Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

"ULUSLARARASI ÖĞRENCİ BULUŞMASI"

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu(UDEF) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Uluslararası Öğrenci Buluşmaları 20 Nisan Cumartesi günü Bolu Kent Meydanında yapılacak.

Haber: Aslı Akış

Türkiye’de 64 Uluslararası Öğrenci Derneği ve 25 ildeki temsilcilik düzeyindeki çalışmalarıyla on binlerce misafir öğrenciye temas eden Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu  “Doğudan Batıya Adil Bir Dünya” sloganıyla Uluslararası Öğrenci Buluşması etkinliğine davette bulundu.

Etkinlikte, Uluslararası öğrenciler, kendi ülkelerinin tarihi, kültürü, coğrafyası, gelenekleri, görenekleri, yöresel yemekleri ve danslarını Türkiye'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda ülkede tanıtma imkanı bulacak. Uluslararası Öğrenci Buluşması, başka ülkelerden üniversite eğitimi almak amacıyla Türkiye’ye gelen misafir öğrencilere birçok alanda tecrübe ve beceri kazandırmayı hedefliyor.

Türkiye’ye bugün 203 ülkeden 150 bin uluslararası öğrenci gelerek eğitim görürken 1983’ten günümüze Türkiye’ye gelip mezun olan 160 ülkeden 150 bin Türkiye mezunu var. İşte bu misafir öğrencilere hitap eden çalışmalarına uzun süredir büyük bir şevkle devam eden UDEF, gönüllülük esasına dayalı bir çalışma anlayışı içerisinde projelerini yürütüyor. UDEF, bu yıl uluslararası öğrenci buluşmalarının ikincisini düzenleyecek. Bu yılın teması 'Doğudan Batıya Adil Bir Dünya’ya' olarak belirlendi. UDEF tarafından düzenlenecek program Cumartesi günü saat 13.00'da Kent Meydanında yapılacak.