Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Özcan soruşturma için konuştu

Özcan soruşturma için konuştu
CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İçişleri Bakanlığı'nın kentteki Suriyelilere yapılan yardımın kesilmesiyle ilgili soruşturma başlatması hakkında konuştu. Özcan, , “Tavrımız net, söylediğimiz net. Abdestimden şüphem yok” dedi.

İçişleri Bakanlığı, CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında kentteki Suriyelilere yapılan yardımın kesilmesiyle ilgili soruşturma başlattı. Suriyelilere yapılan yardımın kesilmesinin kendisinin seçim öncesindeki vaatlerinden biri olduğunu ve bunu yerine getirdiğini belirten Özcan, “Tavrımız net, söylediğimiz net. Abdestimden şüphem yok” dedi.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, bakanlıktaki basın toplantısında yaptığı nisan ayı değerlendirmesinde konuya dair, "40 civarında STK nefret ve toplumda kargaşaya yol açtığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Biz de bu suç duyuruları üzerine mülkiye müfettişleri görevlendirdik. Bu soruşturma sonucunda gereken neyse onu yapacağız” dedi.

Seçimler öncesinde CHP’nin Bolu milletvekili olarak görev yapan Özcan, mazbatasını alarak göreve başlamasının ardından, ‘Bolu Belediyesi’nden yabancı uyruklulara ayni ve nakdi yardım yapılmaması’ yönünde talimat vermişti. İlk resmi yazısını Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne gönderen Başkan Özcan, talimatında şunları kaydetmişti:

”Ülkemizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Türk Kızılay’ı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ‘Sosyal Uyum Yardımı’ adı altında yardım yapılmaktadır. Bu nedenle, ilimizde yaşamakta olan herhangi bir yabancı uyruklu kişiye Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nden ayni ve nakdi yapılmaması hususunda, gereğini rica ederim."

İçişleri Bakanlığı, aradan yaklaşık 1 ay geçmesinin ardından Özcan hakkında soruşturma başlattı.

Özcan konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Soruşturma açabilirler. Tavrımız net, söylediğimiz net. Ben bunları söyleyerek sandığa girdim, söylediklerimde de soruşturma açılmasına sebep olacak bir şey yok. Abdestimden şüphem yok.” ifadelerini kullandı.