Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“VATANDAŞIN BİR KURUŞUNU İSRAF ETMEYECEĞİM”

“VATANDAŞIN BİR KURUŞUNU İSRAF ETMEYECEĞİM”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Özcan; Suriyeli mültecilere ayni ve nakdi yardımı kesme, Hizmet-İş Sendikasının tepkisi, AK Parti Kadın Kollarından istifa eden Arzu Güler ve Bolu Belediyesinde israf kalemleri hakkında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haber: Aslı Akış

Başkan Özcan, Suriyelilere ayni ve nakdi yardımı kesilmesi talimatı nedeniyle İstanbul'da bazı sivil toplum kuruluşlarının hakkında suç duyurusunda bulunmasını değerlendirdi.

“BİZİM ABDESTİMİZDEN ŞÜPHEMİZ YOK”

Aşevini n kapısını kimseye kapatmadıklarının altını çizen başkan Özcan; “Suç duyurusunda bulunanlar benim ne dediğimi dinlememişler. Bizim söylediğimiz açık. Biz başından bu yana aynı şeyi söylüyoruz. 3.5 aydır da aynı şeyi söylüyorum. Birden çok yardım kuruluşundan Türk vatandaşları yardım alamıyor ki yabancılar alsın. 12 bin civarında mülteci var. Bizim aşevimizden faydalanan bir kaç kişi var. Aşevini'de hiç kapatmadık. Aşevinden ağırlıklı olarak faydalanan da bizim yoksullarımız. 'Ben açım' diyen kim olursa olsun aşevinin kapısını hiç kapatmadık. Bizim kastettiğimiz başka kurumlardan yardım alanlara ikinci veya üçüncü kez belediye olarak ayni ve nakdi yardım yapmayalım. Başından bu yana söylediğim buydu. Bu sözlerimin de arkasındayım. O suç duyurusunda bulunanların bizim ne söylediğimizi bir kez daha okumalarını ve bir kez daha dinlemelerini tavsiye ediyorum. Elbette yargı mercileri gerekli incelemeleri yapar. Bizim abdestimizden şüphemiz yok. Söylediğimiz sözler net ve arkasında duruyoruz" diye konuştu.

“KİMSEYE ŞU SENDİKAYA GEÇİN DEMEDİK”

Hizmet-İş Sendikasının kendisine yönelik tepkisine "Personelin yerinin değişimi hizmetin gereğidir” diyen Başkan Özcan; “Bundan sonraki aşamalarda da ihtiyaç duyulduğunda kamu yararını gözeterek personellerimiz ve birimlerimiz arasında yer değişikliği olabilir. Ben bir tek belediye çalışanını arayıp şu sendikaya geç bu sendikaya geçme demedim. Sendika değişimi oluyorsa da işçilerin özgür iradeleri ile oluyor. Asıl, bu işçiler niye bizim sendikamızdan ayrılıyor sorusunu bana değil kendilerine sormaları lazım. Biz kimseye, memurlarımıza, işçilerimize şu sendikaya geçin demedik. Şu sendikaya geçmeyin de demedik. Biz bütün memur ve işçilerimizin sendikalı olmalarından yanayız. Örgütlü toplumdan yanayız. Sendikanın hangisi olacağına kendi hak ve menfaatlerini gözeterek kendileri karar verecekler. Ben işçilere ya da memurlara şu sendikaya geçin diye telkinde de bulunmadım. Bu benim yapıma uygun değil” şeklinde konuştu.

“BELEDİYE ÇALIŞMADAN KİMSEYE MAAŞ ÖDEYEMEZ”

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arzu Güler'le ilgili de açıklamalarda bulunan Özcan; “Benim kimseye özel bir husumetim yok. Hanımefendiyi de kişisel olarak tanımam. Belki karşılaşmışızdır. Benim derdim şu. İster AK Parti'li ister CHP'li olsun, ister MHP'nin gençlik kolları başkanı olsun. Siz bir belediyeden maaş alıyorsanız önce o belediyedeki işinizi yapacaksınız. Siz belediyeden maaş alıp başka iş yapıyorsanız ve o belediye başkanı da bunu görüp müdahale etmiyorsa o kul hakkı yemiş olur. Vatandaşın hakkını yemiş olur. Bende bir örnek olarak söyledim. Doğru olduğu da ortaya çıktı. Bu doğru değil diyende olmadı. Şimdi ben CHP'nin kadın kolları başkanı olsaydı da aynı şeyi söylerdim. Belediyede çalışmadan belediye kimseye maaş ödeyemez. Bunu kabul etmem. Bunu kabul edersem içime sindirirsem bu meydanda ettiğim yeminime sadık kalmış olmam” ifadelerini kullandı.

“BENİM İNANCIMA GÖRE İSRAF HARAM”

Bolu Belediyesinde tespit edilen bazı israfları da kesecekleri dile getiren Özcan, "Önümüzdeki hafta personel ve araç sayısı netleşmiş olacak. Benim inancıma göre israf haram. Belediyenin hiç bir kademesinde israfa izin vermeyeceğiz. Bununla ilgili tedbirleri almaya başladık. Bu kiralık araçların bir kısmını geri gönderdik. Bir kısmını da önümüzdeki süreçte geri göndereceğiz. Bazı israf kaynakları daha var. Bunları da keseceğiz. Bu vatandaşın bir kuruşunu israf ve heba etmeyeceğim. Ben bu meydanda yemini ederken ne kadar samimi olduğumuzu gösteriyoruz” dedi.