Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

Bolu Belediyesinden Suriyelilere yardım yapılamayacak

Bolu Belediyesinden Suriyelilere yardım yapılamayacak
BOLU Belediye Başkanı Tanju Özcan, ilk resmi yazısında, Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne, 'İlimizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere ayni ve nakdi yardım yapılmaması' ifadeleriyle talimat verdi. Başkan Özcan, "Suriyelilere, göçmen statüsündeki yabancı uyruklu kişilere Bolu Belediyesi’nden işyeri açma ruhsatı vermeyeceğim” demiştim. Yani “Ben reddedeceğim. Gitsin alabiliyorsa mahkeme kararıyla alsın” dedim. Çünkü Bolu’ya ve Türkiye’ye yerleşsinler istemiyorum." dedi.

Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, aday gösterildiği CHP'den Bolu Belediye Başkanlığı'na seçilip, mazbatasını alarak, göreve başlayan Tanju Özcan, kampanya dönemindeki vaatlerinden olan 'Bolu Belediyesinden yabancı uyruklulara ayni ve nakdi yardım yapılmaması' talimatını verdi. İlk resmi yazısını Bolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne gönderen Başkan Özcan, talimatında şunları kaydetti:

'Ülkemizde yaşamakta olan yabancı uyruklu kişilere Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı (WFP), Türk Kızılay'ı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 'Sosyal Uyum Yardımı' adı altında yardım yapılmaktadır. Bu nedenle, ilimizde yaşamakta olan herhangi bir yabancı uyruklu kişiye Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nden ayni ve nakdi yapılmaması hususunda, gereğini rica ederim.'

"BU ARTIK DAYANILMAZ BİR BOYUTA GELDİ"


DHA’ya açıklamalarda bulunan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, göçmen statüsündeki yabancı uyruklu kişilere yardım yapılmaması talimatı verdiğini ifade ederek, "Bunu ilk aday olduğum günden itibaren söyledim. Daha önce TBMM’de de söylemiştim. Sayın Cumhurbaşkanı 2 hafta önce açıkladı. Suriyeliler için harcadığımız para 37 milyar doları geçti. Sadece 1,7 milyar Avro Avrupa Birliği’nden geldi. Başka da bir para gelmedi. Yani 200 milyar TL’nin üzerinde paramız misafir geldiğini söyleyen Suriyelilere gitti. Şimdi tabi detaylı araştırdım. Suriyeliler hem Sosyal Yardımlaşma’dan yardım alıyorlar. Hem Sosyal Hizmetler’den, hem Kızılay’dan hem de belediyelerden alıyorlar. O yüzden ben seçmene şunu söyledim. Dedim ki “Bu artık dayanılmaz bir boyuta geldi. 7 yıldır bakıyoruz. Çocuklarımızın İAŞE’sini veriyoruz. Ben diğer yardım kurumlarına karışamam böyle bir yetkim yok. Ama ‘Bolu Belediyesi bütçesinden bir tek Suriyeli’ye tek kuruş yardım yapmayacağım’ demiştim. Bunun gereği olarak da bu yazıyı yazdım. Bu çağrı daha önce ülke genelinde yankı bulmuştu. Ülkemizde herkes artık bu durumdan rahatsız. Katlanılmaz bir boyuta geldi." dedi.


"SURİYELİLERE İŞ YERİ AÇMA RUHSATI VERMEYECEĞİM"


Seçim süreci sırasında vaatleri arasında Suriyeli ve göçmen statüsündeki kişilere işyeri açma ruhsatı vermeyeceğini söylediğini de hatırlatan Başkan Özcan, "2 şey söylemiştim. 1- “Belediye bütçesinden hiçbir Suriyeli’ye yardım yapmayacağım demiştim. 2- “Suriyelilere, göçmen statüsündeki yabancı uyruklu kişilere Bolu Belediyesi’nden işyeri açma ruhsatı vermeyeceğim” demiştim. Yani “Ben reddedeceğim. Gitsin alabiliyorsa mahkeme kararıyla alsın” dedim. Çünkü Bolu’ya ve Türkiye’ye yerleşsinler istemiyorum. Yazık değil mi benim esnafım işyeri açmak için 10 yere kayıt yaptıracak, her yere para ödeyecek. Vergi dairesi üzerine binecek, esnaf odaları üzerine binecek, belediyeler üzerine binecek. Bunlara hesap soran dahi olmayacak. Her yerde söylüyorum. Bu misafirlik fazla uzadı." ifadelerini kullandı.
Etiketler: