Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BİNALİ YILDIRIM FUAT SEZGİN KÜTÜPHANESİNİ AÇTI

BİNALİ YILDIRIM FUAT SEZGİN KÜTÜPHANESİNİ AÇTI
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde inşaatı tamamlanan ve geçtiğimiz günlerde hizmet vermeye başlayan Prof. Dr. Fuat Sezgin kütüphanesinin açılış töreni, Son Başbakan ve Önceki Dönem TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın katılımıyla yapıldı.


Mehmet Fatih Yalınız

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bordo Salonda düzenlenen Akademik Yıl açılış töreni ve Hukuk Fakültesi Temel Atma töreninden sonra yapılan açılış törenine, Son Başbakan ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, Bolu Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü,  Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Başdanışmanı Yüksel Coşkunyürek, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve eşi Solmaz Baysal, akademisyenler, kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Açılış töreninden önce bir konuşma yapan Son Başbakan Binali Yıldırım, kütüphaneye Prof. Dr. Fuat Sezgin’in isminin verilmesini önemsediğini ifade etti. Sezgin’in ülkemizin yetiştirdiği müstesna isimlerden biri olduğunu söyleyen Yıldırım, şöyle konuştu. “Doğuşu neredeyse Cumhuriyetle eşittir. 1924 yılında Bitlis’te doğmuştur. İstanbul Edebiyat Üniversitesinde edebiyat fakültesini tamamlamıştır. O da 1960 ihtilalinden nasibini almış ve diğer öğretim üyeleri gibi hicret etmek başka ülkelere gitmek mecburiyetinde kalmıştır. Fuat Sezgin’in söylediği ve öğrencilere anlattığı o kadar güzel şeyler var ki, burada zamanımız el vermiyor. Gördüğünüz gibi Fuat Sezgin hoca bir deryadır. Fuat Sezgin, hakikaten İslam medeniyetine, bizim medeniyetimize bizim müktesebatımıza çok büyük hizmetler etti. Büyük eserleri arkasında bırakarak bu dünyadan diğer dünyaya intikal etti. Allah rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Onun ismini Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde yapılan bir kütüphanede yaşatmak, ona gösterilecek en güzel vefa duygusudur, en güzel anılardan biridir. Bu vesileyle değerli rektör hocama bu kütüphanenin hazırlanmasında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Burada feyz alacak, araştırma yapacak, okuyacak, kendini geliştirecek gençlerimize de rabbimden başarılar diliyorum. Bu duygularla açılışı gerçekleştiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”

Yıldırım’ın konuşmasının ardından kurdele kesilerek Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Prof. Dr. Fuat Sezgin Kütüphanesi açıldı.

Yıldırım ve beraberindekiler, açılış töreninden sonra kütüphanede öğrencilerle sohbet ettiler.