Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BAİBÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ

BAİBÜ İLETİŞİM FAKÜLTESİ İLK MEZUNLARINI VERDİ
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü ilk mezunlarını verdi. Törende, 2018-2019 Eğitim Öğretim yılını başarı ile tamamlayan Gazetecilik Bölümü öğrencilerine diplomaları verildi. Kep atan 35 öğrenci okulun ilk mezun unvanını da alırken törende duygusal anlar yaşandı.


Haber: Aslı Akış

Kongre Merkezi Mavi Salondaki törene, BAİBÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dekanı Muhsin Halis, BAİBÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selami Özsoy, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, Köroğlu Gurubu Sorumlu Müdürü Rasim Özdemir,  Bolu Takip Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Ali Atalay, Bolu Takip Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hakan Aydın bölüm başkanları, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

2015-2016 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alan BAİBÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4 yılın ardından 35 öğrencisini mezun etti. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin açılış konuşmasını BAİBÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü birincilik ile bitiren Sevgi Bilgi yaptı.

“GAZETECİLİK AHLAKİ SORUMLULUK SAHİBİ OLMAYI GEREKTİRİR”

Bilgi, gazetecilik mesleğinin emek, cesaret ve ahlaki sorumluluk istediğini belirterek;  “Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını ve üniversitemizin kurucusu merhum İzzet Baysal ‘ı saygı, şükran ile yad ediyorum. 4 yılık serüvenimizi sonlandırıyor mezun oluyoruz. Hepimiz hayata atılıp yeni meslekler edineceğiz. Yapacağımız bu meslek öylesine değerli ki öylesine önemli ki bir asrın seyrini değiştirebilecek niteliktedir. Bu meslek emek, cesaret, bilgi akıl ister ve en önemlisi ahlaki sorumluluk sahibi bireyler olmayı gerektirir. Bizler bu mesleği layıkıyla yerine getirmek için artık hazırız” diye konuştu.

“NE KADAR GURUR DUYSANIZ AZDIR”

Sevgi Bilgi’nin ardından konuşmasını yapan BAİBÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selami Özsoy, gazetecilik bölümü adına en mutlu ve en heyecanlı günlerden birini yaşadıklarını vurgulayarak; “Bu heyecanımıza ortak olduğunuz için hepinize teşekkür ediyoruz. Öncelikle bugün karşımızda mezuniyet cübbeleri ile duran bu pırıl pırıl gençleri yetiştiren siz değerli aileleri tebrik ediyorum. Onlarla ne kadar gurur duysanız azdır. Bu gençlerle bir arada bulunma fırsatı verdiğiniz için sizlere minnettarız” dedi. 

“GAZETECİLİK FEDAKÂRLIK İSTEYEN BİR MESLEK”

2015 yılında bölümün açılış törenini gerçekleştirdiklerini kaydeden Özsoy;  “Aradan 4 yıl geçti, artık meslektaş olduk. Bölümümüzün ilk mezunları olarak da tarihe geçtiniz. Sizleri mezuniyet başarınızdan dolayı kutluyorum. Gelecek kaygısı, tüm yeni mezunlar gibi sizleri de sarıyor, biliyoruz. Unutmayın ki bu kaygının en etkili ilacı, kendinize yapacağınız yatırımdır. Her alanda olduğu gibi işini iyi yapan, donanımlı, liyakat sahibi, kendi çıkarını değil, ülkenin çıkarını düşünen milli ve manevi değerlere bağlı meslek insanlarına gazetecilikte de her zaman ihtiyaç vardır. Gazetecilik, diğer mesleklere nazaran, geliri çok da fazla olmayan fedakârlık isteyen ancak doğru yapıldığında saygınlık kazandıran ve manevi tatmini çok yüksek olan bir meslektir. Gazeteciliğin zor, zor olduğu kadar da sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu 4 yıl boyunca derslerde sık sık konu ettik. Vereceğimiz diploma bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceğinize olan inancımızın ifadesidir. Gazetecilik, aslında bir peygamber mesleğidir. Peygamberimizin bir sıfatı da muhbir-i sadık’tır. Yani kendisine gelen ilahi mesajı eğmeden, bükmeden, kelimesi kelimesine bütün insanlığa iletmiştir. Bu yönü ile benim vazifem, doğruyu haber vermektir. Ben doğruyu söylemeye memurum diyen muhbir-i sadık, belki de en çok bizim rehberimiz olmalıdır. Alacağınız diplomada yazan İzzet Baysal ismi, bizler için olduğu gibi sizler için de çok önemli bir kalite standardıdır” şeklinde konuştu.

“KENDİ HARİTALARINI ÇİZMEK ZORUNDASINIZ”

Törende son olarak konuşan BAİBÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Dekanı Muhsin Halis, öğrencilerin dört yıl önceki durumda olmadıklarının altını çizerek; “4 yıllık eğitim sonrasında yeteneklerinizi geliştirdiniz, kendinizi geliştirdiniz. Daha yetenekli insanlar olarak topluma katılmaya hazır hale geldiniz. Sizler topluma hizmet etmek için aramızdan ayrılacaksınız. Aslında birçok arkadaşı tanımıyorum. Benim gözümde erkekler ‘Adem’ bayanlar ise, ‘Havva’dır. Bu âdem ile Havva hikâyesini hepiniz biliyorsunuz. Bu anlamda sizlerde Adem ile Havva’dansınız. Dolayısıyla sizlerde bu üniversite adını verdiğimiz cennet’ ten yavaş yavaş dünya’ ya inmek adına, serüveninizi tamamlamak üzeresiniz. Bu serüvende sizlere başarılar diliyorum. Gerçekten dünya’ da işler daha farklı olarak yürümekte. Hayatı bir matematik gibi düşünün. Denklemleriniz var, kısıtlarınız var, problemler var. Problemlerle baş başa kalıp hayatınızı sürdürmeye çalışacaksınız. Hayatta birçok problemle karşı karşıya kalacaksınız. Bu problemlerin hepsini çözmek mümkün değil. Karşılaştığınız her problem aslında yaşamın bir parçası olacak. Bu problemleri çözerken, kendi çizginizi çözeceksiniz. Unutmayın ki, başkalarının problem çözme yöntemleri sizin için geçerli olmayabilir. Başkasının çizdiği haritalar onların haritaları olabilir. Sizde kendi haritalarını çizmek zorundasınız” ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLERE BELGELERİ TAKDİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere diploma ve başarı belgeleri, BAİBÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü dekanı, dekan yardımcısı ve Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Bülent Velioğlu, Köroğlu Gurubu Sorumlu Müdürü Rasim Özdemir,  Bolu Takip Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Ali Atalay, Bolu Takip Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Hakan Aydın tarafından takdim edildi.

Belge takdimin sonrasında BAİBÜ İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümünü birincilik ile bitiren Sevgi Bilgi yaş kütüğüne ismini çaktı. Tören, öğrencilerin mezuniyet yemini etmesinin ardından kep atması ile sona erdi.