Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

PROTOKOL VE HALK, BAYRAMLAŞMA PROGRAMINDA BULUŞTU

PROTOKOL VE HALK, BAYRAMLAŞMA PROGRAMINDA BULUŞTU
Bolu Valiliği tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla bayramın ilk gününde Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevinde bayramlaşma töreni düzenlendi. Programa il protokolünün yanı sıra Bolulu vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.


Haber: Aslı Akış

Bayramlaşma törenine Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ve Fehmi Küpçü, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Sabri Saldıroğlu, Bolu Belediye Başkan Vekili Cumhur Bandakçıoğlu, İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, Şehitl yakınları, gaziler, muhtarlar, siyasi parti il başkanları, STK temsilcileri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, AK Parti Bolu Milletvekilleri Arzu Aydın ile Fehmi Küpçü, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Sabri Saldıroğlu ve Bolu Belediye Başkan Vekili Cumhur Bandakçıoğlu, bayramlaşma törenine gelen misafirleri kapıda karşılayarak bayramlarını kutladılar.

Bayramlaşmada birlik ve beraberlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşılması temennisinde bulunuldu.

“GÖNÜL COĞRAFYAMIZIN HAYIRLARINA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM”

Bayramlaşma sonrasında bir konuşma yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, törene katılanların, tüm Bolulu vatandaşların Kurban Bayramlarını kutladı.  Vali Ümit, “Bizlere bu değerleri lütfeden ve devlet ve millet olarak, dünyadaki ve çevremizdeki her türlü anarşi ve istikrarsızlığa rağmen bir barış adası gibi huzur ve güven içerisinde bu bayrama ulaşmayı nasip eden Rabbime şükrediyorum. Bu müstesna günlerin, rahmet ve bereketiyle ilimizin, ülkemizin ve gönül coğrafyamızın hayırlarına vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.

 “KURBAN YAKINLAŞMAK DEMEKTİR”

Kurban kesmenin koç boğazlamak değil, yakınlaşmak olduğunu vurgulayan Vali Ümit “Rabbim kurbanlarımızı kabul etsin. Kurban yakınlaşmak demektir. Bunun özü bilindiğini öncelikle Allah’a yakınlaşmaktır ama aynı zamanda birbirimize yakınlaşmak demektir. Kurban kesmek koç boğazlamak değil, Hz. İbrahim gibi yaradanı ve mukaddesatı uğruna kendi İsmail’inden vazgeçebilmektir; Egosundan, kaprisinden, kompleksinden, kininden, nefretinden, hırsından, yalanından ve benzeri her türlü olumsuzluklardan uzaklaşmak, buna karşılık barış ve kardeşlik duygularını geliştirmek, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirmek, kırgınlıkları gidermek, dargınlıkları kaldırmak, barış ve muhabbet köprülerinin tekrar kurumak, Mevlana gibi Yunus gibi gönülden gönüle yol bulmak demektir. Bu da toplumsal ve bireysel huzur, sevinç ve mutluluk demektir” şeklinde konuştu.

“MUTLULUKLARI MATEME DÖNÜŞTÜRMEYELİM”

Vali Ümit, konuşmasının sonunda; “Bu sevinçlerin ve mutlulukların mateme dönüşmemesi için hep birlikte özen göstermeliyiz. Özellikle her geçen gün artan ve bayramlarda en üst seviyeye ulaşan yoğunlukta münhasıran trafik konusunda duyarlı olunmasını, hız limitlerine uyulmasını, seyir halinde asla telefon görüşmesi yapılmamasını, emniyet kemerlerinin mutlaka takılmasını, yayalara öncelik verilmesini hususiyle hatırlatıyor ve istirham ediyorum. Bu vesileyle tekrar hepinizin bayramını kutluyor, sağlık, mutluluk, birlik ve beraberlik içerisinde nice bayramlara ulaşmamızı temenni ediyorum ” ifadelerini kullandı.

Bolu Valisi Ahmet Ümit’in konuşmasının ardından Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma töreni ikramların ardından sona erdi.