Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“BELEDİYE İŞÇİLERİNİN İŞİNDEN EKMEĞİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN”

“BELEDİYE İŞÇİLERİNİN İŞİNDEN EKMEĞİNDEN ELİNİZİ ÇEKİN”
Belediye İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Sinan Ay, 97 işçinin belediyede işten çıkarılmasının ardından yaşananlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Daha önce kendi sendikalarına üye işçilerin işten çıkarıldığını ifade eden Sinan Ay, “15 yıldır tüm bu zorluklarla mücadele ederken, kenardan kıs kıs gülen ve bu zulmü yapanlarla birlikte olanlar, bu gün çıkmış, sendika seçme özgürlüğünden, bahsediyor.” dedi.

Belediye İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Sinan Ay, açıklamasında şu ifadeleri kullandı; “Bizler Belediye iş Sendikası olarak, Bolu Belediyesinde 35 yıldır örgütlü bir sendikayız. Emek ve Ekmek mücadelesinin ne olduğunu da biliyoruz, işçinin sendika seçme özgürlüğüne saygının ne demek olduğunu da. Bolu Belediyesinde Örgütlü olduğumuz bu süre içerisinde çok fırtınalar atlattık. 2004 yılında 117 işçi arkadaşımız AK partili Belediye başkanı Alaattin Yılmaz tarafından işten atıldığında yönetimin bu yanlış uygulamadan dönmesi için tam bir yıl, hiç ara vermeden her gün, farklı eylemlerle sesimizi Bolu ya ve Türkiye ye duyurmaya çalıştık. Aynı zamanda yasal ve anayasal haklarımızı hukuk karşısında aramayı da ihmal etmedik. Yargı 117 işçi arkadaşımızı işe iade etmesine rağmen bu arkadaşlarımız işe alınmadı. Bu arkadaşlarımızın çalışma süreleri 18 ay ile 36 ay arasındaydı.

“182 arkadaşımız teşekkür bile edilmeden gönderildi”

Bu işçi arkadaşlarımızın atılması ile birlikte Bolu Belediyesinde özelleştirme furyası başladı. İlk etapta otobüsler ve temizlik işleri özelleştirildi, daha sonra diğer müdürlükler bunları izledi.

2011 yılında çıkartılan, 6111 sayılı kanun çerçevesinde, ihtiyaç fazlası adı altında işçilerin başka kurumlara devredilmesine imkân verilmesi üzerine 182 işçi arkadaşımız sorgusuz sualsiz, yaptıkları hizmetlere bir teşekkür bile edilmeden Bolu Belediyesinden gönderildi.

“Siz hangi sendika seçme özgürlüğünden bahsediyorsunuz”

Bolu Belediyesinde hizmet alım yöntemi ile taşeronlarda çalışan işçi arkadaşlarımız, 2015 yılında, anayasal hakkını kullanarak sendikamızda örgütlenmeye başladığında, Bolu Belediyesinin Ak Partili yönetimi önce üyelerimizi tehdit etti, başarılı olamayınca da 82 işçi arkadaşımızın iş akdini fesih ederek işten attı. Bu arkadaşlarımız içinde hem alanda, hem yargıda sonuna kadar hak arama mücadelemizi verdik. Bu arkadaşlarımız içinde açtığımız bütün davaları kazandık.

Bu aşamadan sonra Bolu Belediyesinde işçilerin sendikal tercihlerine baskı artmaya başladı, son olarak atılan 82 işçi tehdit unsuru olarak diğer işçi arkadaşlarımıza karşı kullanılıyor, bizim istediğimiz sendikaya geçmezseniz sizin de sonunuz böyle olur deniyordu. Biz Belediye iş sendikası olarak, Bolu Belediyesinde 15 yıldır tüm bu zorluklarla mücadele ederken, kenardan kıs kıs gülen ve bu zulmü yapanlarla birlikte olanlar, bu gün çıkmış, sendika seçme özgürlüğünden, bahsediyor. Adı yandaş sendikaya çıkanlara soruyoruz, siz hangi sendika seçme özgürlüğünden bahsediyorsunuz. Daha dün baskı yaptırdığınız, sürdürdüğünüz, işten attırdığınız işçinin sendika seçme özgürlüğümü. Siz bu işleri çok iyi bilirsiniz. Türkiye işçi sınıfı sizi çok iyi tanıyor ve biliyor, Artık yeter, Belediye işçilerinin işinden aşından ekmeğinden elinizi çekin. Bolu Belediye işçisine verdiğiniz zarar yeter.”