Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EĞİTİM SEN VE VELİLER SORUYOR: “KİMDİR ALİ İHSAN KAVAKLI?”

EĞİTİM SEN VE VELİLER SORUYOR: “KİMDİR ALİ İHSAN KAVAKLI?”
Eğitim Sen Bolu Şube Yürütme Kurulu adına Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, “başarıyı arttırmak ve motivasyon” sağlamak amacıyla Akit Gazetesi yazarı Ali Erkan Kavaklı’nın fen lisesine davet edilmesi hakkında konuştu. Gezici; “Kimdir Ali İhsan Kavaklı? Bu konuda uzman mıdır? Bu konuda uzman, yetkin bir insan yok mudur bu memlekette? dedi.

Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, kamusal ve bilimsel eğitim hakkının dernekler ve vakıflara yapılan protokollerle, okul idarecileri tarafından okullara davet edilen kişi ve kurumlarca tartışma yaratmaya devam ettiğini ifade ederek;  “Kamusal ve bilimsel eğitim hakkı, her geçen gün dernekler, vakıflarla yapılan protokollerle, okul idarecileri tarafından okullara davet edilen, kamuoyunda tartışma yaratmış kişi ve kurumlarca tartışma yaratmaya devam ediyor.

Son olarak geçtiğimiz günlerde İlimiz Fen Lisesine   ‘’başarıyı arttırmak ve motivasyon’’ sağlamak maksadıyla Akit Gazetesi yazarı Ali Erkan Kavaklı davet ediliyor” diye konuştu.

“KADINA ŞİDDETİ MEŞRULAŞTIRAN VE TOPLUMU AYRIŞTIRAN, DÜŞMANLAŞTIRAN BİR ZİHNİYET”

Zehra Kulalı Gezici “Öğrenci velimizin sorusunu buradan tüm kamuoyu adına biz de soralım” diyerek

Kimdir Ali İhsan Kavaklı? Bu konuda uzman mıdır? Bu konuda uzman, yetkin bir insan yok mudur bu memlekette?

Ali İhsan Kavaklı , ‘’Yüzyılın Pedagojik Yanlışı Karma Eğitim’’ adında kitap yazacak kadar karma eğitim ve laiklik karşıtı, ‘’Kadınların kariyer yapması aileyi ve toplumu tehdit ediyor’’ “kız çocuklarının fen ve matematik alanında kabiliyetleri sınırlı zorlamamak gerekir’’  ifadelerini kullanan cinsiyetçi, “Aile zaten çökmüş, erkek düşmanları tarafından kurulan marjinal kadın dernekleri kadınları dayaktan kurtarmaya çalışıyor, aileyi değil’’ ifadeleriyle kadına şiddeti meşrulaştıran ve toplumu ayrıştıran, düşmanlaştıran bir zihniyet.

Ayrıca; “Fen  Bilgisi kitapları dinsizlik aşılıyor’’ diyecek kadar bilim karşıtı sayısız yazısı ve ifadesi bulunan bir şahsiyetin Fen Lisesinde konuk edilmesi ayrıca trajik bir hadisedir.  Sendikamıza bilgi veren veli;  bu davetin kendisini çok rahatsız ettiğini, okul idaresiyle de durumu konuştuğunu, öğrencimin bundan sonra bilgim ve iznim olmadan, onaylamadığım, özellikle cemaat vakıf bağlantılı kişilerce karşılaşmasını istemediğini, bu konuda gerekli tepkiyi vereceğimi, ayrıca bu kişinin Ensar vakfı baskısıyla “Başarıya Götüren Yol” adlı kitabın öğrencilere sattırmasından duyduğum rahatsızlığı kendilerine de ifade ettim diye konuştu” ifadelerini kullandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN EĞİTİM HAKKINA SAHİP ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”   

Gezici, açıklamasının sonunda; eğitim ve bilim emekçileri olarak veliler ile birlikte öğrencilerin eğitim hakkına her koşulda sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Gezici;  “Eğitim ve bilim emekçileri sendikası olarak; velilerimizle birlikte öğrencilerimizin eğitim hakkına her koşulda sahip çıkmaya devam edeceğimiz, Eğitim yöneticilerine, okullarımızın kimsenin kişisel alanı olmadığını, yapılan etkinliklerin amacına uygun kişi ve liyakat sahibi kişilerce yapılması gerektiğini, kimsenin propaganda aracının mekanı olmayacağını, öğrencilerimizin de kimsenin kitabını satmak gibi bir vazifesi olmadığı ve böyle bir görev verilemeyeceği, kolaylık adı altında birilerinin ticari faaliyet yürüt kitap satışının aracı olamayacağını hatırlatarak, Eğitim Sen Genel Merkezimizin aldığı karar doğrultusunda, dernek, vakıf ve cemaatlerle yapılan protokollerden doğru verilecek hiçbir görev ve sorumluluğu kabul etmediğimizi, laik, bilimsel ve kamusal eğitim hakkı ihlaline ortak olmayacağımızı, tüm kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” şeklinde konuştu.