Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KÜÇÜK YUSUF’UN HAYALİ GERÇEKLEŞTİ

KÜÇÜK YUSUF’UN HAYALİ GERÇEKLEŞTİ
Bolu’da, “iş makinesi kullanma” hayali olan 8 yaşındaki %98 bedensel engelli Yusuf Vural, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından iş makinesine bindirilerek hayali gerçekleştirdi.


Haber: Ömer Çetinaslan

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla, Bolu’da yaşayan 8 yaşındaki %98 bedensel Engelli Yusuf Vural’ın hayali gerçekleştirildi. Yusuf Vural’ın ailesine ulaşan Bolu Belediyesi ekipleri, küçük Yusuf’un hayalini gerçekleştirmek için harekete geçti.

8 yaşındaki %98 bedensel engelli Yusuf Vural, Bolu Belediyesi’nin Aşağısoku Mahallesi’nde bulunan şantiyesine getirildi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından kazıcı/yükleyici iş makinesine bindirilen küçük Yusuf’un heyecanı gözlerinden okundu.

İş makinesi operatörü ile beraber aracın koltuğuna oturan Yusuf, operatörden kısaca bilgi aldıktan sonra iş makinesinin kazıcı kepçesini tek başına hareket ettirdi. Küçük Yusuf, sabit şekilde uzun süre iş makinesini kullandıktan sonra aşağıya indirildi.

Ayrıca, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından Yusuf Vural’a maket iş makinesi hediye edildi.

“BÜTÜN GECE HEYECANDAN UYUYAMAMIŞ”

Son olarak bir açıklama yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Yusuf’un iş makinesi kullanma hayali olduğunu öğrendikten sonra hareket geçtiklerini ifade ederek, “Yusuf, 8 yaşında bir engelli kardeşimiz. Bir haber aldık, Yusuf’un en büyük hayali, kepçe kullanmakmış. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde, Yusuf’un bu hayalini gerçekleştirelim istedik. Çok mutlu oldu, annesiyle konuştum, bütün gece heyecandan uyuyamamış. Çocuklarımızı mutlu etmek bizi de mutlu ediyor” dedi.

 “ÖNÜMÜZDEKİ 3 ARALIK’TA YUSUF’U YÜRÜRKEN GÖREBİLİRİZ”

Başkan Özcan, Yusuf’un farklı bir tedavi ile yürüme ihtimalinin olduğunu söyleyerek, “Yusuf’un bir hayali daha var; farklı bir tedavi ile yürüme ihtimali var. İnşallah biz de bu konuda, Yusuf’u yürütebilmek için hem belediye olarak hem de Bolu’daki hayırseverler olarak elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz. Belki de önümüzdeki 3 Aralık’ta Yusuf’u yürürken görebiliriz” diye konuştu.