Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“HEDEFİMİZ; SEZONUN İLK DEPLASMAN GALİBİYETİNİ ALIP DÖNMEK”

“HEDEFİMİZ; SEZONUN İLK DEPLASMAN GALİBİYETİNİ ALIP DÖNMEK”
Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, haftalık basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özköylü, “Beni en çok mutlu eden şey; takımızın artık 90 dakika boyunca sahada coşkulu bir şekilde oynaması, oyunun hem pozisyon anlamında hem de topa sahip olma anlamında istediğimiz noktaya daha fazla ulaşması” dedi.

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, düzenlediği haftalık basın toplantısında Boluspor hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Milli maç arasını nasıl değerlendirdiklerini anlatan Özköylü, Boluspor’un 12. Haftada oynayacağı Altınordu maçı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Milli maç arasının, dinlenme ve takımın eksikliklerini gidermek için iyi bir fırsat olduğunu söyleyen Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, “Milli maç arası, eksik olan taraflarımızı tamamlamak adına ve geliştirmek istediğimiz noktaları daha ileriye taşımak adına çalışma imkanı bulduğumuz iyi bir süreç oldu. Aynı zamanda dinlenmeye de ihtiyacımız vardı çünkü biz geleli yaklaşık 2 aylık bir süreç oldu. Bu süreç içerisinde yoğun bir tempoyla hem antrenmanlar hem maçlar, takımımızın içinde bulunduğu durum itibariyle stres ve gerginlik, hepsi bir arada üzerimizde büyük bir yorgunluk olmuştu. Dinlenme ve ardından çalışma sürecinin bizim adımıza çok verimli geçtiğini düşünüyorum. Tabi, sakat oyuncularımızın olması ve bu oyuncuların bizim adımıza önemli isimler olması bizim için en düşündürücü nokta. Özellikle Bilal, Hakan Arslan ve Gökhan Sazdağı’nın sakatlıkları bizim için çok olumsuz olan taraflar. 3 tane önemli oyuncumuzu belki 2-3 hafta daha kullanamayacağız” diye konuştu.

“BİLAL 2 İLA 4 HAFTA YOK”

Bilal Kısa’nın sakatlık durumu ile ilgili konuşan Özköylü, “Bilal, son maçta; değiştirecek çok fazla alternatifimiz olmadığı için maalesef sakat sakat oynamak zorunda kaldı. Bana göre o haliyle bile takıma çok büyük katkı verdi. Ama maalesef maçtan sonraki durumunda, sakatlığı yüzünde 2 ila 4 hafta arası bizimle beraber olamayacağı noktasında doktorların teşhisi var. Şuan itibariyle Hakan, Bilal, Gökhan en az 2 hafta aramızda olmayacaklar. Bu zorlu süreçte takım için kritik oyuncuların olmayışı bizim adımıza mutlaka eksiklik doğuracak ama elimizdeki oyuncularla bir şekilde sahaya 11 kişi çıkacağız ve mücadelemize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“ORTAYA KOYDUĞUMUZ OYUN FAZLASIYLA UMUT VERİCİ”

