Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“TOPLUM GERİLİMDEN, ADALETSİZLİKTEN BIKMIŞ”

“TOPLUM GERİLİMDEN, ADALETSİZLİKTEN BIKMIŞ”
Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri, işsizlik ve ekonomide yaşanan sıkıntılar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çetinkaya; “Seçimler geride kaldı, sonuçlar ortada. Artık önümüze bakacağız. Çok acil bir şekilde asıl gündemlerimize odaklanmak zorundayız” dedi.

Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, işsizlik ile birlikte temel gıda ürünlerine gelen zamların önemli ölçüde ekonomide kriz yaşandığının belirtisi olduğuna dikkat çekerek; “Biran önce içinde bulunduğumuz bu krizden çıkmanın yolları aranmalıdır. Ekonominin başına ekonomiyi bilen birisini getirmezse ekonomi ayağa kalkmaz” diye konuştu.

İl Başkanı Veysel Çetinkaya, geçtiğimiz haftalarda Bolu’da yaşanan sel felaketi konusunda yetkilerin bir an önce tedbir alması gerektiğine vurgu yaptı.

KARŞIMIZDA YEPYENİ BİR TÜRKİYE VAR”

Geride kalan İstanbul seçim sonuçlarını değerlendiren İl Başkanı Veysel Çetinkaya, “İstanbul’umuz, herhangi bir şehir değildir. Hem manevi kökleriyle geçmişe uzanan, hem de dünyanın ve Türkiye'nin kalbi diyeceğimiz bir yere sahiptir. İstanbul’un birçok problemi var inşallah bu problemler çözülür Ekrem Bey adil bir yönetim sergiler ve örnek bir belediyecilik sağlar. İstanbul'da ilçe seçimleri iptal edilmedi ama Dünyada aynı zarfta 4 pusulanın olduğu birinin iptal olduğu bir seçim yok. Fakat iktidar partisinin menfaatine gelmediği için büyükşehir iptal edildi diğerleri iptal edilmedi. 20 liralık bir banknotun 5 lirası sahte geri kalanı gerçek demek bunu en iyi şekilde ifade ediyor. Seçimleri geride bıraktık, ortaya çıkan sonuçlar önümüzde. Bu sonuçlar gösteriyor ki artık karşımıza Yepyeni bir Türkiye tablosu var. İstanbul seçimlerinde fark 16 binden 800 bine çıktı” ifadelerini kullandı.

“VATANDAŞ İLK DEFA CUMHURBAŞKANI'NA HAYIR DEDİ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğana çağrıda bulunan Çetinkaya; “Bugüne kadar seçimleri parti olarak AK Parti kazanmamıştı. Cumhurbaşkanı seçimleri hep kendi ismiyle kazanmıştı. Bugün de İstanbul seçimini AK Parti kaybetmedi, Cumhurbaşkanı kendisi kaybetti. Bu seçimde ilk defa vatandaş Cumhurbaşkanı'na hayır dedi. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu gerçeği görmeden politikalarını düzene sokması mümkün değil. İlk yapılması gereken iş sistemin değişmesidir. Israrla söylüyoruz, bu sistem yürümüyor. Sayın Cumhurbaşkanı etrafında kendisinde yanlışlarını söylemeyenlere itibar etmemeli. Yalakalar kimseye fayda vermiyor. Çevresinde yola çıktığı kimse kalmadı. Şuan devlet 1 kişiye bağlı olarak yönetiliyor, bütün kararları bir kişi alıyor. Bir büyü vardı seçmenin üzerinde o büyü bozuldu. Artık bu gidiş dikiş tutmaz. Bu sebeple bunun idrak edilmesi lazım sn. Cumhurbaşkanı tarafından.

“TOPLUM GERİLİMDEN, ADALETSİZLİKTEN BIKMIŞ”

Bundan sonra açık bir şekilde görülüyor ki, gerilim ve kutuplaşma siyaseti bu ülkede kazandırmayacaktır. Toplum gerilimden, gayri ahlaki davranışlardan, adaletsizlikten bıkmış durumdadır. Vatandaş bu seçimlerde ‘ben sizin söylediğinize itibar etmiyorum’ dedi. Biz bu kutuplaştırma siyasetinin ortadan kalkması gerektiğine inanıyoruz. Kamplaşmanın yerini kucaklaşmaya bırakması elzem bir hal almıştır. Gerilim ve kutuplaşmadan beslenen siyaset ülkemize açık bir şekilde zarar vermektedir. Şimdi düne kadar söylenmeyen sözler ortaya atıldı, terör örgütü lideri tarafından AK Parti’yi destekleyen MHP bile tavır değiştirdi bu durum karşısında. Bugün ya da parlamenter sisteme dönülecek ya da Cumhurbaşkanlığı sistemi şeffaflaştırılacak. Siz Türkiye'yi tek adama getireceksiniz, belediyeye gelince yetkiyi meclise vereceksiniz. Bu nasıl ters mantıkdır? İstanbul seçimlerinin bu manada ortaya koyduğu en büyük ders kanaatimizce budur” şeklinde konuştu.

