Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖNCE İNTİHARA KALKIŞTI SONRA ÖZÜR DİLEDİ

ÖNCE İNTİHARA KALKIŞTI SONRA ÖZÜR DİLEDİ
Bolu Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan Barış Yiğit belediye binasına çıkarak intihar etmek istedi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın hiçbir işçiyi çıkartmayacağına dair söz verdiği 19 Aralık 2018 tarihinden sonra Bolu Belediyesine 97 işçi alınmıştı. Bu işçilerin iş akitlerine bugün son verilmesiyle ortalık karıştı. Şubat ayında işe giren Barış Yiğit, Bolu Belediyesi çatısına çıkarak intihar etmek istedi. İntihar girişimde bulunan Barış’ı Bolu Belediye Başkan’ı Tanju Özcan ikna etti.

HABER: Aslı Akış

Tanju Özcan belediye başkanlığı adaylık sürecinde söz verdiği 19 Aralık tarihinden sonra Bolu Belediyesine alınan 97 işçi bugün işten çıkartıldı. İşine son verilen Barış Yiğit Belediye binasının çatısına çıkarak intihar girişiminde bulundu.

Bolu Belediyesi temizlik işlerinde görevli Barış Yiğit öğle saatlerinde işten çıkarıldığını öğrendi. Bolu Belediyesi’ne gelerek binanın tepesine çıkan temizlik çalışanı intihar etmek istedi. Olay yerine itfaiye ekipleri ile polis ekipleri gelerek önlem aldı.

Olayın ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan intihar girişiminde bulunan temizlik işçisi Barış Yiğit ile makamında görüştü.

“BARIŞ BİZİ BİRAZ ÜZDÜ, KENDİ DE ÜZÜLDÜ”

İşçilerin işten çıkarılması ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, çok üzüldüğünü belirterek; “Bizi çok üzen bir hadiseydi. 2002-2003 yılından bu yana Barış’ı tanıyorum. Barışla konuştum, gerekçelerini anlattım. Biz böyle şeyler arzu etmeyiz ama işçi arkadaşlara da söyledim. 19 Aralık itibariyle ben kimseyi çıkarmayacağım dedim. Bu tasarruflar 19 Aralık’tan sonraki Ocak-Şubat ayından arkadaşlarımız işe alınmış. Öyle bir noktaya gelmiş ki, bütçe bunun karşılayamaz duruma gelmiş. Yoksa biz kimsenin ekmeğiyle oynama derdimizin olmadığını hep söyledik. Zaman içerisinde önümüzdeki süreçte bu arkadaşlarımızın bir kısmı yeniden başlayabilir, hizmet gerekliliğine, bütçeye göre hareket edeceğimizi de söyledik. Barış bizi biraz üzdü, kendi de üzüldü. Biz Bolu’da ihtiyaç sahibi olan herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ama tabi hizmetin gereği de bazı işlemleri yapmamız gerekiyordu. Bunları da Barış’a anlattım” ifadelerini kullandı.

“KENDİMİ KAYBETTİM, ÖZÜR DİLİYORUM”

Barış Yiğit ise kimseyi dinelemeden böyle bir yola başvurduğunu ifade ederek kamuoyundan özür diledi. Yiğit; “Ben böyle bir şeyi bekliyordum. Siz değil başkası da gelse. Zaten son dönemde girmiştim. Kadroya da geçtiğimde de şüphelenmiştim. Beni alıp kadroya nasıl aldılar diye. Korku içindeydik. Belki bir umut, belki bir kaydırma falan olur falan diye düşündüm. Birde size ulaşmak istedim ulaşamadım. Çalışırken de böyle bir yola başvurdum. Sinir hastasıyım. Bugün ilacımı da almadığım için biraz sinirliyim. Sinirlerime hakim olamadım. Bayrağı bağla demişlerdi. Bende orada bayrağı bağlarken, işten çıkarıldığımı duydum. Dinlemeden etmeden, böyle bir yola başvurdum, sizlerden özür diliyorum. Kamuoyundan özür diliyorum. Böyle bir şey yapmak istemezdim. Engelliyim, iş bulamıyorum. Yeni iş bulmuştum. Kendimi kaybettim” şeklinde konuştu.