Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

İZZET BAYSAL SOSYAL SORUMLULUK ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ “AHMET KAHRAMAN” OLDU

İZZET BAYSAL SOSYAL SORUMLULUK ÖDÜLÜNÜN SAHİBİ “AHMET KAHRAMAN” OLDU
Bolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2006 yılından bu yana her yıl İzzet Baysal’a Şükran Günlerinde verilmekte olan İzzet Baysal Sosyal Sorumluluk Ödülü’nün bu yılki sahibi TSO eski Meclis Başkanı ve Gentaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kahraman oldu. Ödül, TSO’da düzenlenen bir törenle Ahmet Kahraman adına TSO Meclis Üyesi ve Gentaş Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kahraman’a takdim edildi.


Haber: Aslı Akış

Törene Vali Yardımcısı Çağlayan Kaya, Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yaman, BAİBÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Alişarlı, İl Jandarma Komutanı Nadir Çelik, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve Vakıf Mütevelli Heyet üyeleri, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Meclis Başkanı Halit Ergül, Kent Konseyi Başkanı Refik Özçelik, TSO 2005-2009 dönemi Meclis Başkanı Umut Oran, TSO Meclis ve Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu üyeleri, kurum ve STK’ların temsilcileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan ödül töreninde programı öncesi Prof.Dr. Uğur Alpagut ve Öğr.Gör.Kemal Bilsel Sarısözen tarafından “Bağlama ile Kemanın Nakışı” isimli müzik dinletisi sunuldu.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş Anneler Günü’nü kutlayarak ödülün bu yılki sahibini açıkladı. 

“BU YILIN ÖDÜLÜ AHMET KAHRAMAN’A”

Ödülün bugüne kadarki sahiplerini de sırayla konuklara hatırlatan Türker Ateş; “Oda olarak 2006 yılında vermeye başladığımız Sosyal Sorumluluk Ödülümüz, bugün aramızda bulunan o dönemki Meclis Başkanımız, çok değerli dostum Umut Oran beyin önerisiyle, Meclisimizin ve Ahmet amcamızın da destekleriyle hayata geçti. O tarihten bu yana, her yıl İzzet Baysal’a Şükran Günleri’nde bu ödülümüzü vermeye devam ediyoruz” dedi.  

Ödülün bu yılki sahibinin Ahmet Kahraman olduğunu söyleyen Ateş; “Seçici Kurulumuzun oybirliğiyle aldığı karar sonucu, 2019 yılı İzzet Baysal Sosyal Sorumluluk Ödülü’nün sahibi Gentaş Şirketler Grubu kurucusu, Odamızda Meclis üyeliği ve 2009-2013 dönemi Meclis Başkanlığı yapmış, TOBB Orman Ürünleri Meclisi Başkanlığı görevini başarıyla yürütmüş, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nde her zaman aktif görevler üstlenmiş, mobilya sektörünün sadece Bolu’da değil tüm Türkiye genelinde gelişmesi için canını dişine takarak gece gündüz çalışan, sahibi olduğu şirketlerinde ortaklık kültürünün en güzel örneklerini sergilemiş, Mengen ilçemizde yüzlerce kişiye iş ve aş sağlayan, örnek sanayici, işadamı, hayırsever Ahmet Kahraman’dır. Bu anlamlı ödülü bizzat kendisine takdim edebilmeyi çok isterdim. Ne yazık ki ömrü buna vefa etmedi. Geçtiğimiz yıl bu zamanlarda aramızdan ayrıldı. Bunun burukluğunu yaşıyoruz. Kendilerine ilimize ve ülkemize yaptıkları katkılardan ve hizmetlerden dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. Ruhu şad olsun” ifadelerini kullandı.

“HİÇBİR HAYIRSEVER AMCAM GİBİ ÖRNEK OLAMADI”

Ahmet Kahraman için hazırlatılan videonun gösteriminin ardından program İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal’ın konuşması ile devam etti. Baysal; “Sanayi Ve Ticaret Odası amcamın vefatından 6 yıl sonra Bolu’da izzet baysal gibi hayırseverler var. Bu hayırseverler listesini çoğaltmak için biz her sene İzzet Baysal adına sosyal sorumluluk ödülü verelim teklifi getirdi. Biz Bolululardan gelen her teklifi hiçbir zaman geri çevirmedik. Vakıf başkanı olarak m bu teklif o kadar hoşuma gitti ki bir arayış içinde bulunmadan bunu uygulayalım, benim teklif edeceğim bir isim üzerinde anlaşırsak beni çok mutlu edersiniz dedim. Kabul ettiler. Daha sonra Umut Oran’dan teklif geldi. İzzet Baysal o kadar farklı ki bunu Odalar birliği kanalı ile yapalım dediler. Teklif Bolu Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Odalar Birliği Başkanlarına gönderildi ve ilk haber müjdeli olarak geldi. Amcam çok farklıydı. En büyük farkını belirtmek istiyorum. Türkiye’de hala çok büyük hayırseverler var. Birçoğu rahmetli oldu ama sağ olanlar da var. Fakat hiç biri amcam gibi bir örnek olamadı. Kimse sade varlığı değil tüm varlığı ile beraber yönetimini bir şehre adamış değildir.  Amcamın birçok örnekliği var ama benim en çok övündüğüm örnekliği tüm varlığını adamış olmasıdır. Bugün de hala böyle bir örnek yoktur.” ifadelerini kullandı.

