Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CİHAN BAŞARAN'DAN ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALAR

CİHAN BAŞARAN'DAN ÇOK ÖZEL AÇIKLAMALAR
Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı Cihan Başaran Libya’ya asker gönderilmesi, asgari ücret ve yerli otomobil konuları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haber: Feyza Acar

"LİBYA ATILIMI AKILLI  BİR PROJEDİR"

  Tabii ki bu konuda MHP Sayın Genel Başkanı Liderimiz Doktor Bahçeli’nin düşünceleriyle aynı doğrultuda düşünüyoruz ve kendisinin Libya’ya asker gönderilmesi konusunda teskereye onay vermesini takdirle karşılıyoruz. Liderimiz Devlet Bahçeli ülke menfaatleri konusunda kesinlikle yanılmaz bir bilgeliğe sahiptir. Dünya siyasetini takip ettiğimizde Türkiye Cumhuriyeti’nin Libya konusunda bir dünya siyaseti izlediğini anlayabiliriz. Çok uzun yıllardır insanlar dünyada yeni sömürgeler, yeni alanlar ve yeni köşe başları kapma çabaları içerisindeler. En yakın örneğini biz Güneydoğumuzda son 30 yıldır yaşıyoruz. Afganistan’da, Irak’ta, Suriye’de akılalmaz gelişmeleri son 30 yılda yaşadık. Orada Amerika’nın güç elde ettiği bir yapı oluştu. Şu anda dünyada insanlar kendi ülkelerinin gelecekleri için köşebaşlarını tutuyorlar. Türkiye Cumhuriyeti’nin etrafı her bir taraftan çevrilip sarılıyor. Tam kıskaca alınmak üzereyken Türkiye Cumhuriyeti’nin yapmış olduğu Libya atılımı, askeri destek girişimi akıllıca bir projedir. Akdeniz’de tamamen bizim sınırlarımız çizilip ablukaya alındığımız bir anda, biz kendi yolumuzu açtık. Bu arada Afrika kıtasıyla olan ilişkimizide bundan sonraki nesillere miras olarak bırakacağız. Belki diyeceksiniz ki bizim Libya’da ne işimiz var? Biz Libya’da ne yapıyoruz? Biz Libya ile kader arkadaşıyız. Dün Osmanlı’nın Libya’da ne işi varsa bizimde Libya’da o işimiz var. Türkiye Cumhurtiyeti adaleti ihtiyacı olan her yere götürecek güçte ve kudrette bir devlettir. Biz buna Kızılelma diyoruz. Bugün Tunus olur yarın Fas olur Cezayir olur. O topluma Türkiye Cumhuriyeti’nden her zaman huzur, kuvvet, refah ve güç gelir.

"ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPTIKÇA İŞVERENE YÜK  BİNDİRMEMELİYİZ"            

  Asgari ücret konusunda çok hassas düşünüyoruz. Tabii ki hükümetimiz bu konuda işçi sendikalarıyla defalarca oturumlar yaparak bir rakamda karar kıldılar. Bu rakamın çok daha yüksek olması konusunda bir öngörüm vardı. Bir asgari ücretlinin aylık maaşı, Türkiye İstatistik Kurumu’nun her yıl açıkladığı oranlar ve sınırlar doğrultusunda olmalı. Asgari ücret rakamının da orada açıklanmış olan açlık sınırının altında olmaması gerekiyor. Benim umudum asgari ücretinin 2500, 2600 civarında olmasıydı. Gönül isterdi ki çok bu söylediğim rakamlardan daha yüksek olsun. Bunun için bizim gelecekte çok daha fedakarca davranmamız gereken durumlar olacak. Örneğin asgari ücretteki vergi yükünü azaltarak bu ücreti 3.000'lere çekmek en doğrusu olacak. Asgari ücret konusunda düşük kaldığı düşüncesindeyim. Asgari ücretin yüksek tutulması durumunda ise uygulanması gereken politikanın şöyle olmasını düşünüyorum; Asgari ücretin iş veren açısından bir maliyeti var. İşçi açısından da aynı şekilde bir kesinti var. Devlet teşvikleri ve vergi kanunlarında değişiklik yaparak işverenin üzerindeki vergi yükü ve sosyal güvenlik yükü azaltılarak asgari ücrete zam yapılabilir. Asgari ücrete zam yaptıkça işverene yük bindirmemeliyiz. Konuyu bu şekilde çözebiliriz. Çünkü her ne olursa olsun asgari ücrete yapılan her zam mevcut kanunlarla işverene yük yüklemekte. Devlet kanunlarda düzenlemelere giderek ilerleyen yıllarda asgari ücreti yüksek, işveren maliyetini düşük tutabilir. Bizim düşüncemiz bu şekilde.

"GELECEK NESİLE DEVRİM"

  Yerli otomobil konusunda hükümetimizi takdir ve tebrik ediyorum. Yerli otomobil projesini Türkiye Cumhurtiyeti’ni gelecek nesillere taşıyacak önemli bir yatırım olarak görüyorum. Benim bu konuyu, mesleğim gereği bir ekonomist, iktisatçı ve Mali Müşavir olarak değerlendirmem doğru olur. İlerleyen günlerde göreceğiz, vergi avantajları yüksek olacaktır. Bizim için yerli otomobilin fiyatı yada vergi avantajı ne olur konusundan çok, daha önemli bir konu var. Biz sanayi devriminin yaşandığı bir dünyada şu anda otomobil sektörüne adım atmış ve bu sektörde bundan sonra biz de varız diyen bir Türkiye’yiz. Bu atmış olduğumuz temel ve tohumlar gelecek dönemlerde gelişecek ve yeşerecektir. Gelecek neslimize bir sanayi devrimiyle otomobil devrimi bırakıyoruz. Onlar bunu geliştirecektir. Önümüzdeki 5 ile 10 yıllık süreçte otomobilimizin tamamen %100 yerli ve milli bir araca dönüşeceğine, dünya piyasalarında çok büyük bir oranda tercih edilen araç  haline geleceğine eminim. Bu Türkiye için çok önemli bir yatırım.