Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

EMEKLİ ADAMI İŞTE BÖYLE DOLANDIRDILAR

EMEKLİ ADAMI İŞTE BÖYLE DOLANDIRDILAR
Boluda yaşayan 60 Yaşındaki emekli C.Ö kendisini telefonla arayıp polis olduğunu söyleyen kişinin tuzağına düştü.
Boluda yaşayan emekli C.Ö'yü evinde oturduğu sırada sabit telefonla arayan şahıs kendisinin polis olduğunu, acil 30 bin TL hesabına para yatırmazsa kendisini hapise atacağını söyledi. Pişkin dolandırıcı bununla yetinmedi, C.Ö'ye sanayi sitesindeki bankaya gitmesini ve soran olursa "araba alacağım" demesini söyledi. C.Ö korkuyla hemen bankaya gitti hesabından para transferi yapmak istediğini söyledi fakat durumdan şüphelenen banka görevlisi polise haber verdi. Bankaya gelen polis ekipleri C.Ö yü böyle bir işlem yapmaması için uyardı ve konuyla ilgili soruşturma başlattı.
Dolandırıcı pes etmedi ! olayın ertesi günü tekrar C.Ö'yü aradı.
Olaydan bir gün sonra, aynı saatlerde telefon ile  C.Ö'yü arayan şahıs bu sefer daha çok emekli C.Ö'yü korkuttu ve elindeki altınları bozdurup, gönderdiği hesaba atmasını istedi.
Yaşlı adam elindeki 9 bin TL değerindeki altın ve dövizi bozdurarak şahsın hesabına parayı gönderdi. Gözü dönmüş dolandırıcı bu para ile de yetinmedi, 20 bin TL daha göndermesini istedi.Tekrar bankaya giden C.Ö banka görevlisine 20 bin TL para göndermek istediğini söyledi, telefon dolandırıcısının gönderdiği hesap numarasını banka görevlisine verdi. Banka görevlisi karşı hesaba bloke konulduğunu fark edip C.Ö'yü uyardı.İkinci kez dolandırıldığını anlayan C.Ö Bolu Bahçelievler polis karakoluna şikayette bulundu. C.Ö şimdi kendisini dolandıran şahsın insafa gelip parayı iade etmesini bekliyor. 
Haber: Melih Mermer