“AHMET KAHRAMAN’IN SANAYİCİLİĞİN YANINDA BÜYÜK HAYIRSEVERLİĞİ VARDI”

Ahmet Baysal konuşmasının devamında bu yıl Ahmet Kahraman’a ödülün neden verildiğini anlatarak; “Biz o zaman Bolu Sanayi ve Ticaret Odası olarak her sene rahmetli amcam gibi Bolu’ya hayır yapan kimselere ödül verme kararı aldık. Bu bir jüri kararıyla devam etti. Bu yıl Ahmet Kahraman’ı tercih ettiğimiz sebep ilçesi olan Mengen’e okul yaptırmış. Aşçılık meslek yüksekokulunu açmış. Bu örnekler bizi çok etkiledi. Onun sanayiciliğin yanında büyük hayırseverliği vardır. Bu ödül kendisine onun için verilmiştir” dedi.

“AHMET KAHRAMAN’IN İSMİ ÖN PLANA ÇIKTI VE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ”

BAİBÜ Rektörü Prof.Dr. Mustafa Alişarlı, 2019 sosyal sorumluluk ödülünün hayır olmasını dileyerek; “Sosyal sorumluluk ödülü Ahmet Baysal’ın da bahsettiği gibi çok geniş bir yelpaze ile değerlendirildi. En büyük ön plana çıkan kısmı Bolu’ya Bolululara maddi bir katkısının yapılmasıydı. Bu noktada merhum Ahmet Kahraman’ın ismi ön plana çıktı ve ödüle layık görüldü” diye konuştu.

“AHMET KAHRAMAN ABİMİZ BU ÖDÜLÜ FAZLASIYLA HAK ETMİŞTİ”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise Ahmet Kahraman’ın bu ödülü fazlasıyla hakkettiğini ifade ederek;“10 Mayıs’ta bende belediye başkanı sıfatıyla mütevelli heyetin şeref üyesi sıfatıyla toplantıya katıldı. Orada bu konu ciddi olarak tartışıldı ve merhum Ahmet Kahraman abimizin bu sosyal sorumluluk ödülüne layık olduğu konusunda herkes hemfikir oldu. Hatta şu da konuşuldu keşke hayatta iken bu ödül verilebilseydi. Sonuç itibariyle Ahmet Kahraman abimizi bu ödülü fazlasıyla hak etmişti ve bugün bir hak iade edildi be bende çok mutlu oldum. İnşallah bu sosyal sorumluluk ödülleri artar. Rahmetli İzzet Baysal’ın önemi burada bir kez daha ortaya çıktı. Eğer izzet babamız bu hayır işlerini başlatmamış olsaydı belki devamı gelmeyecekti. O anlamda örnek oldu” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından 14. İzzet Baysal Sosyal Sorumluluk Ödülü Gentaş Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı merhum Ahmet Kahraman adına oğlu Orhan Kahraman’a takdim edildi.

“SORUMLULUĞU DEVAM ETTİRMEK GÖREVİMİZ”

Orhan Kahraman babasına verilen ödül için teşekkür ederek; “Bugün bizim için buruk bir sevinç ama arkasından da olsa Bolumuzun kıymetli babamızı en azından bu şekilde hatırlaması ve bu hatırlamaya vesile olan değerli tüm komite üyelerine şahsım, ailem ve merhum babam adına şükranlarımı sunuyorum.  Bu vesile ile merhum babamın Ahmet amcamız ile yapmış olduğu konuşmanın notunu aldık. Biz de o değerlendirmeyi yapıp neler yapabileceğimiz noktasında Mengen’imize onun bıraktığı eserleri en iyi şekilde devam ettirmek ve yaşatmak için biz de evlatları olarak o sorumluluğu devam ettirerek onun ruhunun şad olmasını sağlamak öncelikli görevlerimizden bir tanesi” dedi.

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Ödül töreninin sonunda İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal tarafından, Vakıf Mütevelli Heyet üyeliği sona eren Sabahattin Eratalar’a bir teşekkür plaketi verildi. Ayrıca Kadın Girişimciler Kurulu tarafından Ahmet Baysal, eşi Solmaz Baysal, Esin Avunduk ve Mebrure Bağışgil için hazırlatılan hediyeler kendilerine takdim edildi. Tören, günün anısına fotoğraf çekimiyle sona erdi.