Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÜNLÜ SANATÇI BOLU HAKKINDA KONUŞTU

ÜNLÜ SANATÇI BOLU HAKKINDA KONUŞTU
Bir dönem neredeyse tüm Türkiye’yi yayınlandığı zaman diliminde televizyon ekranlarına kilitleyen Avrupa Yakası’nın meşhur Cem Onaran’ı Levent Üzümcü… Son dönemde sinema ve tiyatro oyunculuğunun yanı sıra sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımlarla da dikkat çekiyor.

Boludabolu muhabiri olarak biz merak edilenleri sorduk, Levent Üzümcü cevapladı.

Haber: Feyza ACAR

Bolu Belediyesini 15 yıl sonra ilk kez CHP’li bir başkan aldı. Bu konu ile ilgili ne düşünüyorsunuz? 

Sayın Tanju Özcan vekilliği zamanında tanınan başarılı bir siyasetçiydi. Belediye Başkanlığını kazanmasında Ankara’da ki tecrübesi ve başarısı elbette büyük katkı sağlamıştır. Seçimlerden bahsedince hep söylerim “Takdir Halkın” halk eğer ben bugün senden memnun değilim onu seçiyorum derse o gelir. Gelen insan iyi hizmet edebiliyorsa devam eder, edemiyorsa bir başkası gelir. Yani bunu ben halkın seçkisi olarak görüyorum. Cumhuriyet’in değerleriyle pervasızca çatışan garip tarafları vardır bu partinin. Milyonlarca insanın hak, hukuk, adalet diye bağırıyor olmasının altında yatan şey Türkiye’nin var olan sistemini aşındırmış olmalarından kaynaklı. Genellikle bunu da gazetede yazmanız için özellikle söylerim size. Bana çok fazla siyaset yaptığımı söylüyorlar. Hayır, ben siyaseti eleştiriyorum. Siyaset yaptığını iddia eden devlet görevlilerini eleştiriyorum ben ve buna benim hakkım var. Çünkü, size yanan bir kırmızı ışıkta geçip durmak sizin kararınızdır. Tıpkı oy atmaya giderken verdiğiniz karar gibi bir karar verirsiniz. Pazarda gördüğünüz bir limonu, domatesi paranıza göre almaya çalışmanız sizin kararınızdır. Hayat, karar vermek demektir. Karar vermek demek politika demektir. Sizin çocuklarınızın gittiği okuldaki müfredatı değiştiren, pazardaki domatesin, armutun, limonun, soğanın fiyatını yükselten bir sistemi eleştirmek siyaset değildir, Hak arayışıdır! Levent Üzümcü siyaset yapıyor diyorlar. Hayır, ben bir vatandaşım. Benim çocuğum da okullara gidiyor, ben de pazara çıkıp alışveriş yapıyorum, ben de evimde yemek yapıyorum, bu ülkede yapılan her türlü şey beni de etkiliyor. Bunları eleştirmek beni hain yapmaz. Bunları eleştirmek beni siyasetçi yapmaz. Ben konuşuyorum herkes konuşsun. Herkes kendini ifade etsin. Ben üstüme düşeni yapıyorum, herkes yapsın.

Oyuncu kimliğinizin yanı sıra siyasette CHP safında aktifsiniz. Bu konu ile ilgili neler söyleyebilirsiniz?

Ben belediye meclis üyesiyim. Çoğu insan bundan bir para kazandığını düşünüyor. Bu işten para kazanmıyoruz. Öncelikle insanların bunu bilmesi lazım. Ben orada Şişli Belediyesi’nde yaşayan insanlara çocuk tiyatrosu götürmek için, tiyatro, sanat, müzik götürebilmek için duruyorum. Sadece bunu söyleyebilirim size. Bunun için varım orada. Bu işten 1 lira kazanmıyorum ve bunu da son derece gerekli buluyorum.

Bolu’yu seviyor musunuz? Bolu’ya hiç geldiniz mi?

Tabii geldim Abant’a gittim birçok insanın gittiği gibi. Bolu merkezi biliyorum son gittiğimde cıvıl cıvıl bir öğrenci şehri gördüm çok hoşuma gitti. Hiç bu kadar öğrenci fazlalığı olduğunu düşünmedim. Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin ve o gençlerin şehre kattığı enerji bana 1990’ların başındaki Eskişehir’i hatırlattı. Eskişehir’den mezunum ben orası da öyleydi. Eskişehir’de ki öğrencilere oraya çok şey kattı şimdi görüyorum ki Bolu’da ki öğrencilerde Bolu’ya çok şey katıyor. Bir ekonomi yürüyor. İnsanlar eskiden öğrencilere ev kiralamak istemezlerdi. Yavaş yavaş başlar o. Sonra fark ettiler öğrencilerin ekonomiyi sırtlandığını anladılar. Büyük de bir üniversite ve çok gideni var. Esnafın kazançları artıyor. Ülkenin dört bir yanından oraya gencecik insanlar geliyor. Orada çok büyük bir görevi var Boluluların. Ben kendimi Eskişehir’li de sayarım örneğin. O halk bana oralı hissettirdi çünkü.