Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU MUHASEBECİLER ODASI GENEL KURULU BAŞLADI

BOLU MUHASEBECİLER ODASI GENEL KURULU BAŞLADI
Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın (SMMMO) 23. Olağan Genel Kurul Toplantısı başladı.


Haber: Aslı Akış

Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yüksel Ceylan ile Murat Altunyıldız’ın yarıştığı 23. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısının ilk günü Bolu SMMM Odası toplantı salonunda gerçekleşti.

Yapılan genel kurula Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (Türmob) Genel Başkanı ve Eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Masum Türker, Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yüksel Ceylan, Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Kurucu Başkanı Yeminli Mali Müşavir Kemal Alemdar, çevre illerin oda başkanları ve üyeler katıldı.

Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (Türmob) Genel Başkanı ve Eski Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Masum Türker, genel kurulda yaptığı konuşmasında; “Ekonomide ciddi bir sıkışma var. Sıkışmayı en iyi bilen bu camia Türkiye’de maalesef yalnız vergi tahsilatı aracı olarak konumlandırılmak isteniyor. Aslında bu meslek 3568 sayılı yasa başka amaçlarla çıkmıştır. Bizde vergi tahsilatına yönelik defter tutma işleri başlangıçta çok düşük. O kadar angarya yükleniyor ki bizim çok büyük bir bedel ödeyerek yetiştirdiğimiz meslektaşlarımız çok basit işlerle uğraşmakta zorunda kalıyorlar. Bu işi kolaylaştıran bir yapıyı maalesef kuramıyoruz. Başladığımız bu kongreler 22 Haziranda sona erecek. Bu kongrelerin sonunda TÜRMOB oluşacak ve belki de meslek mensupları olarak son şansımızı yaşayacağız. Ya sıçrama noktası olacağız ya da maliye bakanlığında iş takipçisi olacağız” dedi.

“EKONOMİK KRİZİN DERİNLİĞİNİN HERKES FARKINDA”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, seçilecek yönetim kurulunun Bolu’ya hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Belediye başkanı olduktan sonra bizde gördük, her şey TBMM’den görüldüğü üzere güzel değişmiş. Biz orada konuşuyorduk tabanda sıkıntı var, halkın bize ilettiklerini anlatıyorduk. Maalesef ekonomik kriz belediyeleri bile önemli ölçüde etkiledi. Önceden 100 TL’lik alırken şimdi 50 TL’lik su alıyor. Bu ay emlak vergisi ayı. Çok büyük tahsilatlar beklerken belediyeden maalesef vatandaş emlak vergilerini de ödeyemez hale gelmiş. Türkiye’de herkes ekonomik krizin derinliğinin farkında. Ankara’ya gittiğimizde bürokrasi bizi uyarıyor. Aman sürebilir, yatırımlarınızı doğru planlayın, çok çok büyük yatırımlara girmek için acele etmeyin. 23 Hazirandan sonra inşallah daha güzel bir dönem başlar. Ülkenin bu seçim psikolojisinden çıkması lazım. Bütün iş adamları yatırım için 23 Haziran’ı bekliyor. Umuyorum ülkeye demokrasi, güven gelir. Yaptığınız genel kurulunuzun sizlere, Bolumuza ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Seçilecek yönetim kurulu başkanının şimdiden tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Bolu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası'nın 23. Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısının ikinci günü Pazar günü 09.00 -17.00 saatleri arasında yapılacak. Toplantıda SMMMO'nun yeni döneminde görev yapacak Yönetim, Denetim, Disiplin ve Üst Birlik temsilcilerinin de seçimi yapılacak.