Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BİR KURUŞ PARANIZI İSRAF ETMEDİM”

“BİR KURUŞ PARANIZI İSRAF ETMEDİM”
Belediye Başkanı Tanju Özcan Çivril Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Özcan, burada belediyenin mali durumuna ve alınan tasarruf tedbirlerine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Özcan, harcamalar konusunda çok dikkatli olduğunu söyleyerek,“Hep söylemiştim, kendi paramı sorumsuzca harcarsam bunun hesabını eşime ve oğluma veririm, ama Bolu halkının parasının harcarsam hesabını 180 bin kişiye vermem gerekir.” dedi.


Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Salı günü Ovadüzü sakinleriyle bir araya gelen Belediye Başkanı Tanju Özcan, dün akşam ise Çivril Mahallesi’ni ziyaret etti.  Gerçekleşen ziyarette Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a Belediye Başkan Yardımcıları Rasim Özdemir, Feridun Yılmaz ve daire müdürleri eşlik etti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan burada mahalle sakinleriyle sosyal tesiste bir araya gelerek, seçimlerde verdikleri desteklerden dolayı teşekkür etti, ardından talep ve ihtiyaçları dinledi.

Muhtar Yaman’dan doğalgaz teşekkürü

Çivril Mahallesi Muhtarı İsmail Yaman mahallelerinin en büyük beklentisinin doğalgaz olduğunu vurguladı. Bu konuda Bolu Belediyesi’nin imar planında yaptığı değişikliklerle doğalgaz bağlanması için hukuki yükümlülükleri yerine getirdiğini belirten Yaman, Başkan Özcan’a destekleri dolayısıyla teşekkür ederek, ardından doğalgaz firmasının mahallelerini yatırım planına almaları için destek istedi. Yaman ayrıca, mahallenin cami ve sosyal tesis ihtiyacı da olduğunu da belirtirken, hacet bayramlarının yapıldığı alanda ise çevre düzenlemesi yapılmasını istedi.

“Doğalgaz konusunda üzerimize düşeni yaptık”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise Muhtar Yaman’dan sonra yaptığı konuşmada, Çivril Mahallesi’nin her zaman yanında olduğunu söyledi. Doğalgaz konusunda gerekli tüm adımları attıklarını, doğalgazın gelmemesi için hukukken hiçbir problem kalmadığını vurgulayan Özcan, muhtarın ilettiği diğer talepler ile ilgili de notlarını alarak, konuların takipçisi olacağını bildirdi.

“Ödenen borç 132 milyon lirayı aştı”

Çivril sakinlerine belediyenin mali durumuna ilişkin bilgiler de veren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, mali yönden sıkıntılı bir belediye devraldıklarının altını çizdi. Hiçbir zaman enkaz edebiyatı yapmadıklarını vurgulayan Özcan, uyguladıkları tasarruf tedbirleri sayesinde 8 aylık süreçte toplamda 132 milyon lirayı aşkın borç ödediklerini açıkladı. Borçlara ilişkin yılsonu öngörüsünü paylaşan Özcan, “Bu yıl 130 milyon lira borcumuz azaldı. Yılsonu itibariyle 160 milyon lira borcumuz azalmış olacak.” ifadesini kullandı.

“12 milyon liraya mal olacak işi 4,5 milyon liraya çözdük”

Belediye Başkanı Tanju Özcan yapılan tasarruflara ilişkin bir örneği mahalle sakinleriyle paylaşarak, “10-11 tane çöp aracı kiralama işi vardı. Geldiğimde fiyat almışlardı, üç yıl için 12 milyon lira. Biz geldik araştırdık, değişik yerlerden fiyat aldık pazarlık ettik sonuçta 12 milyon liraya mal olacak işi 4,5 milyon liraya çözmüş olduk. Yani eski parayla 7 buçuk trilyon belediyenin kasasında kalmış oldu. Yani bunun gibi irili ufaklı onlarca örnek var.” diye konuştu.

“Bir kuruş paranızı israf etmedim”

Belediyenin parasını asla israf etmeyeceğini söyleyen Özcan, “Sonuç olarak Bolu’nun parasını çok dikkatli harcıyorum. Hep söylemiştim, kendi paramı sorumsuzca harcarsam bunun hesabını eşime ve oğluma veririm, ama Bolu halkının parasının harcarsam hesabını 180 bin kişiye vermem gerekir. O yüzden şunu bilmenizi istiyorum; bir kuruş paranızı israf etmedim bugüne kadar, etmeyeceğim de. Bunun için sizlere söz veriyorum.” ifadelerini kullandı. Özcan ayrıca, ekonomik krize ve elektrik zamlarına rağmen bu yıl suya zam yapmayacağını da belirtti.