Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

MESLEĞE ADANMIŞ 39 YIL

MESLEĞE ADANMIŞ 39 YIL
Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Kurucularından Prof. Dr. Gazanfer Doğu meslekte 39 yılın ardından emekli oldu. Bolu’da aktif olarak 26 yıl görev alan Prof. Dr. Gazanfer Doğu için çalışma arkadaşları, ailesi ve öğrencileri sürpriz bir kahvaltı programı organize etti. Türkiye’nin dört bir yanından Bolu’ya gelen öğrencileri ve çalışma arkadaşlarıyla buluşmanın mutluluğunu yaşayan Doğu, duygu dolu anlar yaşadı.


Haber: Burhan Yeşiltaş

Prof. Dr. Gazanfer Doğu meslek hayatı boyunca çok önemli görevlerde bulundu. Gazanfer Doğu, 1993 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nden görevli olarak gelerek Abant İzzet Baysal Üniversitesi'ne Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu kurucusu oldu. 1993 yılından 2019 yılına kadar İzzet Baysal'ın emaneti olan üniversitenin ve Bolu'nun gelişmesine büyük katkıda bulundu. 1996-1997 yıllarında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yapan Gazanfer Doğu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde görevini tamamlayarak 2019 yılında emekliye ayrıldı.

Gazanfer Doğu, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu’nda kurul ve eğitim komisyonu üyeliği, Uluslararası Güreş Federasyonu (FILA), Bilim Komitesi üyeliği, Türk Güreş Vakfı, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Spor Bilimleri Derneği, Gençlik Birliği Derneği, Samsun Spor Kulübü Derneği, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Spor Kulübü Derneği ve Samsun 19 Mayıs Kültür Derneği gibi görevleri bulunuyor. Ayrıca, Prof. Dr. Gazanfer Doğu, Ay-yıldızlı mayoyla çıktığı 47 müsabakada sadece bir kez yenilen Yaşar Doğu’nun oğlu.

Gazanfer Doğu, Bolu'da BESYO'nun ilk mezuniyet balosunun yapıldığı Koru Otelde, 1984 yılından itibaren kendisinin yetiştirdiği ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen birçok öğrencisiyle düzenlenen teşekkür ve vefa programında bir araya geldi. Sürpriz olarak yapılan programda öğrencileri ve dostları sevgi ve minnetlerini sundu. Ayrıca İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal canlı video bağlantısı ile kendisine iyi dileklerini iletti.

Düzenlenen kahvaltı öncesinde Prof. Dr. Gazanfer Doğu’nun yanı sıra çalışma arkadaşlarından Prof. Dr. Müberra Çelebi, mezun ettiği öğrencilerden ise Dr. Meliha Atalay Noordegraaf ve Beden Eğitimi Öğretmeni Savaş Kırıkoğlu duygularını paylaştı.

“ÇALIŞMAYI HİÇ BIRAKMAMIŞ BİR İNSAN”

Dr. Meliha Atalay Noordegraaf, Gazanfer Doğu’yu meslek hayatı boyunca baba olarak gördüklerinin altını çizerek; “1994 Orta Doğu Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Öğretmenliği mezunuyum. Gazanfer hocamın ilk öğrencilerindenim ve Gazanfer hocayla yüksek lisans dolayısıyla Bolu’ya gelerek akademisyen olarak yanına katıldım. O tarihten itibaren Gazanfer hocayla hemen hemen hiç ayrılmadık. Yüksek lisans eğitimini doktora eğitimi takip etti. Daha sonra Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde kendisiyle meslektaş olarak da uzun yıllar beraber çalıştık. Gazanfer hoca benim için ayrı bir yeri olan bir insan. Bizim aile olarak da farklı bir ilişkimiz var. Gazanfer hoca öncelikle öğretmenim sonra danışmanım, babam, nikah şahidim, oğlumun dedesi. Gazanfer hoca çalışmayı hiç bırakmamış bir insan. O nedenle bundan sonrada emekli olacağını sanmıyorum. Ama torunuyla, güzel ailesiyle bu yeni dönemin doya doya tadını çıkarmasını istiyorum. Çok seviyoruz” şeklinde konuştu

“BİZ GAZANFER HOCAYA ‘MERHABA’ DEMEYE GELDİK, VEDA ETMEYE GELMEDİK”

Düzce’de Beden Eğitimi Öğretmeni olduğunu söyleyen Dr. Savaş Kırıkoğlu, “Biz Gazanfer hocaya ‘merhaba’ demeye geldik, veda etmeye gelmedik. Hem eğitmen olarak hem spor adamı olarak veda etmek mümkün değil” dedi.