Boluspor Teknik Direktörü Özköylü, takımın 2 ay içerisinde çok büyük aşama kaydettiğini ifade etti: “Beni en çok mutlu eden şey; takımızın artık 90 dakika boyunca sahada coşkulu bir şekilde oynaması, oyunun hem pozisyon anlamında hem de topa sahip olma anlamında istediğimiz noktaya daha fazla ulaşması, oyuncularımızın istediklerimizi daha fazla yapar hale gelmesi. Bursa maçında bu, gözle görülür biçimde sahaya yansıdı. Tabi ki 2 ay gibi kısa bir sürede, birçok handikabın olduğu bir yerde bazı şeyleri kısa sürede oturtmak, geliştirmek, bunu sahaya dökmek çok kolay iş değil. Bunun için zaman gerekiyor. Dünyanın en iyi hocaları bile bir takıma gittiği zaman o etkiyi yaratabilmesi, sisteminin oturtulabilmesi için çok uzun süre gerekiyor. Biz, bu süreci mümkün olduğu kadar minimuma indirmek zorundayız. Bunu yapmak için de daha fazla çalışmak zorundayız. Oyuncularımızı daha fazla işin içine çekmek zorundayız. Oyuncularımız da sağ olsunlar bize bu anlamda olumlu geri dönüşler yapıyorlar. Özellikle son maçta, Bursaspor gibi ciddi bir takıma karşı 1-0 geriye düşmemize rağmen özellikle ikinci yarıdaki verdiğimiz tepki, ortaya koyduğumuz oyun bizim adımıza ilerisi için fazlasıyla umut verici. Tabi ki bunu mutlak suretle her maç, üzerine koyarak devam ettirmek zorundayız. Bunu yapacağımıza inanıyorum ama bu zorlu süreçte öncelikli ihtiyacımız olan şey, takımın sahada mücadele etmesi ve puan ya da puanlar alması.”

“BOLUSPOR KAZANMAK ADINA BÜTÜN GÜCÜNÜ ORTAYA KOYACAK”

Bizim asıl amacımız; devre arasına kadar oynayacak olduğumuz maçlardan maksimum puanı toplayıp ikinci yarı için nasıl bir hedef ortaya koyacağımızı görmek. Bütün çalışmalarımız bu yönde. Umut ve Cumali’nin cezasının bitmiş olması, Seth’in milli takımdan bugün dönüyor olması bizim adımıza sevindirici olan taraf. Altınordu maçı ile başlayarak, sonraki maçlarda da Boluspor sahada kazanma adına bütün gücünü ortaya koyacak. Hem sahada oyun olarak hem de alacağı puanlarla rakibine üstünlük kurmaya çalışacak. Şuandaki tek hedefimiz bu diye söyleyebilirim.”

“HEDEFİMİZ; SEZONUN İLK DEPLASMAN GALİBİYETİNİ ALIP DÖNMEK”

Özköylü, Altınordu maçı ile sezonun ilk deplasman galibiyetini almak istediklerini söyleyerek, “Önümüzdeki Altınordu maçı, gerçekten çok önemli bir maç. Altınordu’nun ligdeki yeri bence hiçbir şekilde baz alınmamalı. Ligin en tempolu oynayan takımlarından bir tanesi ki zaten Altınordu’nun bir oyun kültürü var. Genç bir takım, altyapıdan gelen oyuncularıyla beraber sahada ne yapacaklarını çok iyi bilen bir takım. Geriye düştüğü anda bile hiçbir zaman oyunu bırakmayan ve oyuna sürekli hükmetmeye çalışan bir takım. Aldıkları puanlar, şuanda oynadıkları oyunun karşılığı kesinlikle değil. O yüzden, hem rakip için hem de bizim için çok ciddi ve kritik bir maç oynayacağız. Bizim tek hedefimiz; inşallah bu sezonki ilk deplasman galibiyetimizi İzmir’den alıp dönmek” ifadelerini kullandı.

