Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“PRODEF ASANSÖRÜN BAŞARISININ ALTINDAKİ SIR DİSİPLİNDİR”

“PRODEF ASANSÖRÜN BAŞARISININ ALTINDAKİ SIR DİSİPLİNDİR”
İlimizin markalaşmış önemli şirketleri arasında yer alan ve Uluslararası standartlar kapsamında gelişen teknolojiyi sürekli takip etmekte olan Prodef Asansör’ün İşletme Sahibi Hakan Kulakoğlu, çalışmaları hakkında önemli bilgiler verdi. Kulakoğlu; “Kendi markamız adına üretimlere başlıyoruz” dedi.

Müşterileri için değer yaratan Prodef Asansör’ün İşletme Sahibi Hakan Kulakoğlu, asansör sektörü ile ilgili bilgiler paylaşarak; “Mekanik taşıyıcılar hep ilgimize çeken bir konuydu. Türkiye'de ki bunun alt yapısındaki eksiklikleri kendimizde bizzat yaşayarak görüyorduk. Hep bir fikrimiz vardı. Bir üste nasıl taşıyabiliriz ya da biraz daha güvenli hale nasıl getirebilir diye. Kendimizin de zaruri hissetmemizden dolayı Prodef Asansör’ü kurduk. Kafamız da ki bütün gelişime açık olan alanlarda da Prodef Asansör’ü en yükseklere çıkarmak adına çalışmaya devam ediyoruz. Prodef Asansör olarak taviz veremeyeceğim tek şey güvenliktir. Doğru kullanıldığında ve doğru bakıldığında en güvenli mekanik taşıma aletlerinden birisidir. Ben araba yapmıyorsam, uçak yapmıyorsam, gemi yapmıyorsam insan taşıyan tek şey yapıyorum onu da adam gibi yapıyorum. Güvenli ve sağlıkla sizi evinize ulaştırabileceğiniz mekanik taşıyıcılar imalat ediyoruz. Allah kısmet ederse de bunun imalatı için son aşamadayız. Artık üretim kısmına geçiyoruz. Bununla ilgili alt yapı çalışmasını iki buçuk yıldır yapıyorum. Kısa bir süre sonra Allah kısmet ederse bölgemize bir değer daha katmak niyetindeyiz” şeklinde konuştu.

“DİSİPLİNDEN HİÇBİR ZAMAN VAZGEÇMİYORUZ”

“Prodef Asansörün başarısının altındaki sır disiplindir” diyen Hakan Kulakoğlu; “ Planlı ve disiplinli çalışan bir şirketiz. Bizim için eğitim çok önemlidir. Bizim bütün çalışanlarımız her zaman bir eğitime tabii tutulmaktadır. Bir üst basamağa nasıl geçebileceğimize bakıyoruz. Teknolojiyi de sürekli takip ediyoruz. Yeni çıkan her teknoloji, şirket bünyemizde ilk kullanan oluyoruz. Çoğu firmanın AR-GE ortağıyız. Üretirler bize gönderirler. Başarıyı yakalayabilmek gerçekten zordur. Disiplinli bir çalışma gerektirir. Biz yukarıdayız iyi bir noktaya geldik diye düşünmeyiz. Her zaman üst basamak daha var diye düşünürüz ve bu basamakta daha sağlam nasıl hareket ederiz diye düşünürüz” ifadelerini kullandı.

“BİZ TEDBİRLERİMİZİ ALIYORUZ VE SONUNA KADAR TAKİBİNİ YAPIYORUZ”

Hakan Kulakoğlu, ekonomik krizin her sektörü etkilediğini ifade ederek; “Yalnız zaruri ihtiyaç olduğu için asansör, disiplinli ve doğru bir yolda hareket ediyorsanız çok büyükte bir sekme yaşamazsınız. Takibi biz inşaat sektörüne bağlantılı çalışmaktayız. İnşaat sektöründeki gelgitler asansörü de etkiliyor. Bu çok büyük bir etkileme midir? Hayır, değildir. Bizler ekonominin düzeleceğine tekrardan reel piyasanın canlanacağına sonuna kadar inanıyoruz. Kendim de B grubu iş güvenliği uzmanıyım. Anlaşmalı iş güvenliği denetleme firmamız zaten var. Ben firmaların etkin olmasına inanıyorum. Önemli olan iç denetlemelerimizde bunu çalışanlarımıza aksettirebilir olmamızdır. Bu tip kuralların zaruri olması değil de gerekli olmasını koruma, kendi hayatlarını ve başkalarının hayatlarını korumak için yapılan ilgilenmek ve anlatmak olduğuna inandığım için kuralları bilirler. Şantiye kuralları farklıdır. İnşaatlarda ki hayat normal hayata göre çok çok farklıdır. Daha büyük riskler taşırlar. Bir hareketi yapmadan önce o hareketin sonuçlarını düşünüp ondan sonra hareket etmeleri gerektiğini bütün ekibimiz bilir. Biz tedbirlerimizi alıyoruz. Sonuna kadar takibini yapıyoruz. Başarı dediğiniz şey sadece kendinizi kritize ederek olmuyor. Onun için rakipler olacak ki sizler başarı seviyesinde daha fazla gayret gösterin. Onun için ben rekabetin canlılık ve daha iyi, kaliteli hizmet getireceğine inanıyorum.” dedi.

“BAŞARILI OLACAĞINA SONUNA KADAR İNANIYORUM”

Bolu Belediyesi ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında 4 yıllık periyodik asansör kontrol ve bakım protokolü ile ilgili açıklama yapan Hakan Kulakoğlu; “Türk Standartları Enstitüsü(TSE) bizimde dâhil olmak üzere bütün asansör firmaların yetkisini, hizmet yeterlilik belgesini aldığı kurumdur. Hayırlı olmasını diliyorum. Bolu için 4 yıllık bir anlaşma yapıldı. Başarılı olacağına sonuna kadar inanıyorum. Alt yapı olarak çok güçlü bir kurumdur. Sonuç itibariyle kuralları koyan ve denetleyen firma ya bu denetlemesi verildi. Ben sonuna kadar doğru olabileceğine inanıyorum.

“İŞİMİ SEVEREK YAPIYORUM”

Asansör sektörü gerçekten zor bir sektördür. Yaptığınız kendi ellerinizle montaj ettiğiniz aletlere insanların canını emanet ediyorsunuz. Çok büyük bir sorumluluğu var. Doğru yapılırsa başınızı yastığa rahat koyabilirsiniz. Ve sizde sorumluluk sahibi bir insansanız bunu doğru yapılması için elinizden gelen bütün çabayı gösterirsiniz. Biz bu konuda iç denetleme mekanizmalarımız da dâhil olmak üzere her şey kontrol altındadır. Asansör demek aslında bir kontroldür. Yani sürekli bir denetlemedir. Daima takibinde olursanız düzenli aletler üretiyorsunuz. İnsanlarında huzurla bindiğini gördüğünüzde mutlu oluyorsunuz. Ben her yeni yaptığım asansörden sonra bir keyif alıyorum. İlk binen ve ilk kullanan olarak bir keyif alıyorum. Bütün denetlemelerini bitirdikten sonra ekibi gönderiyorum ve tekrar kontrol edip tebessüm ile çıkmayı seviyorum.” diye konuştu.