalıştırabilme ve ekmek verebilme derdindeyiz. Bunun karşılığında git şurada otur demeyeceğiz. İşini gerçekten yapan, üretimde aktif olacak kişilerle çalışacağız.