Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

YÜKSEK YARGI BOLU’DA

YÜKSEK YARGI BOLU’DA
“Yargıtayın Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi” çalıştayı, Bolu’da yapıldı.


Bolu Koru Otel’de düzenlenen çalıştaya, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Yargıtay Birinci Başkanvekili Mehmet Kürtül, Yargıtay, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi Üyeleri katıldı.

19 Aralık tarihinde kendilerini ziyaret eden Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Akarca, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Halil Adıgüzel ile Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Öner Yaman’ın ziyaretlerine iade-i ziyarette bulunan Bolu Valisi Ahmet Ümit, Yargıtay, Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyi üyeleriyle bir araya geldi.

Katılımcılara “Hoşgeldiniz” diyen Vali Ümit, ülkemiz için önemli kazanımlar elde edilecek olan çalıştayın Bolu’da düzenlenmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

19 Aralık’ta başlayan ve 21 Aralık’ta son erecek “Yargıtayın Kurumsal Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi” kapsamında, Türkiye’deki yüksek mahkemeler ve Adalet Bakanlığı da dahil olmak üzere tüm adalet kuruluşlarının etkili bir işbirliği içinde çalışarak, adli yargıdaki hizmet kalitesinin yükseltilmesi hedefleniyor.

Avrupa Birliği ve Avrupa Konseyinin de desteği ile Yargıtayın öncülüğünde yürütülecek Proje ile tüm adli yargı sisteminin Avrupa İnsan Hakları Sistemi standartlarının üzerine çıkarılması amaçlanıyor.

ADLİ KALİTE YÜKSELTİLECEK

Edinilen bilgilere göre: Projenin eğildiği temel konular, adli kalitenin daha çok yükseltilmesi amacıyla, etkili eğitim programları düzenlenmesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararları ile adli yargı kararlarının uyumlaştırılması, bozma oranlarının azaltılması, süre ve kalite standartları getirilmesidir. Yargı sisteminde halen kullanılmakta olan güçlü bilişim alt yapısı sayesinde dosya yönetimi, dosya izleme sistemi, dosya eksiklik tamamlama sistemi gibi davaların makul sürede sonuçlandırılmasını sağlayacak mekanizmalar öngörülüyor. Bir süredir Yargıtay’ın reform çalışmaları kapsamında devam eden bu çalışmaların bölge adliye mahkemeleri ile ilk derece mahkemelerine de yaygınlaştırılması amaçlanıyor.