Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

KARSU, 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜNÜ KUTLADI

KARSU, 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜNÜ KUTLADI
Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl Başkanı Kazım Karsu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

CHP Bolu İl Başkanı Kazım Karsu yayımladığı mesajında 1 Mayıs'ı kutlamak için 1977 yılında Taksim'e çıkan emek ve özgürlük mücadelesinin öncülerini şükranla andığını belirterek; “Bu uğurda mücadele edip, ölenleri rahmetle saygı ile anıyoruz” dedi.

Karsu, Emeğin en kutsal değer olduğunu vurgulayarak; "Bencilce ve kâr hırsıyla emeğin haklarını budamaya çalışmak, insanlığı açlığa, yoksulluğa mahkûm etmek tarihsel bir yanılgı olduğu kadar, Türkiye'ye yapılabilecek en büyük kötülüktür. Kamu emekçileri iş güvencesi tehdidiyle, işçiler kıdem tazminatlarının yok edilmesi riskiyle karşı karşıya. Çalışma yaşamı ve örgütlenme hürriyeti daha fazla kıskaca alınmak isteniyor. Kiralık işçilik, taşeronlaşma ve güvencesiz çalışma iş yaşamının tüm alanlarında yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. İşsizlik ve iş kazaları artıyor, yoksulluk kökleşiyor; gelir adaletsizliği ve eşitsizlik ülkemizin kaderi haline getirilmek isteniyor.

Bu duygu ve düşüncelerle 'ne ezen ne ezilen insanca hakça bir düzen' için bütün emekçileri ayağa kalkmaya çağırıyor, 1 Mayıs'ın huzur dolu bir Türkiye'ye vesile olmasını diliyorum. Emeğin, dayanışmanın, özgürlüğün, demokrasinin ve barışın bayrağını hep birlikte dalgalandıracağımız güzel günlerin yakın olduğuna duyduğum inançla "Tüm emekçi kardeşlerimin emeklerinin karşılığını alabildikleri güzel bir gelecek umuduyla, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutluyorum” şeklinde konuştu.