Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ONLAR İÇİN İNSAN KATİL OLUR”

“ONLAR İÇİN İNSAN KATİL OLUR”
Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Özköylü, “Boluspor’a zarar verecek bir durum oluşursa, sorunun benle alakalı olduğunu hissettiğim anda hiç tereddütsüz o işin gereğini yaparım” dedi.
Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Hakan Arslan ile taraftarların yaşadığı gerginlik üzerine, “Ne oyuncunun performansının kötü olmasını kabul edebilirim, ne de taraftarın ettiği küfrü kabul edebilirim. Kimse kimsenin ne anasına ne karısına küfür edemez, onlar için insan katil olur” diye konuştu.
Haber: Ömer Çetinaslan
Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Karaçayır Tesisleri’nde düzenlediği haftalık basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özköylü, Osmanlıspor maçı sonrasında Hakan Arslan ve taraftarla arasında yaşanan gerginlik hakkında açıklamalar yaptı. 
“SORUNUN BENLE ALAKALI OLDUĞUNU HİSSETTİĞİM ANDA…”
Boluspor’un kötü gidişatı üzerine istifa edip etmeyeceğini açıklayan Osman Hoca, “Boluspor’a zarar verecek bir durum oluşursa, sorunun benle alakalı olduğunu hissettiğim anda hiç tereddütsüz o işin gereğini yaparım. Ben, antrenörlük hayatımda, bu kadar kötü sonuçların arka arkaya geldiği bir dönem geçirmedim. Şunu da herkesin bilmesi lazım; bu takımı ben kurmadım. Geldiğimizden beri sürekli, sezon başı yaşanan problemlerden kaynaklı takım için kritik oyuncuların hepsi sakat. Bazen 11 kişi ile maç oynamak zorunda kaldım, değiştirecek adam bulamadığım maçlar oldu. Benim takımım şimdi kuruldu. Bu takım benim takımım. Bu saatten sonra tüm sorumluluk bende. İddia ediyorum;  şu oluşturduğumuz takımla Ocak ayında değil de, Temmuz ayının başında olsaydık, yaptığımız işe ve sistemimize güvenerek söylüyorum ki, bu takım mutlaka ilk 5’in içinde olurdu. Artık,  bu saatten sonra bir gereklilik olursa, buna ihtiyaç duyulursa, Boluspor için iyi olacak olan neyse, o konuda üzerimize düşeni yaparız” ifadelerini kullandı. 
“BİR TAKIM SEZONA TEK SOL BEK İLE BAŞLAMAZ”
Osman Özköylü, Boluspor’un sezon başından beri sol bek eksiği yaşadığını söyleyerek, “O kadar kötü bir süreç geçiriyoruz ki, yamama oyuncular oynatmaya çalışıyoruz. Hakan Arslan, 10. haftada sakatlandı, son 7 haftayı sol beksiz oynadık. O bölgeden çok ciddi hatalar yaparak goller yedik. Bir takım sezona tek sol bek ile başlamaz. Alternatifi olmalı. O oyuncu sakatlandığında, yerine koyabilecek adamı bulmalıyım. O yüzden ben şimdi böyle bir transfer çalışması yaptım.  Şimdi, her bölgenin 2 tane hatta 3 tane alternatifi var. Birine bir şey olduğu zaman, “sorun değil, öteki var” diyebiliyorum. Fakat, şuan ki sıkıntı; gelen oyuncularımızın tam hazır olmayışı, sakatlıktan çıkan Hakan, 2,5 ay sonra ilk 11 maç oynadı. Emre de yeni geldiği için, takımla çalışma fırsatı olmadığı için, sistem konusunda biraz zamana ihtiyacı olduğu için oynatamadık. Yeri geldi, Hayrullah’ı sol bek oynattık. Stoper Fethi’yi sol bek oynattık. Bu tür sıkıntılarla karşılaştığımız için ben de teknik adam olarak, istediğim oyunu oynatma konusunda sıkıntılar yaşıyorum” şeklinde konuştu.
“ONLAR İÇİN İNSAN KATİL OLUR”
Özköylü son olarak, Hakan Arslan ve taraftarlar arasında yaşananlara ilişkin, “Orada, kabahatli olan sadece Hakan Arslan değil. Ben, sadece sahada oynayıp oynamamasına karar veririm. Diğer konularla ilgili yönetim karar verecektir. Bir ceza yönetmeliği vardır. Kaptanın, kaptanlık bandını atması doğru bir şey değil ama o çocuğun da ruh halini anlamak lazım. Maç boyu sürekli ana avrat küfür yemek kimsenin hoşuna gidecek bir durum değil. Evet, oyuncu bu tür hakaretleri duymamak için üzerine düşeni yapacak. Ne oyuncunun performansının kötü olmasını kabul edebilirim, ne de taraftarın ettiği küfrü kabul edebilirim. Böyle bir şey mümkün değil. Biraz daha medeni olmamız lazım. Tepkinin de seviyesi olmalı. Kimse kimsenin ne anasına ne karısına küfür edemez, onlar için insan katil olur. Öyle küfürleri duymaya kimse tahammül edemez. O bir patlamadır. Yanlıştır ama bazen bunları hepimiz yapıyoruz” ifadelerine yer verdi.