Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“TAVSİYE FİYAT ÜZERİNDEN BİÇME VE BALYALAMA YAPIN”

“TAVSİYE FİYAT ÜZERİNDEN BİÇME VE BALYALAMA YAPIN”
Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan, 2019 yılı biçerdöver ve balyalama fiyatları ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

2019 yılı için balyalama ücretinin 2 TL, düz arazilerde dekar başına 26 TL, eğimli araziler için de 28 TL olarak belirlendiğini ifade eden Fidan, bazı makine sahiplerine fiyat artırımı konusunda baskı yapıldığını söyledi. Fidan, tavsiye fiyatlar üzerinden biçme ve balyalama yapılmasının hem çiftçinin hem de makine sahiplerinin menfaatine olacağını sözlerine ekledi.

Bu sezon hem verimin düşük olduğunu hem de buğday ve arpa fiyatlarının düşük kaldığını ifade eden Bolu Ziraat Odası Başkanı Hakkı Fidan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Tarım İl Müdürlüğü toplantı salonunda 2019 biçerdöver ve balyalama fiyatları hakkında yapılan toplantıda alınan tavsiye kararları; Taban ve düz araziler için biçerdöver ücreti: 26,00 TL/Da Meyilli ve yatık araziler için biçerdöver ücreti: 28,00 TL/Da 22-25 Kg ağırlığa sahip balyalama ücreti: 2,00 TL/Da Olarak belirlenmiştir.

Ancak bu tavsiye ücretlerine uyulmamıştır. Gelen biçerdöver ve balyalama makinesi sahiplerine yönlendirme yapılarak, bu fiyatlara biçilmez denmiş ve fiyatların arttırılması konusunda baskılar yapılmıştır. Hatta makine sahiplerine ‘Bu fiyatlara yapmayın’ şeklinde mesaj atılmıştır.

Yöremizdeki çiftçilerimiz zaten bu yıl yağışlardan dolayı ürünlerinden hem az verim alacak hem de kalitesi düşecektir.

Zaten buğday ve arpa fiyatları düşük kalmıştır. Bu fiyatlarla çiftçilerimizin gelir elde etmesi tamamen zorlaşmıştır. Bu sebeplerden dolayı, Bolu Ziraat Odası, Köy muhtarları ve çiftçiler olarak başka illerden biçerdöver temin etme yoluna gidilecektir. Burada bulunan biçerdöver ve balya makinesi sahiplerinin tavsiye fiyatlarına biçme ve balyalama yapmaları hem çiftçimizin hem de makine sahiplerinin menfaatine olacaktır.”