Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

STRES, KORKU, KAYGI VE AĞRILARLA BAŞ ETMEDE EFT TEKNİĞİ

STRES, KORKU, KAYGI VE AĞRILARLA BAŞ ETMEDE EFT TEKNİĞİ
Kişisel Gelişim Ve Nefes Eğitim Uzmanı Saliha Ertan, EFT ( emotional freedom tecnique- duygusal özgürleşme / arınma tekniği ) hakkında bilgiler verdi. Ertan; “EFT, enerji bedeni ile çalışılan harikulade bir teknik. Bizler duygularımızda özgürleşiyoruz, hiçbir şeyi değiştirmiyoruz, hiçbir şeyi silmiyoruz. Kişinin yolculuğuna sadık kalıyoruz. Kişinin yolculuğuna ışık tutuyoruz ve rehber oluyoruz” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış

2 yıldır rehberlik alanında uzman olduğu alanlarda çalışmalar yapan Kişisel Gelişim ve Nefes Eğitim Uzmanı Saliha Ertan,  8 dalda uzmanlığının yanı sıra en önemsediği nefes eğitimi konusunda yolculuğu başlamış ve hızlı okuma eğitiminin yanı sıra enerji EFT’si uzmanlığı ile danışanlarına hizmet veriyor. 

EFT ( emotional freedom tecnique- duygusal özgürleşme / arınma tekniği ) ile danışanlarına acı, kızgınlık, endişe, stres, öfke, korku, özlem gibi olumsuz duyguların yok olmasında rehberlik yapan Saliha Ertan, geçmişte yaşadığınız travmatik bir olayı her hatırladığımızda ortaya çıkan olumsuz duyguyu ortadan kaldırmak, için terapi uyguluyor.

“ENERJİ BEDENİ İLE ÇALIŞILAN HARİKULADE BİR TEKNİK”

Kişisel Gelişim ve Nefes Eğitim Uzmanı Saliha Ertan, Enerji EFT’sin enerji enerji bedeni ile çalışan bir teknik olduğuna dikkat çekerek; “Enerji EFT’si 1980 yılında Roger Callahan’ın bulduğu Mary adlı danışan üzerinde uyguladığı gözaltına vuruş yaparak mide bulantısını geçirdiği bununla başlanan bir teknik. Daha sonra geliştirildi son olarak da Sylvia Hartman güncelledi ve insanların hizmetine sundu. Bu teknik harikulade bir teknik. Enerji bedeni ile çalışılan bir teknik. Biz insanlar zihin bedenlerden oluşan varlıklarız. Tamamen 3’üncü alana yaklaşan bir tedavi dalı. Bu tekniğin bir skalası var, 2009 yılında Sylvia Hartman’ın dizayn ettiği bir skala bu. Bu skalaya göre hem danışan hem de rehber bir yolculuk yapıyoruz. Danışan geldiğinde, bu skalada bu değerleri anlatıyoruz. -10 en çökmüş, enerjimizin olmadığı safha. Stres vardır, stres varsa karanlık taraftadır. -10’la +10 arasında bu yolculukta yolculuk 0’a geldiğinde kişi artık bir şey hissetmez. Mutlu musun? Hayır, mutsuz musun? Hayır. Hiçlik duygusu oluşur. +10’da sevginin şifanın olduğu nokta bu aslında bizim yaratılış tablomuz. Syvlia Hartman diyor ki; birçok kişi +10’u deneyimlememiş durumdadır. Burası harikulade dediğimiz nokta. Bu skala hem danışana hem de biz uzmana rehberlik ediyor. Biz psikolog değiliz. Ben çocuk gelişimciyim aslen ama ne kadar yakın olsam da psikolog değiliz. Bu alternatif tıp değil. Biz danışana ne düşünmesi gerektiği hakkında bir şey söylemiyoruz. Ne hissetmesi gerektiği hakkında bir şey söylemiyoruz. Sadece onun yolculuğuna ışık tutuyoruz ve rehber oluyoruz.” şeklinde konuştu.

“ENERJİ YOKSA MUTSUZ ENERJİ VARSA MUTLUYUZ”

“EFT tekniği aslına aslında duygusal özgürlük tekniği” diyen Ertan; “Bir enerji bedenimiz var, bu enerji bedenimizde blokajlar varsa, tıkanıklıklar varsa, olumsuz duygular hissediyoruz. Yani kısaca, enerji yoksa mutsusuz, enerji varsa mutluyuz. Biz bunu yapıyoruz, aslında probleme bakmıyoruz. Her kişiye, her yaştaki kişiye yapılabilir. Kişi geldiğinde, problemden bahsettiğinde problemi gidermeye bakmıyoruz. Biz onun ne hissettiği ile ilgileniyoruz. Duyguları ile ilgileniyoruz. EMO denilen ikinci uzmanlığımda da bedenini nerede hissediyorsun dediğimizde, üzgünüm, kızgınım, öfkeliyim, heyecanlıyım. Özellikle sınav öncesinde çocuklar heyecanlanıyoruz, çok başarılı olan çocuklar dahi başarısızlık duygusu yaşayabiliyor. Bunların hepsi geçmişten gelen kayıtlar, enerji bedenindeki tıkanıklıklar. Biz bunları tespit edip dönüştürüyoruz aslında.