Kırıkoğlu konuşmasının devamında; “2000 yılı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi mezunu öğrencilerindenim. Daha sonra yine 2004 yılında yüksek lisanstan mezun oldum. Gazanfer hoca bizim için çok şey ifade ediyor. Biz kendisine bugün ‘merhaba’ demeye geldik. Ben 1995 yılında kendisine ‘merhaba’ demiştim. Gazanfer hoca benim için güven anlamına geliyordu. Ben bunu ifade etmek istedim. Bu özel günde; biz Gazanfer hocaya ‘merhaba’ demeye geldik, veda etmeye gelmedik. Hem eğitmen olarak hem spor adamı olarak veda etmek mümkün değil. Yine bizim başımızda olacak. Onun öğretileri değerli olacak. Bende 15 yıldan bu yana öğretmenlik yapıyorum. Çocuklara aktardığımız şeylerde Gazanfer hocanın bizlere aktardıkları var. Bundan sonrada olacak. Emekliliğini duyduk, kendisine ‘merhaba’ demeye geldik. Devam edeceğiz hep birlikte. Her dönemden mezunları var” ifadelerini kullandı.

“HOCAMIZ TÜRKİYE’YE HALEN DAHA HİZMET EDİYOR”

Prof. Dr. Müberra Çelebi ise, Prof. Dr. Gazangfer Doğu’nun spor anlamında Türkiye’ye ilkleri getiren isimlerin başında yer aldığını vurgulayarak; “1990 Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunuyum. Daha sonra Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesine başladım öğretim üyesi olarak. Gazanfer Doğu ile yıllara dayalı büyük bir bağımız var. Bugün onun emekliliğiyle ilgili bir küçük bir anma kahvaltısı yaptık. Veda demiyorum. Çünkü hocamız Türkiye’ye halen daha hizmet ediyor. Türkiye’ye ilk rekreasyonu, doğa sporlarını, en büyük organizasyonların nasıl olacağını, tesis yönetimi gibi birçok alanlarda çok büyük katkıları olmuştur. Kendisi şuan Spor Bakanlığı ayarında olan Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğünü yapmıştır. Bunun yanında birçok görevleri üstlenmiştir. Çok sevecen, herkesle dostluk kurmuştur. Şu anda Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesine olan görevini tamamlamış bulunuyor. Fakat biz onun devam edeceğini biliyoruz, yine birçok projede yer alacak. Bugün Ahmet amcamızda bizi kırmadı, Ahmet Baysal’da kendisine ulaştı ve mesajını iletti. İzzet Baysal’a bağlılığımız var, ona aidiyet duygumuz çok yüksek. Buradan nurlar içinde yatsın İzzet Baysal’a ve Ahmet Baysal’a tüm ailesine bize verdikleri bu Üniversite fırsatı olanakları için Bolu adına çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

“EMEKLİLİĞİMİZİ BURADA YAŞAYACAĞIZ”

Meslekte 39 yılın ardından emekli olan Prof. Dr. Gazanfer Doğu ise, öğrencilerinin yaptığı sürprizin kendisini çok duygulandırdığını ifade ederek; “Bir sürpriz bekliyordum. Bütün sürprizler çok güzeldir. Ama çok duygulu dakikalar yaşadım. Gözlerim baya yaşlandı. Bir tarih yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. Hayat böyle şeyleri yaşatıyor bizlere. Bolu benim ömrümde ilde yaşadığım en uzun yaşadığım şehir. Ayrılmaya kıyamadık. Eşimle ortak kararımızla Bolu’da ev aldık. Emekliliğimizi burada yaşayacağız. Bir ayağımız İzmir’de, bir ayağımız Samsun’da olacak. Yeni yaşamda neler yapacağım, şartlar neler gerektirecek onları göreceğiz. Ben rahatladım. En azından bazı baskılardan kurtulmanın rahatlığıyla ve bundan sonra dostlarla daha fazla görüşerek, onlarla paylaşarak anlamlı bir şekilde hayatımızı sürdüreceğiz. Bolu’da 26 yıl ama ODTÜ ile beraber 39 yıllık bir geçmişiz var” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Düzenlenen kahvaltının ardından Prof. Dr. Gazanfer Doğu için sunum yapıldı. Sunumun ardından Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Kurucularından Prof. Dr. Gazanfer Doğu’ya teşekkür plaketi verildi.