Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU'DA CEMEVİ AÇILIYOR

BOLU'DA CEMEVİ AÇILIYOR
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın cemevi çıkışının ardından Bolu’da yaşayan ve sayıları 5 bin civarında olduğu öğrenilen aleviler, cemevi açmak için ilk adımı attı. Ziyaret ettikleri siyasi partilerin de yeşil ışık yaktığı aleviler dernek kurup sonrasında da cemevi açmak için çalışmalarını sürdürecek.
ÖZEL HABER / MUTLU YUCA

Bolu Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ‘Cemiyet sohbetleri’ programında kilise ve cem evi çıkışı yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın açıklamalarının ardından kentte yaşayan aleviler ibadetlerini yapabilecekleri bir yer açmak için ilk adımı attı. Bir grup alevi vatandaşı cemevi açmak için CHP’li siyasetçi ve işadamı Cahit Çıngı ile birlikte AK Parti, MHP, CHP ve İYİ Parti’yi ziyaret ederek destek istediler.  Siyasi partilerin kentte Cem evi açılmasına sıcak baktıkları öğrenildi.

KISA SÜREDE AÇILACAK

Kentte yaşayan alevi vatandaşların kendisini ziyaret ettiklerini belirten Cahit Çıngı, “Bolu’da yaşayan aleviler cemevi açmak için bana gelerek destek istediler. Onlarla birlikte siyasi partileri ziyaret ettik. Görüşmeler gayet olumlu geçti ve cemevi açılması fikrine sıcak baktılar. Bolu’da 5 bin civarında alevi vatandaşının yaşadığını söylediler. Önce dernek kurup sonrasında da cemevinin açılması için gerekli hukuki prosedürleri tamamlayıp çalışmalarını sürdürecekler” diye konuştu.