“KİŞİNİN YOLCULUĞUNA SADIK KALIYORUZ”

Biz duygularımızda özgürleşiyoruz, hiçbir şeyi değiştirmiyoruz, hiçbir şeyi silmiyoruz. Kişinin yolculuğuna sadık kalıyoruz. Etik kurallar çerçevesinde hatta, gizli terapi de yapılabiliyor. Bu konu henüz Bolu’da konuşulmuyor. Bilinmiyor, dünyada da zaten 8 yıllık bir konu. Ben elimden geldiği kadar, bu tekniği insanlara anlatacağım” diye konuştu.

“ÇEVREMİZDE BİR IŞIK DEMETİ VAR”

Canlılar kadar cansız nesnelerinde enerjisinin Kirlian fotoğrafçılığı ile resmedildiğini kaydeden Saliha Ertan; “Kirlian fotoğrafçılığı diye bir teknik var. Bay Bayan Kirlian, fotoğrafçılar, bir gün yanlışlıkla manyetik alanı fotoğraflıyorlar. Bizim çevremizde bir ışık demeti var. Bu cihazla çekilse hepimizin etrafında ışık demetleri var. Bunları görebiliriz. Bu çakralar değil, bunlar enerji bedeni. Biz buna aura, enerji bedeni, halk arasında bilinçaltı deniyor. Tamamıyla buradaki tıkanıklıkları açıp, gerekli enerji formunu yükleyip biz o kişiyi daha mutlu, daha sağlıklı hale getiriyoruz. Aslında beden içerden kendini iyileştiriyor. Cansız dediğimiz nesnelerin bile enerjisini alıyoruz. Biz her şeyin enerjisinden besleniyoruz. Nasıl ki, fiziksel bedenimiz acıktığında gıda alıyorsa, enerji bedenimizin de ihtiyacı enerji, sevgi. Özellikle sevgi ve mutluluk üzerine tasarlandık. Sevmek, sevilmek, bu duygular hepimize iyi geliyor. Bu duygularda sıkıntı olursa da problemler oluşuyor. Pişmiş gıdalardaki enerji az, çiğ gıdalar daha enerjili. İyileşmeyi hep dışardan bekliyoruz ama inanın şifa içimizde, bizde. Olumlu düşünmede, negatif konuşmamada, konuşmalarımıza dikkat etmemiz gerek. Onlar dönüp dolaşıp bizim gerçekliğimiz oluyor” ifadelerini kullandı.

“KORKU İYİ BİR DUYGU DEĞİL, BUNUN DÖNÜŞTÜRÜLMESİ GEREKİYOR”

Çocuklarda ilkokula başlama sürecinde özgüven kaybı ve başarısızlık yaşanabileceğinin altını çizen Nefes Eğitim Uzmanı Saliha Ertan; “Öğretmen olduğum için en çok sevdiğim grup çocuklar. Özellikle ilkokul 1 sosyal hayatın başlangıcı. Orada özgüven kaybı oluyor, başarısızlık oluyor, korkular oluyor. Korku iyi bir duygu değil, bunun dönüştürülmesi gerekiyor. Çocuklar, sınava girecek olan gençler, yetişkinler, her yaştan gruptaki kişilerle ilgileniyorum. Onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Gerçekten de bir sürü kişi üzerinde deneyim elde ettim müthiş dönüşler de var” dedi.

“ENERJİ ALDIĞIMIZDA DÖNÜŞÜYORUZ, DUYGULARIMIZ DÖNÜŞÜYOR”

Son olarak bir çağrıda bulunan Saliha Ertan, herkese enerji EFT’sini tavsiye etti. Ertan; “Bilgi çok kıymetli, bu alanda bir sürü farkındalık çalışmaları var. Ben de enerji EFT’sini tavsiye ederim. Enerji aldığımızda dönüşüyoruz, duygularımız dönüşüyor. Etkili pratik bir yöntem. Akupunktur noktalarına dokunarak konuşuyoruz ki hiçbir aracı gereci yok. Ben deneyimlemelerini, bu konuda sıkıntıları varsa, gelip bakmalarını isterim” diye konuştu.