Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“GELİP GELMEMESİ BENİM AÇIMDAN ÖNEMLİ DEĞİL”

“GELİP GELMEMESİ BENİM AÇIMDAN ÖNEMLİ DEĞİL”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcı Fatih Metin’in kendisini ziyaret etmemesi ile ilgili söylemlerine dair açıklamalarda bulundu. Özcan; “Kendisi seçimden sonra bana en kısa zamanda ziyarete geleceğini ifade etti daha sonra da gelmedi. Gelip gelmemesi benim açımdan önemli değil. Niye gelmediğini vatandaşa kendisi anlatır” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkan Yardımcıları Feridun Yılmaz, Rasim Özdemir ve basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Başkan Özcan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcı Fatih Metin’in, belediye başkanı olduktan sonra kendisini ziyaret etmemesi ile ilgili yaptığı açıklamalarına cevap verdi.   

“VATANDAŞ ONUN TARZINA PRİM VERMEDİ”

Başkan Özcan, “Fatih Metin ile yıllar önce tanıştık, aynı yaştayız, aynı meslekten geliyoruz” diyerek sözlerine başladı. Özcan; “21-22 yaşlarında tanıştık o arkadaşla. Birlikte avukatlık yaptık, birlikte siyaset yaptık, 2011 seçimlerinde yarıştık ben kazandım, 2015 seçimlerinde yarıştık yine ben kazandım. Son olarak 4,5 ay önce yine bir seçime girdik, vatandaş yine benden yana teveccüh gösterdi. Fatih Bey bundan önceki 2 yarıştan sonra konuyu çok uzatmamıştı ve dostluğumuz da aynı şekilde devam etmişti. Ankara’da da görüşmeye devam etmiştik. Yani bir dostluk ilişkimiz vardı. Bu seçim döneminin başından itibaren ben kendisiyle hiç polemiğe girmedim. Ben yapacaklarımı anlatarak bu kampanyayı yürüttüm, o beni karalayarak bu kampanyayı yürütmeye çalıştı. Sonuç olarak vatandaş onun tarzına prim vermedi ve beni bu göreve getirdi.

“BELEDİYE’DE KİMİN NEREDE ÇALIŞACAĞINA EKİBİMLE BİRLİKTE BEN KARAR VERİRİM”

Sonradan kendisi yine atama yoluyla Bakan Yardımcısı oldu. Ben mutlu oldum, kendisini aradım hayırlı olsun dileklerimi ilettim. Kendisi seçimden sonra bana en kısa zamanda ziyarete geleceğini ifade etti daha sonra da gelmedi. Gelip gelmemesi benim açımdan önemli değil. Niye gelmediğini vatandaşa kendisi anlatır. Ama bir cümleye fazlasıyla takılıyorum. Gelmeme gerekçesi olarak 4 ay boyunca onunla gece gündüz çalışan yani seçim çalışmalarına katılan belediye çalışanlarını ben başka birime göndermişim. O da bunu kabul etmiyormuş. Kendisine söyledim. Belediye’de kimin nerede çalışacağına ekibimle birlikte ben karar veririm. Kendisinin bakanlığında kimin şube müdürü olacağına ben karışmıyorsam, o da Bolu Belediyesi’nin işlerine dışarıdan karışmayacak. Kimse karışamaz” şeklinde konuştu.

“BU KUL HAKKI YEDİM İTİRAFIDIR”

Belediyede hiçbir siyasinin işi olamayacağını ve buna izin vermeyeceğini belirten Başkan Özcan; “Bu itiraftır. Ben kul hakkı yedim itirafıdır. Bu şu demektir: Bankamatik memurlarından bahsediyor ya insanlar, bunlardan bir tanesi Ak Parti Kadın Kolları Başkanıydı. Kabullendi, istifa etti. O da Fatih Metin’le birlikte 4 ay gece gündüz çalışan biriydi. Sen 4 ay boyunca Bolu Belediyesi’nden personel olarak maaş alacaksın, sonra 4 ay boyunca Bolu Belediyesi’nden aldığın maaşla, Fatih Metin’in yol arkadaşlığını yapacaksın. Bunu kendisi söylüyor zaten. Yani Bolu Belediyesi 4 ay boyunca Fatih Metin’e çalışsın diye personeline para ödemiş. Bu bir itiraftır, her şeyden önce ayıptır. Dolayısıyla işe bu yönden bakmanızı istiyorum. Hiçbir belediye çalışanı benimle çalışmadı. Benim böyle bir talebim olmadı zaten. Halkın parasını alacak bir belediye çalışanı, bir adayla birlikte seçim çalışması yapacak. Ve sen çıkacaksın bunu bir de itiraf edeceksin: “Bu arkadaşlar benimle çalışan arkadaşlardı, Tanju Bey onların görev yerini değiştirmiş.” Böyle bir şey kabul edilemez.

