Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAİBÜ-ARÇELİK İŞBİRLİĞİ BOLU YEMEK KÜLTÜRÜNE KATKI SAĞLAYACAK

BAİBÜ-ARÇELİK İŞBİRLİĞİ BOLU YEMEK KÜLTÜRÜNE KATKI SAĞLAYACAK
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Turizm Fakültesi Dekanlığı, Arçelik ile eğitim protokolü imzaladı. Protokole göre, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Arçelik’in Bolu’daki “The Kitchen” isimli deneyim merkezinde uygulamalı mutfak eğitimi alacak.

Proje ile geleceğin şef adayları olan öğrencilerin, gelişimine destek olmak; israfa duyarlı, elinde ürün ve malzemeleri en iyi şekilde değerlendiren, yeni mutfak ekipmanlarını kullanmayı bilen yaratıcı şeflerin yetiştirilmesi hedefleniyor. Öğrenciler daha fazla deneyimleme ve pratik olanağına sahip olurken, Arçelik’in Gıdaya Saygı, Sıfır Atık gibi vizyonları kapsamında bilgi ve yaklaşımları da öğrenme fırsatı bulacak.

Protokol kapsamında her öğretim yılında 50 öğrenci seçilerek The Kitchen’da şeflerle 4 günlük uygulamalı eğitime alınacak. Bu eğitimlerde seçilen başarılı öğrenciler The Kitchen’daki etkinliklerde şef olarak görev yapacak. Toplam eğitim süreci 5 ayda tamamlanacak. Arçelik, genç şef adaylarının yaratıcı fikirlerini de ürün geliştirme süreçlerinde değerlendirecek.

Proje ile Türk mutfağında ayrı bir yere sahip olan Bolu yemek kültürüne katkı sağlamak da amaçlanıyor.