Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“KIBRIS’A SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”

“KIBRIS’A SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”
Bolu Emekli Subaylar Derneği Başkanı Kıbrıs Gazisi Emekli Piyade Komando Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner, Kıbrıs konusunun ve stratejik konumunun eğitim müfredatına konularak anlatılması gerektiğini söyleyerek Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a bir mektup yazdı. Yamaner yazdığı mektubunda; “Kıbrıs konusunun öğrenciler tarafından bilinmediği gördük. Kıbrıs için ayrılan saatin az olduğu, eğitim programının yeterli saatin verilmesi gerektiğine inandım” dedi.

Haber: Aslı Akış

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’ yazdığı mektubun bir TV programında Kıbrıs İlim Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Mehmet Balyemez tarafından gündeme getirildiğini ifade eden Kıbrıs Gazisi Emekli Piyade Komando Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner, Kıbrıs’a sahip çıkılması gerektiğini vurguladı.

“BU KONU BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Yamaner; “16 Ekim Çarşamba Kıbrıs Bayrak TV’de Kıbrıs İlim Üniversitesi Öğr. Gör. Dr. Mehmet Balyemez, bu konuyu açıkladı. Kıbrıs’taki Başbakan Ersin Tatar’a, Dış İşleri Bakanı Kudret Özersay’a, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu’na da Milli Eğitim Bakanına yazdığım mektubu aynen oradaki bakanlara da ilettim. Kıbrıs Kültür Derneği Başkanı, İstanbul konsolosluğu ve Ticaret ateşesine, Türkiye’de bulunan tüm TESUD şube başkanlarına da bu mektubu ilettim, çünkü bu konu çok önemli benim için.

“KIBRIS’A SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM”

2018 yılında liselerde verdiğim konferanslarda da müfredat programlarına Kıbrıs’ın az kullanıldığını görünce bu mektubu yazmak zorunda kaldım. Kıbrıs bir saate öğrenilemez ama Kıbrıs şu anda Türkiye’nin en öncelikli milli davalarından birisi. Ben o bakımdan önem veriyorum. Çünkü üç tarafımız denizlerle çevrili. Batıda Yunanistan, güneyde de bizim ileri karakol gördüğümüz ve atalarımızdan beri soydaşlarımızın şu anda bulunduğu Kıbrıs’a sahip çıkmamız lazım.

“KIBRIS’IN ÇOK ÖNEMLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM”

Mustafa Kemal Atatürk güneyde bir tatbikatı izlerken bütün karargâh subaylarına; “Yine düşmanlar tarafından ülkemiz işgal edildiğinde burası hakkında düşüncelerinizi söyleyin” demiş. En son yine fikirlerini alıyor ve efendiler, burası elden çıktığı takdirde, bütün ikmal yollarımız ve nefes borumuz kapanmış olur” diyor. O bakımdan Kıbrıs’ın çok önemli olduğunu düşünüyorum.

Rauf Denktaş ölmeden birkaç gün evvel bütün lise talebelerine 1974 size neyi hatırlatır dediğinde cevap alınamıyor. Aynı şekilde ben geçen sene liselere gittiğimde bunun cevabını bende alamadım. Bunun noksan olduğunu gördüm. Bir proje üretmeye çalıştım. Milli Eğitim müdürlüğüne müracaat ettim ve valilikçe onaylanması beni son derece mutlu etti. Onun üzerine geçen sene liselerde bu konuyu açıklamaya çalıştım. Bu konuların yanında şehitlik, gazilik, vatan sevgisi, bayrak sevgisi ve Çanakkale ruhunu anlatmaya çalıştım” ifadelerini kullandı.

“ÇOK DUYGULANDIRDI, MUTLU OLDUM”

19 Eylül gaziler günü sonrasında kendisine Muharip Gaziler Derneği ve Tugay’dan arandığını kaydeden Yamaner; “Siz konferanslara katılıp anlatır mısınız dediler. Bende memnuniyet ile kabul ettim. 9 liseye 2 bine yakın öğrenciye bu konferansları vermeye çalıştım. Yanımda bulunanlar Tugay’dan bir üst rütbeli Subay’dı, Muharip Gaziler Deneği üyeleri ve ben katıldım. Genel olarak konferansları be vermeye çalıştım. Çocukların sorularını aldım. Çok güzel sorular soruldu. Bunlardan bir tanesi “Çanakkale ruhu yaşıyor mu?” şeklindeydi. Konferans sonunda gaziler ve bizlerin ellerini öpmeleri bizi çok duygulandırdı, mutlu oldum. Ama mutlaka bu eğitimin devam etmesi müfredat programlarında da yeterli zamanın verişmesi gerekiyor. Rauf Denktaş ölmeden buraya sahip çıkınız demiş gençlere vasiyet niteliğinde. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine vasiyetleri gibi. Camımızla kanımızla biz Kıbrıs’a sahip çıktık ve tek Türkiye’nin tanıdığı Kıbrıs’ımıza topraklarımıza sahip çıkınız diye vasiyeti de var” şeklinde konuştu.