“BELEDİYE ÇALIŞANLARI SİYASİ ÇALIŞMALARA KATILMAYACAK”

Belediye’de hiçbir siyasinin ekibi olamaz. Buna izin vermeyeceğim. Belediye çalışanları, belediyenin işlerini yapacak, başkalarının işlerini yapmayacak. Hele siyasi çalışmalara hiç katılmayacak. Dolayısıyla arkadaşlar meselenin özü budur. Hatta bu arkadaşların 4 aylık maaşını da ondan istemek gerekir diye düşünüyorum. Çünkü onlar belediyenin temizlik hizmetinde, imarında, halkla ilişkilerinde çalışmamış. Kendisi söylüyor bunu. Gece gündüz Fatih Metin ile çalışmış” ifadelerini kullandı.

“FATİH METİN SİYASİ PARTİNİN İL BAŞKANI GİBİ DAVRANIYOR”

Fatih Metin’in siyasi partinin il başkanı gibi davrandığını söyleyen Başkan Özcan; “Ben seçilmiş bir insanım. Beni halk seçti bu göreve getirdi. Fatih bey bir kişinin iradesi ile atanmış bir insan dolayısıyla kulvarlarımız ayrıldı. O Ankara’da bürokrat ben Bolu’da belediye başkanıyım. İkimizin de siyasi bir kimliği kalmadı. O işini yapacak ben işimi yapacağım ve işlimizi yaparken de bu tür polemiklerden uzak duracağız. 4 ay boyunca benim hiçbir açıklamam da parti ismi zikrettiğime şahit misiniz? Evet, ben Cumhuriyet Halk Partisinin üyesiyim. Yasa bana bu imkanı tanıyor ama ben CHP lehine bir partizanlık yapıyor değilim. Belediye çalışanlarına defalarca söyledim kim AK Partili, CHP’li, MHP’li araştırmadım araştırmamda. İnsanların dünya görüşü siyasi görüşü benim işim değil. İşini yaptığı sürece ister AK Partili ister MHP’li olsun baş tacı yaparım. İşini yapmadığı sürece de en koyu CHP’li olsa bile gereğini yapmaktan çekinmem dedim. Bu günde bu noktadayım. Fatih beyin konuşmalarına bakıyorum devletin bürokratı gibi değil siyasi partinin il başkanı gibi davranıyor. Hala eski tarzından vazgeçmemiş. O bıraksın belediye işle ilgili çalışmaları ben yaparım. Hesabını da halka veririm vakti zamanı gelince. Türkiye’de çiftçi kan ağlıyor o gitsin çiftçinin sorunlarıyla meşgul olsun” diye konuştu.

“BOLU’NUN HİZMETKÂRIYIM DİYENLER VERİLEN SÖZLERİN TAKİPÇİSİ OLSUNLAR”

Seçim döneminde Bolu’ya gelen Bakanların hibe sözü verdiğini hatırlatarak; “Seçim döneminde bir sürü hibe sözü verildi. Her gelen bakan “şu kadar milyon hibe verdim, bağışladım ve destek veriyorum” dedi. Nerede bu paralar? O yüzden laf üretmek yerine iş üreteceğim diyenlere önce bu sözlerin yerine getirilip getirilmediğini takip etmelerini öneriyorum. Bu sözlerin hiç biri yerine getirilmedi. Seçimden önce Cuma günü Yukarı çarşıdaki hibe için parayı yatırdılar Pazartesi parayı çektiler. Biz bunları günden konusu yapmadık. Bu sözleri veren bakanların bazılarına gittim ilgili gazeteleri de götürdüm. Sadece baktılar. O yüzden ben Bolu’nun hizmetkârıyım diyenler önce Bolu’ya verilen sözlerin takipçisi olsunlar. Bize laf yetiştirmesinler” dedi.