Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

JANDARMA TEŞKİLATI’NIN 180. YILINDA ÖZEL ZİYARETLER

JANDARMA TEŞKİLATI’NIN 180. YILINDA ÖZEL ZİYARETLER
Bolu İl Jandarma Komutanı J. Albay Nadir Çelik, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 180. yılı etkinlikleri kapsamında bir takım ziyaretler gerçekleştirdi.


Haber: Aslı Akış

Ziyarete Bolu İl Jandarma Komutanı J. Albay Nadir Çelik ve İl Jandarma Komutanlığında görevli personel, Şehit yakınları ve Gaziler katıldı.

Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 180. yılı dolayısıyla Bolu İl Jandarma Komutanı J. Albay Nadir Çelik ve il jandarma personeli tarafından ilk olarak Bolu Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ziyaret edildi.

Dernek Başkanı Muhittin Özel ve dernek üyeleri tarafından karşılanan İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik ve İl Jandarma Komutanlığında görevli personel, derneğin nezdinde Şehit yakınları ve Gaziler ile sohbet etti.

Şehit ve gazi dernekleri ziyaretinde bir konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik; toplamda jandarma teşkilatının şu ana kadarki şehit sayılarından bahsederek; “6 bin 642 şehidimiz var jandarma teşkilatımızın bunun yaklaşık 4 bini asker.  213 subay şehidimiz, 99 yedek asteğmen, 511 astsubay, 359 uzman çavuş jandarma, 474 uzman erbaş, 4 bin 985 erbaş ve er ve 1 de işçi şehidimiz var” dedi.

Diğer bir ziyaret ise Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi yapılırken, Dernek Başkanı Sami Yıldız ve diğer Gaziler tarafından karşılanan İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik ve İl Jandarma Komutanlığında görevli personel derneğin nezdinde Gaziler ile sohbet etti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bolu Şubesi ziyaretinde konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik; “Teşkilatımızın kuruluşu 1839. Jandarma teşkilatımızın 180. Yıl ve böyle bir günde sizleri ziyaret ederek sizlerin gönlünü almak istedik. 1923 yılından beri jandarma teşkilatımızda 3 bin 485 tane gazimiz yaklaşık 6 bin 600 şehidimiz var ve bu sadece jandarma personelinin. Toplamda 1923 yılından bu yana 10 bin şehit ve gazimiz var.” ifadelerini kullandı.

Son olarak Türkiye Emekli Subaylar Derneği Bolu Şubesi’ni ziyaret eden İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik ve İl Jandarma Komutanlığında görevli personel Kıbrıs Gazisi Emekli Piyade Komando Binbaşı TESUD Bolu Şube Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner ve TESUD üyeleri tarafından karşılandı.

“ONURUMUZ, GURURUMUZSUNUZ”

Ziyarette bir konuşmada yapan TESUD Bolu Şube Başkanı Şerafettin Ahmet Yamaner, “180 yıldır vatan savunması ve terörle mücadelede bizim onurumuz, gururumuzsunuz. En güzel şekilde vatandaşın huzuru ve güvenliği için görev yapıyorsunuz. Biz sizin 180. Yılınızı kutluyor tebrik ediyoruz” diye konuştu.

“ MİLLETİMİZİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bolu İl Jandarma Komutanı J. Albay Nadir Çelik ise, “14 Haziran 1839 yılında jandarma teşkilatı kuruldu. Mensubu olmaktan şeref duyduğumuz teşkilatımızın bir parçası olarak 180. yılımızı gururla kutlamanın onurunu, mutluluğunu ve heyecanının yaşıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerimizle şehit ve gazi ailelerimiz, emekli subay ve astsubaylarımız akabinde de huzurevinde yaşayan büyüklerimiz ile paylaşımda bulunmak için ziyarette bulunuyoruz. Teşkilatımız kurulduğundan günümüze, yaşamın her anında ve ülkemizin her noktasında yaz- kış, soğuk- sıcak, gece –gündüz, yağmur- çamur demeden her zaman vatandaşımızın hizmetinde olmuştur bundan sonrada olmaya devam edecektir. Biz 180 yıllık bir kültürün mirasçıları olarak bize öğretilenlerin ışığı altında üstün birlik ve vazife anlayışında aynı zamanda silah arkadaşlığı ruhuyla vatandaşlarımıza insan merkezli, adaletli, sevgi, şefkatli aynı zamanda kucaklayıcı ve birleştirici olarak milletimizin her zaman yanında olduk. Bu doğrultuda bundan sonra da var olacağız. Sergilemiş olduğumuz tavırlar ile birlikte son iki yılda yapılan memnuniyet anketlerinde jandarma en güvenilir kurum olarak ön plana çıkmıştır. Bizlerde bu bilinçle hareket ederek bundan sonra vatandaşımızın bize gösterdiği bu teveccühün bilinci ile bize gösterilen bu sevgi ve güven bağının korunması ve pekiştirilmesi ayrıca daha yükseklere çıkartmak için aynı azim ve kararlılık ile çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 180. yılı dolayısıyla Bolu İl Jandarma Komutanı J. Albay Nadir Çelik’e TESUD Bolu Şube Başkanı Şerafettin Ahmet Yamaner tarafından plaket takdim edildi.