OSMAN HOCA’DAN BOLULULARA ÇAĞRI

Boluspor Teknik Direktörü Osman Özköylü, taraftarların coşkusunun takımda olumlu etkiler yarattığını ifade ederek, Boluspor taraftarına ve Bolulu iş adamlarına çağrıda bulundu: “Son oynadığımız Bursaspor maçı çok keyifliydi. İkinci yarıdaki oyundan sonra taraftarında bunun içine dahil olması onlarında heyecanının artması o coşkunun tribünlerde hissedilmesi ve bunun sahaya yansıması takıma da büyük bir enerji verdi. Ben hep söylüyorum tribündeki taraftarın pozitif enerjisi takım için çok çok önemli. Biz zor bir süreçten geçiyoruz. Tabiri caizse komadaki bir hastayı ayağa kaldırıp iyileştirmeye çalışıyoruz. Bu süreçte herkesin desteğine, enerjisine, duasına ihtiyacımız var. Biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Hem yönetimimiz hem bizler teknik ekip ve futbolcular olarak yeniden ayağa kalkmaya çalışıyoruz. Yeniden koşmaya çalışıyoruz, direnç göstermeye çalışıyoruz. Bu noktada tüm taraftarlarımıza tüm şehrimize şehrimizin tüm dinamiklerine fazlasıyla ihtiyacımız var. Hem maddi hem de manevi. Bolu küçük bir şehir. Büyük bütçeli büyük kadrolu taraftarlarla baş edebilmek adına bizim bu küçük şehirde büyük bir birleşim göstermemiz gerekiyor. Buna taraftarda dahil, şehrin büyükleri de dahil, şehrin bütün sanayicileri de dahil. Herkes bu işin içine mutlak suretle girmeli. Eğer bunu başarabilirsek, Boluspor’un yıllardır hayal ettiği o süper lig heyecanının çok uzakta olmadığını düşünüyorum. Bu birlik ve beraberlik işidir. Bu sinerji işidir. Bunu hep birlikte sağlarsak ben inanıyorum ki, bu seneki geçiş sürecinden sonra çok sağlam bir Boluspor’un temellerini atabiliriz. Hem kadro yapısı olarak hem kulüp yapısı olarak hem de süper lige hazır bir takımın temellerini atmak için çok önemli bir fırsat var elimizde. Elimizde iyi oyunculardan oluşan bir kadro var. Bunu sene içinde gerek devre arasında gerekse sezon sonunda yapacağımız tespitlerle birlikte daha da güçlendirerek ben en azından gelecek sene süpere lige aday takımlardan bir tanesinin bu sene oluşturabileceğimizi düşünüyorum. Bu konuda da herkesin desteğine fazlasıyla ihtiyacımız var.”

“HAYALİM TRABZONSPOR’U ÇALIŞTIRMAK”

Osman Hoca son olarak, teknik direktörlük yapmaya başladığından beri Trabzonspor’u çalıştırma hayalini anlattı. Özköylü, “Ben antrenörlüğe başladığım ilk günde hep hayalimde böyle bir şey vardı. Trabzonspor benim için çok değerli bir kulüp. Ben Osman Özköylü olarak Türk futbolunda bir değer kazandıysam Trabzonspor’un bundaki payı inkar edilemez. Oradaki hocalarımızın payı inkar edilemez. Tabii ki bir teknik adam olarak kendinize bir hedef koyarsınız, bir yol çizersiniz. Bu noktada çalışırsınız, çabalarsınız. Belki hayallerinize belki kavuşursunuz belki kavuşamazsınız ama ben bu hayalimin sonuna kadar arkasındayım. İnşallah bir gün orada olacağımın noktasında inancım tam. Bu konuda da çalışmalarıma devam ediyorum. Herkes nasıl yaptıysa bende yapabileceğime inanıyorum. Şuanda Trabzonspor’un başındaki hoca Ünal ağabeyimiz bizim çok sevdiğimiz ağabeyimiz, büyüğümüz, aile dostumuz. Onun başarısı inanın ben kendim oradaymışım kadar mutluyum. Onun başarısından gurur duyuyorum. Dua ediyorum. Uzun seneler inşallah Trabzonspor’da başarıları devam ettirmesi bizim en büyük temennimiz. Çünkü aramızda ayrı gayrı yok. Biz o dönemki Trabzonspor jenerasyonundaki tüm oyuncular birbirimizi eş değer görürüz. Ünal Karaman’ın başarısı, bir Trabzonspor emektarı olarak, Trabzonspor’da 9 sene forma giymiş birisi olarak beni çok mutlu ediyor, gururlandırıyor. Onun kadar ben mutluyum, sanki ben başarılı olmuş kadar seviniyorum” dedi.