Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

POLİS MEMURUNUN YARGILANMASINA BAŞLANDI

POLİS MEMURUNUN YARGILANMASINA BAŞLANDI
Bolu'nun Gerede ilçesinde, uygulama noktasından kaçan otomobili kovaladığı esnada polis aracıyla çarptığı çocuğun ölümüne sebep olan polis memurunun yargılanmasına başlandı.

Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlamasıyla tutuksuz yargılanan polis memuru N.Ç. ve avukatı ile kazada hayatını kaybeden 9 yaşındaki Ömer Faruk Akyıldırım'ın ailesi ve avukatları katıldı.

Kimlik tespiti ve iddianamenin okunmasının ardından savunma yapan N.Ç, olay günü Atatürk Caddesi'nde uygulama görevinde olduğunu ifade ederek, "Bu esnada şüpheli bir araç gördüm ve 'dur' ihtarında bulundum ama araç sürücüsü durmayarak kaçmaya başladı. Ben de sirenleri açarak, megafonla da uyararak durmasını istedim. Bu esnada aracın önüne geçmek istedim ama yolun sağında bir araç olduğundan hafif bir sol yaptım ve bir anda trafik ekip otosunun ön camında bir karartı gördüm, bir de kadın çığlığı duydum." şeklinde konuştu.

Olay esnasında ne çocuğu ne de annesini fark ettiğini aktaran N.Ç, kazanın "dur" ihtarına uymayan sürücü yüzünden gerçekleştiğini ve çok üzgün olduğunu söyledi. Çocuğun annesi Sevgi Akyıldırım da polis memurundan şikayetçi olduğunu belirterek, "Kazadan önce kedileri çok seven oğlum, 'Pamuk' ismini verdiği yavru kediyi sahiplenmişti. Yavru kedinin annesini bir araba ezdiğinden, çok duygulanmış ve 'Pamuk' ismini verdiği kediyi sahiplenmişti. O gün, yavru kedisini okulun bahçesinde güvenli bir yerde bırakmıştı. Okuldan sonra kediyi bulamadığı için bir süre onu aramıştık. Kediyi bulduktan sonra, eve gitmek için yola çıktık. Ana yola geldiğimizde oğlum kucağında yavru kedisi Pamuk'u seviyordu. Bir anda ne olduğunu anlamadım ve son sürat gelen bir araç oğluma ve bana çarptı." dedi.

Kendisinin de kazada hafif yaralandığını anlatan Akyıldırım, "Ne bir siren sesi ne bir fren sesi ne de bir megafon sesi duydum. Kendisinden şikayetçiyim. Benim oğlumun adı Ömer. İslam'da Ömer demek adalet demektir. Ben de adalet istiyorum." diye konuştu.

Mahkeme heyeti, duruşmayı, eksik hususların giderilmesi ve tanıkların dinlenilmesi için 23 Mayıs'a erteledi.

Bolu'nun Gerede ilçesinde 6 Kasım 2018'de uygulama yapan polis ekiplerinin "dur" ihtarına uymayan otomobil ile polis arasında kovalamaca yaşanmış, şüphelinin kullandığı aracın solundan geçmek isteyen polis aracı, yol kenarında yürüyen Sevgi Akyıldırım ile 9 yaşındaki oğlu Ömer Faruk Akyıldırım'a çarpmıştı.

İzzet Baysal Tıp Fakültesi Acil Servisi'ne kaldırılan Ömer Faruk Akyıldırım, olaydan 22 gün sonra hayatını kaybetmişti.