“ULAŞMAK İSTEDİĞİM GELECEĞİMİZ OLAN GENÇLERİMİZ”  

Kıbrıs Gazisi Emekli Piyade Komando Binbaşı Ahmet Şerafettin Yamaner, Kıbrıs Barış Harekatı'nda yaşananları ve Kıbrıs'ın jeopolitik önemini anlattığı “1974 Öncesi ve Sonrası Kıbrıs” isimli kitabını ücretsiz olarak yayımladığını belirterek; “Bu kitabı yazarken hiçbir menfaat beklemeden, millet, memleket menfaatini düşünerek ücretsiz ve para ile satılmaz ibaresi koydum. Ama maalesef internette bir gün araştırma yaparken kitabımın İstanbul’da 20 TL’ye satıldığını gördüm. Hemen devreye girdim. Ücretsiz verdiğim kitabın satılmasını hazmedemedim. Avukatımla görüştüm. Kanuni hukuki mercilere müracaat edildi ve engelledim. Ücretsiz olması dolayısıyla kolaylıkla Türkiye’de KKTC’de kurum, kuruluş ve ilgililere ulaşmasını kolaylıkla sağladım. Bu kitabımın ücretsiz olması kurumlara verilmesini sağladı. Kıbrıs Barış Kuvvetleri Komutanlığı, Genel Kurmay İstihbarat Daire Başkanlığı, TESUD genel merkezine, bütün konsolosluklara, Kıbrıs’taki bakanlara verdim.” dedi.

“KIBRIS BİZİM MİLLİ DAVAMIZ”

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’a yazdığı mektubundaki içeriklerden de bahseden Ahmet Şerafettin Yamaner; “Gerek ülke geneli gerek milli eğitim camiasında çizdiğimiz somut projeler ile ilerleyen başarılı bir Bakan profili ve hakkınızdaki pozitif ifadelerin benim için bir şans olduğunu düşünüyorum diyerek Milli Eğitim Bakanına hitapta bulundum. Kitabımda da belirttiğim gibi Bolu’da Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber liselerde uyguladığımız “Bir Vatan Bir Kahraman” Kıbrıs konulu projesini yalnız Bolu’da değil tüm Türkiye ve Kıbrıs’ta uygulanması gerektiğine inandım. Kıbrıs konusunun öğrenciler tarafından bilinmediği gördük. Kıbrıs için ayrılan saatin az olduğu, eğitim programının yeterli saatin verilmesi gerektiğine inandım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Kıbrıs ve Kıbrıs gençlerimize çok önem verdiği kitabımda anlatılmıştır. Bir bölümünde gazi Mustafa Kemal Atatürk; “Muharebe Alanlarında Zaferler Kazanabilirsiniz, Başarı Elde Edersiniz Ancak Yerimizde İrfan Ordusu Olmadıkça Bu Aşarılar Kalıcı Değildir” sözü bizim amacımızı göstermektedir. Türk düşmanlığı Yunanistan’da Güney Kıbrıs Rum kesiminde, okullarda, şehir içlerinde, yol kenarındaki tabelalarda ve kiliselerde devamlı olarak anlatılıyor ve kafalarına işleniyor. Biz yunan ve Rum düşmanlığı değil Kıbrıs’ın stratejik ve jeopolitik önemi ile anavatan ve yavru vatanın ayrılmaz bir bütün olduğunu anlatmalıyız. Hedefim eğitim seviyesini tüm gençlerimizin yani irfan ordusunun yukarıda belirttiğim konuları öğrenmesi sahiplenmesidir. Netice olarak anavatan Türkiye ve yavru vatan Kıbrıs’ta okuyan gençlerimizin okullarda Kıbrıs’ı öğrenebilmesi için müfredat programlarında yeterince zaman ayrılması gerekmektedir. Kıbrıs’ın öncelikle milli davamız olması dolayısıyla bu yazımı size göndermeyi düşündüm. Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Cumhurbaşkanı olmasaydım Milli Eğitim Bakanı” sözü bulunduğunu makamın büyüklüğünü göstermektedir. Bu bakımda sizi tebrik ediyor selam ve saygılarımız sunuyorum. Bu mektubu bu şekilde gönderdim.” İfadelerini kullandı.