Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖDÜLLÜ ÖĞRETMEN BOLU HALKIYLA BULUŞTU

ÖDÜLLÜ ÖĞRETMEN BOLU HALKIYLA BULUŞTU
Bolu Bağışçılar Vakfı Zehra Taşman Kadına ve Eğitime Destek Programı kapsamında, Dünya’nın en iyi 50 öğretmeni arasına seçilen ilk Türk öğretmen Dilek Livaneli, BAİBÜ Bordo Salon’da Bolu halkıyla buluştu.


LİDER KADIN ÖDÜLÜ SAHİBİ BOLU’DA AĞIRLANDI

Bolu Bağışçılar Vakfı, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Bolu Rotary Kulübü’nün ortaklaşa düzenlediği ve Zehra Taşman Kadına ve Eğitime Destek Programı kapsamında desteklenen ‘Bir Dilek Yetmez’ eğitim semineri, BAİBÜ Bordo Salon’da gerçekleştirildi.

Programın başında Bolu Bağışçılar Vakfı Genel Sekreteri Öznur Akkaya, vakıf hakkında bilgiler vererek Bolu için özellikle eğitim alanında yapılan çalışmalardan söz etti. Zehra Taşman Kadına ve Eğitime Destek Programı hakkında da bilgiler veren Akkaya, eğitime ve sosyal projelere her zaman destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Akkaya’dan sonra konuşan Bolu Rotary Kulübü Dönem Başkanı Fırat Çıngı, kulüp olarak eğitime verdikleri destekleri anlatarak, böyle güzel bir organizasyonun içinde olmaktan dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirtti.

Daha sonra sahneye gelen Dilek Livaneli, Bolu’da bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek, eğitim alanında sadece ülkeye değil tüm dünyaya örnek olan Bolu’nun Babası İzzet Baysal’ı saygı ve rahmetle andığını söyledi.

BAKAN ZİYA SELÇUK’UN ADINDAN GURURLA BAHSETTİĞİ ÖĞRETMEN

Yaptığı konuşmada Dünyanın en iyi 50 öğretmeni arasında yer almasını sağlayan sürece değinen Dilek Livaneli, bu başarının aslında kendisini yetiştiren öğretmenleri sayesinde elde edildiğini belirtti. Şimdiki Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk’un da öğretmeni olduğunu ifade eden Livaneli, Selçuk’un kendisi üzerinde büyük emeğinin bulunduğunu söyledi. Konuşmasında, Ziya Selçuk’un katıldığı farklı programlarda kendisinden övgü dolu sözlerle bahsettiğini bunun da kendisine büyük gurur verdiğini de dile getirdi.

“GÜCÜMÜ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TEN ALIYORUM”

Eğitim Fakültesi öğrencileri ve Bolu halkının yoğun katılım gösterdiği seminerde, Dünya’nın en iyi 50 öğretmeni arasına seçilen ilk Türk öğretmeni Dilek Livaneli, katılımcılara öğretmenlik mesleğine bakış açısını aktardı. Öğretmenliğe ilk başladığı yıllarda karşılaştığı zorlukları ve bu zorlukları nasıl atlattığını salonda bulunan dinleyicilerle paylaşan Livaneli, eğitimin bireyleri, toplumu ve bir coğrafyayı nasıl iyi yönde değiştirdiğini yaşadığı örneklerle anlattı. Özellikle eğitim fakültesi öğrencilerine, mesleklerini aşkla yapmaları gerektiğini belirten Livaneli, öğretmenliğin sadece ders saatleri içinde icra edilen bir meslek olmadığını vurguladı. Öğrencilerine her zaman ne yapıyorlarsa en iyisini yapmaları gerektiğini söylediğini ifade eden Livaneli, başarılı bir öğretmen olmasındaki en büyük gücü Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ten aldığını da dile getirdi.

Programın sonunda özellikle eğitim fakültesi öğrencilerinin Livaneli’ye gösterdikleri sevgi görülmeye değerdi. Öğrenciler Dilek Livaneli ile fotoğraf çektirip, uzun süre sohbet etti. Gördüğü ilgiden son derece mutlu olduğunu belirten Livaneli, Bolu’da gerçekleştirilecek bu tür programlara katılmaktan onur duyacağını söyledi.