“BU MILLET BU KARARIN HESABINI ERDOĞAN’DAN SORAR”

Yerel seçimlerde Ankara ve İstanbul’u CHP’nin kazanmasının ardından belediye yetkilerinin kısıtlanacağı yönündeki iddialara da değinen Çetinkaya; “Şimdi kulağımıza bazı söylentiler geliyor, Ankara ve İstanbul’da belediye yetkileri kısıtlanacakmış. Bunları yaparsanız sizi kimse ayakta tutamaz. Eğri oturup doğru konuşalım diye bir söz var. Biz eğri oturmaya da karşıyız doğru oturup doğru konuşalım. Bu millet bu kararın hesabını Sn. Erdoğan’dan sorar. Bu memleket hepimizin. Bu memlekette kendimize muhalif olanları ötekileştirdiğimiz zaman kazanan biz olmayız” dedi.

 “SEÇİMLER GERİDE KALDI ÖNÜMÜZE BAKMALIYIZ”

Saadet Partisi Bolu İl Başkanı Veysel Çetinkaya, yerel seçimleri geride bırakıp, ülkenin acilen çözülmesi gereken sorunlarına odaklanılması gerektiğini vurgulayarak; “Artık seçimler geride kaldı, sonuçlar ortada. Artık önümüze bakacağız. İnşallah meclis daha verimli bir çalışma ortamına girer. 2023'e güçlü bir ülke olarak girmek istiyorsak, önce barışı güçlendirmek zorundayız. Milletimiz ve ülkemiz ardı ardına gelen seçimlerle ciddi manada yıpranmış bulunmaktadır. Bundan sonra önümüzde 2023 yılına kadar seçim görünmemektedir. Şimdi bizim üzerimize düşen 2023 yılına kadar bu ülke için ne yapabiliriz, sorunlarımızı nasıl çözeriz, oturup bunu konuşmak ve çözüm yolları bulmaktır. Çok acil bir şekilde asıl gündemlerimize odaklanmak zorundayız” şeklinde konuştu.

“EKONOMİ ALARM VERİYOR”

“Ülkemizin şuan acil çözülmesi gereken birkaç sorununu hatırlatmak istiyorum” diyen Veysel Çetinkaya; “İçinde bulunduğumuz en önemli sorunlardan birisi karşı karşıya olduğumuz ekonomik krizdir. İşsizlik %14.1 ile toplam 4 milyon 444 bin kişiye ulaştı. Her 4 gençten birisi işsiz eğer böyle giderse 4 gençten 1’i zor iş bulacak! İğneden ipliğe temel ürünlerin çoğuna zam geliyor, çarşı pazarda hissedilen enflasyon %60 civarında. Çay’a %15, şekere %16, mazota 22 kuruş zam geldi. Bu tablo çok açık bir şekilde ekonomimizin alarm verdiğini gösteriyor. Biran önce içinde bulunduğumuz bu krizden çıkmanın yolları aranmalıdır. Ekonominin başına ekonomiyi bilen birisini getirmezse ekonomi ayağa kalkmaz. Biz her zaman diyoruz, yatırım önlenir, israf önlenirse bu krizi aşmamız mümkün olacaktır. Köprüler yollarla, yolsuzluk israfla ekonomi yükselmez. Bunlarla itibarımız yükseliyor derseniz itibarınız yerle bir olur” ifadelerini kullandı.

“YETKİLİLER BİR AN ÖNCE TEDBİR ALMALI”

Son olarak, geçtiğimiz günlerde Bolu’da yaşanan sel felaketi ile ilgili açıklama yapan Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Çetinkaya; “Bolu’da yaşanan sel felaketi hepimizi derinden üzmüştür. Tek sevindiğimiz nokta, can ve mal kaybının olmamasıdır. Yaşanan bu sel felaketi bir daha göstermiştir ki doğanın ekolojik dengesinin bozulmasının bu nedenli felaketlerin çoğalacağının kanıtıdır. Yetkililer bir an önce bu konularla ilgili tedbir alıp, dere yataklarını ıslah etmeli, iskân alanlarını yeniden gözden geçirmeli ve doğanın genel yapısını bozacak projelere izin vermemelidir. Bolu’ya tekrardan büyük geçmiş olsun” dedi.