Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu Belediyesi 10 bin kişiye aşure ikram etti

Bolu Belediyesi 10 bin kişiye aşure ikram etti
Muharrem ayının 10’uncu gününde kutlanan Aşure günü nedeniyle Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne bağlı Aşevinde 10 bin kişilik aşure hazırlandı. Hazırlanan aşure, resmi kurumlara ve vatandaşlara ikram edildi.


Haber: Mehmet Fatih Yalınız

Bolu Belediyesi Aşevinde hazırlanan Aşure Kazanının kapağını Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Mansur Şen ve Rasim Özdemir açtı.

Türk Bayrağı ve Bolu’yu Seviyorum logosu ile hazırlanan aşureleri vatandaşlara dağıtılmadan önce inceleyen Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, “Barış, kardeşlik, sevgi, paylaşma ve hoşgörünün olduğu bir ay Muharrem Ayı. Biz de bu paylaşma anlayışı içinde Bolu Belediyesi Aşevi olarak 10 bin kişiye aşure dağıtımı gerçekleştiriyoruz. Buradaki kazanlarımızda Bolu’yu seviyorum logosu ve Türk Bayrağımızı resmettik. Müslüman alemi için, barış kardeşlik ve hoşgörünün öznesi Bolu anlamında devam etmesini diliyorum.” dedi.

Muharrem Ayının 10’uncu gününde kutlanan Aşure Gününü İslam Alemi için önemli günlerden biri olduğuna dikkat çeken Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Mansur Şen ise, “Bugün Müslümanlar için çok önemli bir gün. Muharrem ayının 10’uncu günü, Nuh tufanından sonra karaya çıkıldıktan sonra gemide kalan son erzaklarla yapılan aşure yemeğimiz var. o günden bugüne aşure günü devamlı kutlanmakta. Aşure gününün kutlandığı bugün de İslamiyette çok önemli hadiseler yaşanmıştır. Bunlar bugünü çok daha önemli hale getiriyor. Tüm Müslüman aleminin aşure gününü kutluyoruz. Birlik, beraberlik ve kardeşliğin devam etmesini istiyoruz. Bu aşure günü inşallah bunlara vesile olur.” diye konuştu.  

Aşureler Bolu Belediyesi Aşevinde hazırlandıktan sonra tek tek paketlenerek vatandaşlara dağıtıldı. Demokrasi Meydanında kurulan stantta vatandaşlara aşure dağıtan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Aşure Gününün hayırlara vesile olmasını diledi. Özcan, “Bugün Muharrem ayının 10’uncu günü. Aşevimizde 10 bin kişilik aşure yaptık, resmi kurumlarımıza, vatandaşlarımıza bunu da dağıtmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Allah tekrarına erdirir inşallah sağlık ve sıhhatle. Vatandaşlarımıza gösterdikleri ilgi ve alakadan ötürü teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.