Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MÜFETTİŞ RAPORU GELDİ

MÜFETTİŞ RAPORU GELDİ
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İçişleri Bakanlığı tarafından gelen müfettişin yaptığı incelemeler doğrultusunda gelen raporda 29 tane konuya soruşturma izni verildiğini ve bunlardan bir tanesinin doğrudan savcılığa gittiğini açıkladı.
Bolu Belediye Meclisi Ocak 1. Oturumunun sonunda konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kamuoyun merakla beklediği İçişleri Bakanlığı müfettişinin raporunun geldiğini duyurdu. Başkan Özcan, Bolu Belediyesi Eski Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminin müfettiş talep ederek incelenmesini istediklerini belirterek; “Geçmiş yönetimle ilgili söylemek istediğim şeyler var. Bazıları şunu söyledi, ‘Ya siz eski belediye başkanını koruyor musunuz?’ Bakın niye sustuğumuzu söyleyelim. Müfettiş talep ederek, Alaaddin Yılmaz döneminin incelenmesini istedik. İçişleri Bakanlığı da müfettiş gönderdi ekibi ile beraber, ekip burada 2 ay kadar bir süre ile çalıştı. Bunları biliyorsunuz. TV programlarında söylediler. Biz bunların incelenmesini talep ettik. Müfettiş raporunun gelmesini bekledik” şeklinde konuştu.
"29 TANE EKSİKLİK, USULSÜZLÜK VE ZİMMET GİBİ TESPİTLERİ VAR”
Başkan Özcan, soruşturma izni açılan 29 konudan birinin savcılığa gittiğini de vurgulayarak; “Müfettiş raporu geldi. 29 tane konu ile ilgili eski belediye başkanıyla alakalı soruşturma izni verilmiş. Bir tanesi de savcılığa gitmiş. Bu konu ile ilgili de Bolu Valiliği ile ön yazışmalarımız sürüyor. Tamamladıktan sonra meclis üyesi arkadaşlarımıza bu raporu incelemeleri için vereceğiz. Son 5 yıl içinde 29 tane eksiklik, usulsüzlük ve zimmet gibi tespitleri var. Bunlar için de valilik bizden ön yazı istedi. Bu yazışmalar sona erdikten sonra da kamuoyuna açıklayacağız. Üzerine gitmemiz gereken ne kadar konu varsa, hepsinin üzerine gideceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bunu da bilmenizi istiyorum” ifadelerini kullandı.