Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“145 BİN KİŞİYİ EV VE OTOMOBİL SAHİBİ YAPTIK”

“145 BİN KİŞİYİ EV VE OTOMOBİL SAHİBİ YAPTIK”
Gayrimenkul ve otomotiv sektöründe faaliyet gösteren, faizsiz ev alma sisteminin mucidi olarak bilinen Emin Grup bünyesindeki Eminevim Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, ekonomi, emlak ve gayrimenkul sektörüne dair önemli açıklamalarda bulundu.


Haber: Ömer Çetinaslan

Emin Grup bünyesinde 2005 yılında kurulan Eminevim ve Emin Otomotiv, geliştirdiği faizsiz ev alma finansman sistemi ile ev sahibi olmak isteyenleri Elbirliği Sistemi içine dahil ederek faizsiz, vade farksız imkanlarla ve uzun vade taksitlerle ev sahibi yapmaktadır.

29 yıllık bir köklü bir geçmişe sahip olan Emin Grup bünyesinde faaliyet gösteren Eminevim’in Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Boluspor ile yaptıkları sponsorluk anlaşmasının ardından Boluspor Stadı’nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, faizsiz ev alma sistemi hakkında bilgiler verdi. Üstün, Ev sahibi olmak, yuva kurmak herkesin, her ailenin arzusu. Biz de gayrimenkul ve otomobil sektöründe, el birliği sistemiyle ve maliyetleri düşük tutmak suretiyle insanımızın ulaşabileceği bir sistemi halkımızın hizmetine sunduk. Türkiye’de 105 şubemiz var. Bu 105 şubede, bin 500’ün üzerinde çalışanımız var. Bu sistemi halka tanıtmaya çalışıyoruz” dedi.

“145 BİN KİŞİYİ EV VE OTOMOBİL SAHİBİ YAPTIK”

Üstün, yüksek faizler sebebiyle insanların ev sahibi olamadıklarını, Eminevim firmasının emlak piyasasına can suyu olduğunu söyledi:

“Tabi ki faizler yüksek. Faizler yüksek olduğu için inşaat alanında satış olmuyor, vatandaş ev alamıyor. Böyle bir dönemde, Eminevim, piyasaya can suyu oldu. Birçok tapu dairelerinde, Eminevim haricinde çok az işlem yapıldığını söylüyorlar. Bu da şunu gösteriyor ki; biz bir topluma, müteahhitlere ve ev sahiplerine bir can suyu oluyoruz. 2019 yılında hakikaten değerimiz anlaşıldı. Faizlerin yüksek olduğu bu dönemde bir hareket kazandırdık. Otomobil sektörünün durgunluğunda, otomobil sektörünü de harekete geçirdik. Ev almak isteyip de elinde otomobili olan, otomobilini değerinde satamayanların otomobillerini alıyoruz. Onları da otomobil kampanyasına girenlere hesaplı bir şekilde vermiş oluyoruz. Biz, kendimi topluma kabul ettirdik. Anadolu kültüründen gelen el birliği sistemini 30 yıldır uyguluyoruz. Bu güne kadar 145 bin kişiyi ev ve otomobil sahibi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz”

“EMİNEVİM, EMLAK SEKTÖRÜNDE SINAVI VERDİ”

Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, Eminevim’in emlak ve gayrimenkul sektöründe kendisini kanıtladığını belirterek; “Gençlerle böyle futbol sahalarında bir araya geleceğiz ve gençler de imkanları oldukları zaman ev kampanyasına katılacaklar. 25-30 yaşlarına geldikleri zaman, evlenme çağında evleri hazır olmuş olacak. Hem gençleri tasarrufa alıştıracak hem de insan hayatının çok büyük bir gideri olan kiradan kurtulmuş olacaklar. Emlak sektöründe Eminevim, sınavı verdi ve kendisini kabul ettirdi. Nisandaki hasılatımızın, Ağustos’ta %100 üzerine çıktık. Bu da şunu gösteriyor; bu sene %100’e yakın bir büyüme yaptık. 500’e yakın personel aldık. Ülkemizin kalkınması için Eminevim, Emin Otomotiv, tarım, hayvancılık ve enerji sektörlerinde çalışmalar yaparak Türkiye’nin insanına iş ve aş temin ediyor. İş ve aş insanları mutlu ediyor çünkü insanların en büyük meselesi geçinmek. Biz de elimizden geldiği kadar bu hizmeti yapmaya devam edeceğiz. Burada, Bolu’da olmak benim için de bir şeref oldu. Bolulularla daha yakından temas etme imkanını sağlamış oldum. Ben de bu memleketin çocuğuyum. 15 yaşıma kadar Gerede’de kaldım ve okudum. Liseden itibaren de eğitimime  İstanbul’da devam ettim” şeklinde konuştu.

“ÇOK SAĞLAM GİDEN BİR SİSTEM”

Üstün, hükümet tarafından övgüler aldıklarını vurgulayarak; “Hükümetimiz, bize memnun olduklarını ifade ediyor. ‘Aman kardeşim, ayakta durun’ diye söylüyorlar. ‘Sektörü sıkıntıya sokmayın. Sizlerle iftihar ediyoruz’ diyorlar. Bizim sektörünün güçlü olmasının sebebi; diyelim ki biz 50 bin kişiye ev verdik, buradan gelen para ile de ikinci 50 bin kişinin evini vermiş oluyoruz. Yani çok sağlam giden bir sistem. Sistemi bir terazi gibi kullanıyoruz. Finansal yapımız da çok güçlü. Buna göre tedbirler alıyoruz. Altyapımız güçlü. Faizin çok yüksek oluşu sebebiyle ekonomik olarak ev almaları pek mümkün değil. Hem faiz dinen mahsurlu. Günümüzde 1 milyon TL’lik bir ev, 1,5 milyon TL’ye mal oluyor. Biz bunu çok az maliyetler ve katılım payıyla insanlarımızı ev sahibi yapıyoruz”

İnşaat sektöründe faaliyet göstermeye başladıklarını ifade eden Emin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Emin Üstün, daha ekonomik şekilde konut üretmek üzerine çalıştıklarını söyledi: “İstanbul’da Yakuplu, Beylikdüzü ve Kurtköy’de 3 tane site yaptık. Darıca’da projemiz var. Erzurum’da 300 dairelik inşaatımız devam ediyor. Kurtköy’de 5 yıldızlı otel binamız devam ediyor. İnşaat sektörünün içindeyiz şuanda. İnşaat sektöründe daha neler yapabiliriz? Daha ekonomik nasıl konut üretebiliriz? Bunun üzerine arkadaşlarımız çalışıyorlar.” İfadelerini kullandı.