Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

TÜRK OKÇULUĞU KURSU BAŞLADI

TÜRK OKÇULUĞU KURSU BAŞLADI
Türk kültür tarihinin yapı taşlarından biri olan geleneksel okçuluğu tanıtmak ve bu ata sporu ile kültürel bağları geliştirmek için, Gerede Belediyesi Ramazan Dede Bilgievi bünyesinde Geleneksel Türk Okçuluğu kursu açıldı.


Geleneksel Türk Okçuluğu kursu için Bilgievine, öğrenciler tarafından yapılan başvurular tamamlanarak, İlçe Spor Salonu’nda okçuluk kursu öğreticisi nezdinde başladı. Kurs iki ayda bir on beşerli gruplar ile düzenlenip, taleplere göre mayıs ayı sonuna kadar devam ettirilmesi hedefleniyor.

Kurslarda başarı gösteren öğrencilerin ülke çapında yarışlara katılması da planlamalar arasında. Kurs MKC Okçuluk tarafından veriliyor. Belediye Başkanı Mustafa Allar kursun ilk haftasında çocukları ziyaret etti.

Kendisi de okçuluğa istekli olduğunu fırsat buldukça bu kursa katılacağını ifade etti. Geleneksel Okçuluk Spor Kulübü Derneği Başkanı Kemal Cebecik ile birlikte çocuklara hitap eden Mustafa Allar şunları söyledi “Velilerimizden gelen talepler ve ayrıca önemsediğimiz için okçuluk kursumuzu açtık. İlk dersteyiz. Ata sporumuzu yaşatmak, kültürümüze sahip çıkmak ve aynı zamanda gelecek için bu sporu öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum. Uzun zamandır planlıyorduk ama bu dalda yetiştirici bulmak, İlçemizde ve yakın çevrede son derece zor. İlçemiz esnaflarından Dursun Muratdağı abimiz vesilesi ile Kemal hocamızla tanıştık. Tüm maliyetleri tarafımızca karşılanmak sureti ile kursumuzu başlattık. Bugün çocuklarımızın gözlerindeki mutluluğu, izlemeye gelen velilerin heyecanını görünce son derece doğru bir iş yaptığımızı anladım. Kursumuzun hayırlara vesilesi olmasını diliyorum” dedi. Başkan Allar “talep olmasında yetişkinlere yönelikte kurs açılabileceğini” ifade etti.

Başkan Mustafa Allar deneme atışlarında ilk defa yay çekmesine rağmen hedef tahtalarını vurdu. Okçuluk antrenörü ilk atışları olmasına rağmen hedef tahtalarını vurmasını tebrik ederken İlçeye bu hizmeti kazandıran ve okçuluğu özendiren faaliyetler yapan Mustafa Allar’a teşekkür etti.

Kurslar Cumartesi-Pazar günü olmak üzere haftada 4 saat 2 ayda 32 saat ile öğretilecek. Periyodik aralıklarla da eğitim-öğretim sezonu boyunca sürdürülecek.