Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KEŞKE SEZON BAŞI HAZIRLIKLARINI YAPIYOR OLSAK”

“KEŞKE SEZON BAŞI HAZIRLIKLARINI YAPIYOR OLSAK”
Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, düzenlediği basın toplantısında, Boluspor’un kamp sürecini değerlendirerek, devre arası transfer çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Haber: Burhan Yeşiltaş

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Karaçayır Tesisleri’nde düzenlediği haftalık basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Özköylü, Boluspor’un ilk yarı performansını değerlendirerek devre arası kampı ve transferler hakkında bilgi verdi.

Osman Hoca, Boluspor’un ligin ilk yarısının sıkıntılı ve zor geçtiğini ifade ederek, “Sıkıntılarla, problemlerle geçen, zor bir ilk yarıyı geride bıraktık. İlk yarıdan beklentimiz çok daha farklı yerlerde olmaktı. En azından puansal olarak biraz daha fazla puan toplayarak ligin ilk yarısını kapatma isteğimiz vardı. Ama özellikle ligin 12. haftasından sonra arka arkaya gelen önemli sakatlıklar, ciddi sakatlıklar, oyuncularımızın uzun süre takımdan ayrı kalması, kadro derinliğimizin de maalesef olmamasından dolayı bu oyuncularımızın açığını kapatamamak ve iyi oynadığımız maçlarda bile yaptığımız bireysel hatalar ve bireysel hatalardan yediğimiz goller, çok şanssız kaybettiğimiz maçlar gerçekten bizim adımıza ilk yarının olumsuz ve kötü bitmesine sebep oldu. Tabii ki bu süreci kendi adımıza olumluya çevirmek için ilk yarı sonu bizim adımıza çok önemli bir fırsattı” ifadelerini kullandı.

“ÇOK ELİT BİR TAKIM OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM”

Özköylü, devre arasında takıma katılan transferler ile ilgili olarak ise, “Biz zaten ilk yarı bitmeden özellikle takıma katacağımız oyuncularla ilgili, ilk yarının planlamasıyla alakalı çalışmalara başlamıştık. Zaten bu noktada yapmış olduğumuz transferleri kısa sürede, takıma kazandırmak, kampa yetiştirmek ve takımla birlikte çalışmasını sağlamak bence çok önemli bir başarıydı. Ben bu noktada başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Özellikle transfer döneminde birlikte hareket ederek, istişare ederek çok doğru oyuncuları, çok iyi oyuncuları takımımıza katma fırsatı bulduk. Devre arası transferi çok kolay olmuyor. Kimse oynamış oyuncusunu ve iyi oyuncusunu bırakmıyor. Mutlaka devre arası transferinde, kulübüyle problemleri olan veya az oynamış oyuncuları almak zorunda kalıyorsunuz. Biz bu noktada mümkün olduğu kadar oynamış oyuncuları alma noktasında çalışmalar yaptık. Bunda çok başarılı olmak mümkün olmuyor. Birde kulübün ekonomik yapısını da düşünmemiz gerekiyor. Bu noktada biz gerçekten önemli oyuncuları takımımıza kazandırdığımızı düşünüyorum. Bu oyuncularımızın takıma girmesi, eksik olan taraflarının tamamlanması, takımla olan adaptasyonu, şehre adaptasyonu, lige adaptasyonu mutlaka zaman alacaktır. Ama onlar açıklarını kaliteleriyle ve takım içindeki uyumla kapatacaklarını düşünüyorum. Kamp dönemine yetişmeleri, bizimle birlikte olmaları, arkadaşlarıyla birlikte antrenman yapmış olmaları bizim için çok büyük avantaj. İnşallah önümüzdeki birkaç haftalık süreçte onlarında performanslarının artmasıyla sakat oyuncularımızın bizimle beraber birlikte çalışmaya başlamasıyla beraber çok kaliteli, çok elit bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Bu noktada oyuncularımızdan beklentimiz mutlaka çok fazla olacak” şeklinde konuştu.

“KEŞKE SEZON BAŞI HAZIRLIKLARINI YAPIYOR OLSAK”

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, takımın ligde bulunduğu durumdan ötürü kaybetmeye tahammülü olmadıklarını söyleyerek, “Keşke şuan sezonun başı olsa. Sezon başı hazırlıklarını yapıyor olsak. Bu takımla birlikte 1,5-2 ay çalışma fırsatımız olsaydı. O zaman bu ligde çok iddialı olabilecek, büyük hedeflere oynayacak bir takım çıkardığımızı herkes görecekti. Şu süreçte ligde bulunduğumuz durum, bizi belli bir gerginliğe mutlaka sokacaktır. Hep kazanmak olduğunuz, hep puan almak zorunda olduğunuz maçlar oynayacaksınız. Kaybetme tahammülünüz yok. Kaybetme kredimiz yok. Mümkün olduğu kadar doğru bir şekilde ilerlemek istiyoruz. Kazanarak maçlarımızdan puanlar alarak ilerlemek istiyoruz. Bu noktada çalışmalarımızı hem kamp döneminde gerçekleştirdik. Yoğun bir kamp dönemi geçirdik. Yapmış olduğumuz çalışmalar hem yeni gelen oyuncularımızın kampa katılımı, onların oynayacak olduğumuz oyun sistemine adaptasyonu, arkadaşlarına adaptasyonu, oyuncuların birbirini tanıması, bizleri tanıması mutlaka bir süreç gerektirecektir. Ama inşallah o süreci en az kayıplarla geçmek istiyoruz. Bu süreç çok önemli” diye konuştu.

“İLK 5 MAÇ ÇOK ÖNEMLİ”

Osman Hoca son olarak, takıma katılan yeni oyuncularla birlikte takım içerisinde rekabet ortamının oluştuğunu söyledi: “Özellikle ligde oynayacağımız ilk 5 maçlık periyot kendi adımıza çok önem arz ediyor. İnşallah burayı en mükemmel şekilde geçeriz. Takımımız artık rekabet içerisinde. Önce kendi içinde rekabeti yapacak. Sonra dışarıda rakiplerimizle o rekabete gireceğiz. Artık her bölgenin bir alternatifi var. Bundan sonra oynayan bir oyuncumuzu herhangi bir şey olduğu zaman sakat veya cezalı duruma düştüğü zaman hiç gözümüz arkada kalmayacak. Yerine aldığımız, oynatabileceğimiz oyuncu sayımız çok fazla. Kadro derinliğini fazla olması, takım içi rekabeti ve rekabette takım başarısını daha üst noktalara çıkaracak. Biz buna inanıyoruz. İnşallah bunun böyle olduğunu görmek istiyoruz. İnşallah ikinci yarı Boluspor adına çok önemli bir süreç olacak. Ve bu süreci güzel bir şekilde geçirip, mümkün olduğundan kısa sürede hemen kendimizi rahatlatacak, daha güvenli olacağımız üst sıralara doğru çıkmak ikinci yarıdaki en büyük hedefimiz.”