Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

VALİ ÜMİT PAZARCI VE KAHVECİ ESNAFIYLA BİR ARAYA GELDİ

VALİ ÜMİT PAZARCI VE KAHVECİ ESNAFIYLA BİR ARAYA GELDİ
Bolu Valisi Ahmet Ümit, ‘Huzur ve Güvenlik’ toplantısı kapsamında vatandaşlarımıza hizmet veren pazarcı esnafı ve kahvecilerle bir araya geldi.


 

Vali Ümit’in esnafla buluşma toplantısına İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, İl Jandarma Komutanı Albay Nadir Çelik, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, Ticaret İl Müdürü Ersin Terzi İl Göç Müdürü Vekili Okan Mercan ile Emniyet Şube Müdürleri ile pazarcı ve kahveci esnafı katıldı.

 

Düzenlenen toplantıda konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etmek, dertleriyle dertlenmek, sevinçlerini paylaşmak sektörün ve sokağın sıkıntılarını yerinde ve ilgili şahısların bizzat kendilerinden dinlemek için bu toplantıları yaptıklarını, bu toplantının diğer amacının da güvenlik olduğunu dile getirdi.

 

ESNAFLARIN İSTEKLERİNİ DİNLEDİ

Esnafın yoğun olarak katılımının olduğu toplantıda, istek ve şikâyetleri dinleyen Vali Ümit, isteklerinin tek tek not aldırarak, ilgili kurumlara talimat verdi ve konuların takipçisi olacağını dile getirdi.

 

Vali Ümit toplantıda ayrıca, devletin bir yöneticisi olarak her zaman halkın içinde olduğunu ve esnafların merak ettikleri olaylarda her zaman bilgi verebileceğinin altını çizdi. 

 

YABANCI MİSAFİRLER KONUSUNDA ESNAFI BİLGİLENDİRDİ

Toplantıda, son günlerde kamuoyunda yer alan Bolu’daki yabancı misafirlere yardım konusuna da değinen vali Ümit, konuyla ilgili söylenilen sözlerin bilgi kirliliğinden veya eksik bilgiden kaynaklandığını belirtti.

 

Yabancılara yapılan yardımların, Valiliğin koordinesinde yapıldığını, başkaca sözlere itibar edilmemesi gerektiğini belirten Vali Ümit, hem vatandaşlarımızdan hem de yabancı misafirlerimizden hiçbir tahrike kapılmamalarını istedi.

 

Devletimizin koyduğu kurallar dahilinde muhtaçlığı tespit edilen yabancılara yardımların yapıldığını ve yapılacağını belirten Vali Ümit, kaynağının devletimizin veya yerel idarelerimizin bütçelerinden olmadığını, bu yapılan yardımların Birleşmiş Milletler fonlarından temin edilen ödeneklerden verildiğini, ayrıca bu ödemelerin de Kızılay marifetiyle yapıldığını, sonuç olarak hiçbir vatandaşımızın hakkının ve hukukunun herhangi bir yabancıya verilmediğinin altını özellikle çizdi.

 

ESNAFTAN VALİ ÜMİT’E TEŞEKKÜR

Toplantı sonunda esnaflar da Vali Ahmet Ümit’e kendilerini ziyarete geldiği ve dertlerini dinlediği için teşekkür ederek, “Bizleri sayıp yanımıza geldiğiniz için gerçekten çok mutluyuz. Bizleri saydığınız, değer verdiğiniz ve sıkıntılarımızı dinlediğiniz için gerçekten çok sevindik. Bizler de devletimize, milletimize bağlı insanlarız. İlk defa böyle bir toplantıyla karşılaştık” diyerek, Vali Ümit ve diğer kurum müdürlerine teşekkür ettiler.