Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

CHP’LİLER KANAL İSTANBUL’UN ÇED RAPORU’NA İTİRAZ DİLEKÇESİ VERDİ

CHP’LİLER KANAL İSTANBUL’UN ÇED RAPORU’NA İTİRAZ DİLEKÇESİ VERDİ
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Teşkilatı, “Kanal İstanbul” projesinin çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) Raporuna itiraz etmek amacıyla bir araya gelip, Bolu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi verdi.

Haber: Aslı Akış

(CHP) Bolu İl Başkanlığı tarafından Kanal İstanbul projesinin iptali için Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, CHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu ve çok sayıda partili Bolu Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapıldı.

CHP BOLU İTİRAZ DİLEKÇESİ VERDİ

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü önünde toplanan partililer, Kanal İstanbul'un ÇED Raporu'na itiraz dilekçelerini doldurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu burada yaptığı açıklamada; “Diyeceksiniz ki kanal İstanbul ile Bolulunun ne ilişiği var. Kanal İstanbul Anadolu’nun bir geçiş noktası. Kanal İstanbul’u yapmak Anadolu’yu Trakya’ya, Avrupa’ya kapatmak Avrupa’yı bir adım ileriye itmek demektir. Her sakıncasını bir taraf alırsak İstanbul’un ve Trakya’nın bizden ayrılması bölmesi insanların birbirini bölmesi gibidir. Bizi yönetenler bizleri nasıl bölmek istiyorlarsa Anadolu topraklarını da Trakya’dan, Trakya’yı İstanbul’dan, İstanbul boğazını yeni bir alternatif açarak Amerikalılara Karadeniz yolunu açması demektir” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından partililer, Kanal İstanbul’un ÇED Raporu’na itiraz dilekçelerini Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne teslim etti.