Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

1249 KİŞİ TYP KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLDİ

1249 KİŞİ TYP KAPSAMINDA İSTİHDAM EDİLDİ
Bolu Çalışma ve İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın, yeni istihdam yaratmak amacıyla oluşturulan Toplum Yararına Program (TYP) ile ilgili açıklamada bulundu. Yalçın; “Amacımız işsizliğin yükseldiği dönemlerde geçici istihdam sağlayarak insanımızı iş gücü piyasasının beklentilerine dönük kendini geliştirmeye gayret ve çaba göstermesi sağlamak. İlimizde bin 249 vatandaşımızı TYP kapsamında kamu kurumları ve belediyelerimizde istihdam etmiş durumdayız” dedi.

Haber: Aslı Akış

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlıklarından uzaklaşmalarını engellemek amacıyla kamu kurumlarında süreli çalışmalarına fırsat veren Toplum Yararına Programlar (TYP) ile istihdamında zorluk çekilen işsizlerin işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amaçlanıyor.

İlimizde TYP’den yararlanan bin249 vatandaşın olduğunu altını çizen İsmail Yalçın, bu kişilerin kamu kurum ve belediyelerde istihdam edildiğini kaydetti. Ayrıca 700 kişinin 2019 yılının Ocak- Mart dönemlerinde işe başladığını söyledi.

“TYP İLE GEÇİCİ İSTİHDAM SAĞLIYORUZ”

Bolu İŞKUR Müdürü İsmail Yalçın TYP hakkında bilgiler vererek;  “Toplum Yararına Program dediğimiz İş-Kur’un belirli dönemlerle, geçici sürelerle özellikle dezavantajlı gurupların istihdamına yönelik bir program. Bu programdaki amacımız, belirli dönemlerde özellikle işsizlik oranlarının yükseldiği dönemlerde geçici istihdam sağlayarak insanımızı işgücü piyasasına, çalışma hayatına alışmasını, dolayısıyla bundan sonra çalışmaya devam etmesini ayrıca işgücü piyasasına alıştıktan sonra kendi yeteneklerini ve iş gücü piyasasının beklentilerine dönük kendini geliştirmeye gayret ve çaba göstermesini arzu ediyoruz.

TYP Belirli sürelerde çalışan insanlarımızın maaşlarını biz ödediğimiz için ekonomik olarak rahatlamalarını ve toplumsal huzurun sağlanmasını arzu ettiğimiz bir program.  Bunlar kamu kurumları ile işbirliği içinde yaptığımız program, faaliyet ve çalışma alanları belirlenmiş dolayısıyla ilimizde de toplum yararına programı uyguluyoruz” şeklinde konuştu.

“MAAŞLARINI BİZ ÖDÜYORUZ”

Yalçın, “İlimizde bin 249 vatandaşımızı TYP kapsamında kamu kurumları ve belediyelerimizde istihdam etmiş durumdayız” diyerek; “Bu istihdam ettiğimiz vatandaşlarımızın hem sigortalarını hem maaşlarını kurum olarak biz ödüyoruz. Kamu kurumları ve belediyelerin bu konuda herhangi bir mali yükümlülükleri yok. Onlar sadece bu program kapsamında belirlenmiş işlerde istihdam olmalarını hem kamu hizmeti üretmelerini hem de vatandaşlarımızın çalışarak para kazanmalarını sağlamaya dönük bir faaliyetimiz. Bu bin 249 vatandaşın 700’ünü 2019 yılının Ocak-Mart ayları arasında başlattık. 6 ay süre ile devam edecek. Geri kalan 549 kişi de 2018’de başlattığımız ve Haziran ayı sonuna kadar devam edecek olan okullarımızdaki temizlik ve güvenlik hizmetlerini sağladığımız vatandaşlarımız” ifadelerini kullandı.