Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI AÇIKLANDI

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI AÇIKLANDI
KYK'dan beklenen açıklama geldi. Burs ve kredi sonuçları açıklandı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Twitter hesabından 2019-2020 eğitim-öğretim yılı yükseköğrenim burs/kredi başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurdu.
KYK burs sonuçları Türkiye’de yüz binlerce öğrenci tarafından büyük bir heyecanla bekleniyor. Öyle ki, Ekim ayının son haftasında başvuru aşaması tamamlanmış, adaylar KYK burs ve kredi başvuru sonuçları sorgulama için beklemeye koyulmuştu. Geçtiğimiz günlerde Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun sitesinde yaşanan problemler büyük bir yoğunluk oluşturmuş ve resmi site bir süreliğine erişime kapanmıştı. Konuyla ilgili açıklama YURTKUR GSB tarafından kısa süre içerisinde yapılmıştı. Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan gelen son dakika açıklamasına göre sonuçların açıklandığı belirtildi.
2020 eğitim öğretim yılı için belirlenen burs miktarını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aylıklara 50 TL’lik bir artışın yapıldığını duyurmuştu. Buna göre burs ücretleri 2020 yılından itibaren aylık 550 TL, yüksek lisansta 1100 TL, doktorada ise 1650 TL olacak.