Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANDI

İL İSTİHDAM VE MESLEKİ EĞİTİM KURULU TOPLANDI
2019 yılı İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 4’üncü Olağan Toplantısı Bolu Valisi Ahmet Ümit başkanlığında yapıldı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Valilik Abant Toplantı Salonunda Bolu Valisi Ahmet Ümit başkanlığındaki toplantıya, Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İsmail Yalçın, Bolu TSO Başkanı Türker Ateş ile diğer İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu üyeleri katıldı.

Kurum tarafından gerçekleştirilen faaliyetler ve sonuçları hakkında kurul üyelerine bilgiler veren Bolu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsmail Yalçın, İŞKUR Müdürlüğü’nün 2019 yılı faaliyetlerini kurul üyelerine aktardı.

Bolu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Yalçın, 2019 yılında; 6631 açık iş pozisyonuna 5.384 kişinin istihdam edildiğini, İşbaşı Eğitim Programı kapsamında 253 ayrı işyeri ile 2.146 kişiye işbaşı eğitimi gerçekleştirildiğini, meslek eğitim programları düzenlendiğini, özel politikayı gerektiren 14 kursta 303 kişiye, istihdam garantisiz 5 kursta 65 kişiye, istihdam garantili 2 kursta 26 kişiye eğitim verildiğini, Bolu’nun İşbaşı Eğitim Program Katılımcı sayısında Türkiye 1’ncisi, İmalat Sektöründe İYEP sıralamasında Türkiye 2’ncisi, İş yeri ziyaretlerinde Türkiye 4’üncüsü, Bireysel danışmanlıkta Türkiye 58’incisi olduğunu kaydetti.

Toplantının diğer gündem maddelerinde ise Tarımsal alandaki gelişmeler hakkında kurul üyelerine bilgiler verildi. Tarımsal Nüfus Gençleşiyor projesi kapsamında düzenlenen 15 kursta 346 kişinin eğitim görüldüğünün  belirtmesinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe ise okullarda kapatılması veya açılması planlanan dal ve branş olmadığını söyledi.

Toplantı sonunda konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Yapmış olduğumuz toplantının Bolumuza ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.