Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

DİYARBAKIR ANNELERİNE BOLU’DAN KADIN DESTEĞİ

DİYARBAKIR ANNELERİNE BOLU’DAN KADIN DESTEĞİ
Sakarya, Zonguldak, Düzce, Kocaeli, Karabük ve Bolu'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine destek verdi.

Uzun süredir HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde daha kaçırılan çocukları için nöbet tutan annelere Bolu’dan da destek geldi.

Birçok ilde düzenlenen eyleme Bolu’daki sivil toplum kuruluşları da destek verdi. Bolu'da sivil toplum kuruluşu temsilcileri, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine destek verdi. Diyarbakır'daki annelere destek olmak için Demokrasi Meydanı'nda toplanan sivil toplum kuruluşları adına Hacer Aşık, ortak basın açıklamasını okudu.

Aşık yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Tarih, Diyarbakır’daki anneleri ve teröre meydan okuyan direnişlerini saygıyla yazacaktır. Bulundukları şehirlerde siyasi ve toplumsal yalnızlaştırılmayı dahi, her şeyi göze alarak evlatlarının geriye dönmesini isteyen anneler başka canlar çıkmasın diye çıktıkları bu yolda inşallah zafere ulaşacaklardır. Günlerdir yaşanan evlat nöbetlerinde tarifi imkansız acılara şahit oluyoruz. Evladımın ölüsüne bile razıyım diyen annelerin masum ve insani direnişinin yanında olmak hepimizin boynunun borcudur. Bizler Edirne’den Karsa, Sinop’tan Mersin’e, tek yürek olmuş kadınlar ve anneler olarak anne acısının etiketi olmaz diyor, yerel, ulusal ve uluslararası kamuoyunu Diyarbakır’daki annelerin yanında olmaya davet ediyoruz."