Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

BOLU FUARI AÇILDI

BOLU FUARI AÇILDI
Bolu’da Expolife Fuarcılık tarafından düzenlenen “Yapı, Mobilya & Ev Tekstili” ile “Gıda Tarım ve Hayvancılık” fuarları kapılarını düzenlenen açılış töreni ile açtı. Kalıcı konutlar bölgesinde açılan fuar, 28 Nisan Pazar gününe kadar açık kalacak.


Kalıcı Konutlar Fuar Alanında açılan iki fuarı Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası, KOSGEB, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Ziraat Odası’nın yanı sıra birçok birlik ve kuruluş da destekliyor.

Bolu Fuarının açılış programına Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı İsa Özcan, Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, EXPO Life Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erdoğan, kurum müdürleri, vatandaşlar ve firma temsilcileri katıldı.

Fuarın açılış programında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından protokol konuşmalarına geçilirken, Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Fuarının,  ilimiz açısından kazanımları yüksek, yararlı ve hayırlı bir fuar olmasını diledi.

VALİ ÜMİT, FUARLARIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Bolu Valisi Ahmet Ümit, bundan önce 2016 ve 2017 yıllarında gerçekleştirilen fuarların meydana getirdiği atmosfere ve sonuçlarına bakıldığında, bu çalışmaların son derece olumlu bir grafik çizdiğini gözlemlediğini ifade ederek, il olarak fuar konusunun üzerinde bundan sonra da daha bir ciddiyetle durulması gerektiğini belirtti.

Sektörlere bakıldığında, fuarlarımızdan birine de ismini veren gıda, tarım ve hayvancılığın, Bolu ekonomisinin en önde gelen sektörleri arasında olduğunu ifade eden Vali Ümit, “Özellikle kanatlı hayvancılık sektöründe, Türkiye üretiminin yaklaşık %34’ünü sağlayan Bolu, bu alanda Türkiye’nin lokomotif şehridir. İl ekonomimizin üçte birini oluşturan sanayi sektöründe ise saçaklı metal, orman ürünleri, cam, kablo, tekstil, deri, kimya gibi önemli sanayi kollarına sahibiz. Yapı sektöründe de önemli firmalarımız faaliyet gösteriyor. Uluslararası taşımacılıkta Türkiye’nin marka illerinden birisiyiz” dedi.

“BOLU’DA FUARCILIK ANLAMINDA ÖNEMLİ BİR POTANSİYEL OLDUĞU AŞİKÂR”

Bolu’nun çok az ile nasip olacak şekilde dört mevsim turizm yapabilecek bir şehir, Türkiye’nin dört bir yanından gelen 30 bin öğrenciye ev sahipliği yapan bir üniversite kenti olduğunu belirten  Vali Ümit, tüm bunlarla birlikte bakıldığında, Bolu’da fuarcılık anlamında önemli bir potansiyel olduğunun aşikar olduğunu ifade etti.

Vali Ümit konuşmasında;  “Bolu, Ankara ve İstanbul arasındaki konumu itibariyle, modern fuarcılığın gerektirdiği, yeterli fiziki mekana ve altyapıya sahip olduğu sürece, fuarcılık noktasında önemli merkezlerden birisi olacaktır. Valilik olarak işin bütün taraflarıyla aynı masada bir araya gelip konuyu tüm boyutlarıyla ele almaya hazır olduğumuzu, bu doğrultuda sizlerden gelecek her türlü iyileştirme ve geliştirme önerisine açık olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bu konuda siz değerli iş dünyası ile aynı safta, yan yana durduğumuzu, ekonomimizde bir taşın üstüne bir taş daha koyma amacı taşıyan her türlü gayretli çabanın arkasında olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Bu düşüncelerle, başta bu fuarların İlimizde gerçekleştirilmesine ön ayak olan, bu fuarları İlimize kazandıran kurum ve kuruluşlarımıza, organizasyonların gerçekleştirilmesinde görev üstlenen ve katkı veren herkese, ayrıca fuara katılım gösteren tüm firmalarımıza teşekkür ediyorum. İlimiz açısından kazanımları yüksek, yararlı ve hayırlı bir fuar olmasını diliyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” dedi.

Düzenlenen açılış töreninde ayrıca Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Bolu TSO Başkanı Türker Ateş ve EXPO Life Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erdoğan da birer konuşma yaparak, fuarın önemine değindiler ve bu fuarın Bolu’ya ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundular.

AÇILIŞ KURDELASI KESİLDİ

Yapılan konuşmaların ardından sahneye çıkan Bolu Valisi Ahmet Ümit ve diğer protokol üyeleri tarafından “Yapı, Mobilya & Ev Tekstili” ile “Gıda Tarım ve Hayvancılık” fuarlarının açılış kurdelesi temsili olarak kesilerek, fuarların resmi açılışı gerçekleşti.

FUAR ALANLARI GEZİLDİ

Kurdele kesiminin ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit ve diğer protokol üyeleri Expolife Fuarcılık tarafından organize edilen “Yapı, Mobilya & Ev Tekstili” ile “Gıda Tarım ve Hayvancılık” fuarlarından bulunan firmaların stantlarını gezdiler.