Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MİNİK ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ

MİNİK ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ VERİLDİ
Bolu Trafik Şube Müdürlüğü görevlilerince “Karayolu Trafik haftası güvenliği” kapsamında Aktaş Anaokulu öğrencilerine Trafik kurallarını öğrenmeleri ve alışkanlık kazanmalarını sağlamak amacıyla Karaçayır trafik eğitim parkında eğitim verildi.


Haber: Aslı Akış

Bolu Trafik Şube Müdürlüğü görevlilerince Aktaş Anaokulu öğrencilerine ''Karayolu Trafik haftası güvenliği'' kapsamında kendi el emeklileri ile hazırlamış oldukları maket araçlarla çocukların Trafik kurallarını öğrenmeleri ve alışkanlık kazanmalarını sağlamak amacıyla bilgilendirme yapıldı.

Eğitimde anaokulu öğrencilerini eğlendirilerek trafik kuralları öğretilmeye çalışıldı. Yaya kaldırımlarında yürümek, kaldırım olmayan yollarda yolun solundan ve banket üzerinden yürümek, yaya geçidinden karşıdan karşıya geçerken geçidin sağ tarafını kullanılması, duran araçların önünden ve arkasından ya da arasından karşıya geçilmemesi, yaya kaldırımları yaya geçitleri ile yollar üzerinde oyun oynanmaması ve trafik işaretlerinin anlamları konularında bilgilendirme yapılarak trafik kuralları anlatıldı.

“HEDEFİMİZ YILSONUNA KADAR 20 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞMAK”

Bolu Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Ali Çalışkan yaptığı açıklamada; “Trafik güvenliği için çocukların doğru alışkanlıklarla donanmış bilinçli sürücüler ve yayalar olarak yetişmesinde çocuk trafik eğitim parkının çok etkili olacağına inanıyoruz.

Öğrencilerin derslerde öğrendikleri teorik bilgilerini uygulama fırsatı vermek okul dışında her an karşı karşıya kalınan trafik ortamını parklarda gerçekleştirerek trafik kurallarına uygun davranış kazandırılmasına ve böylece trafik kültürünün oluşmasına ve trafik kazalarının en aza indirilmesine yardımcı olmak bu eğitimlerin amacı arasında yer aldı.

Ayrıca 2019 yılı 4 aylık dönem içerisinde anaokullarında eğitim gören 350 öğrenciye çocuk trafik eğitim parkında eğitim verildi. 3-17 yaş çocuklara yönelik “Trafik Dedektifleri” eğitim projesi kapsamında ise 2019 yılı 4 aylık dönemde 9 bin 750 öğrencimiz e okullarımızda eğitim verildi. Hedefimiz yılsonuna kadar 20 bin öğrenciye ulaşmak çocuk trafik eğitim parkı ve okullarımızdaki eğitimler sürekli olarak devam edecektir” dedi.