Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

“ANKARA’DA MUHALEFETTEYDİM BOLU’DA ARTIK İKTİDAR OLDUM”

“ANKARA’DA MUHALEFETTEYDİM BOLU’DA ARTIK İKTİDAR OLDUM”
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Halk TV’de yayınlanan “İrfan-ı Hür” programının canlı yayın konuğu oldu. Özcan; “7 yıl 9 ay içerisinde 5. mazbatamı aldım. 4 kez milletvekili seçildim ardından da belediye başkanı. Ankara’da muhalefetteydim Bolu’da artık iktidar oldum” dedi.


ÖZEL HABER: Aslı Akış

Ankara Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ndeki programa, CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

31 Mart Yerel Seçimleri’nden başarıyla çıkan, Cumhuriyet Halk Partisi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlenen devir teslim töreni sonrasında Halk TV’de yayınlanan İrfan Değirmenci’nin sunduğu “İrfan-ı Hür” programının konuğu oldu.

İrfan Değirmenci Bolu’da haritanın renginin değiştiğini belirterek; “Bolu turizm, eğitim şehri demek. Bolu çok önemli hepimiz için” dedi ve Başkan Özcan’ı “Bolunun yeni başkanı Köroğlu’nun torunları Bolu beyine karşı. Tanju Özcan Bolu’nun seçimdeki rengini değiştiren adam işte Köroğlu’nun torunu” diyerek sahneye davet etti. 

İrfan Değirmenci, Tanju Özcan’ın Ankara’nın yabancısı olmadığını ve milletvekili seçilip geldiğini ayrıca Bolu’da bir yarışa girdiğini söyledi.  Ardından, Özcan’a “Bu zaferi siz bize anlatın” dedi.  


“VATANDAŞIMIZIN TEVECCÜHÜ İLE BAŞKANIM”

Nazım Hikmet Kültür Merkezinde İrfan Değirmenci'nin sunduğu programda soruları yanıtlayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “1977-2011 yılları arasında 34 yıl milletvekili çıkartamadık. Ben 34 yıl sonra seçilen ilk milletvekili olarak geldim Ankara’ya. 8 yıl bu onurlu görevi sürdürdüm. Bolu’da belediyeyi 2004 yılında kaybetmiştik. 15 yıl sonra vatandaşımızın teveccühü ile bu belediyeyi geri almayı başarabildim. 7 yıl 9 ay içerisinde Çarşamba günü ben 5. mazbatamı aldım. 4 kez milletvekili seçildim ardından da belediye başkanı” diye konuştu.

“ANKARA’DA MUHALEFETTEYDİM BOLU’DA ARTIK İKTİDAR OLDUM”

İrfan Değirmenci’nin; “Belediye başkanlığı koltuğu milletvekilliğine benzemiyor çok daha fazla halk ile temas halindesiniz. Biz Ankara seçip gönderiyoruz milletvekilimizi bir daha göremiyoruz seçmen olarak. Maruzatım var deyince bulamıyoruz. Telefonlara da çıkan olmuyor. Ama belediye başkanı öyle değil. Bolu’da başkan olarak İlk iş ne yaptınız?” sorunu da yanıtlayan Başkan Özcan; “Seçim sonuçları bizde hemen netleşti. İtilaflı durum ve hiçbir sandığa da itiraz olmadı.  Çarşamba sabahı mazbatamı aldım. 5 Nisan Cuma namazından sonra da görevi teslim aldım. 8 yıl milletvekilliği yaptıktan sonra belediye başkanı seçilebildiysek zaten ulaşılabilir olduğumuz için. Ankara Bolu yakın olduğu için evimi de Ankara’ya taşımadım. Ailem Bolu’da kaldı ben Ankara’ya misafir olarak gittim geldim. Bu şekilde bunu başarabildim diye düşünüyorum. Ankara’da muhalefetteydim Bolu’da artık iktidar oldum.

“BOLU TARİHİNDE İLK OLDU”

Yaklaşık %53’lük bir oy aldık. Bu Bolu tarihinde ve yerel seçimlerde ilk oldu.  Her zaman vatandaşın içindeydim hiç kopmadım. Siyasette büyüklerimizin iyi yönlerini almaya çalıştım en büyük avantajım da bu oldu. Özeleştiri yapmayı çok seviyorum. Başımı yastığa koyduğumda uyumadan önce 5 dakika gün içinde kendi özeleştirimi yapan biriyim. Hatalarımdan da ders almaya çalışıyorum. Çok şükür şimdiye kadar doğruları yapmışız ki 8 yıllık milletvekilliğinden sonra yıpranmamışız. Oyumuzu gücümüzü artırarak Bolu gibi zor bir bölgede belediye başkanı seçilmeyi başarmışız. Tüm Bolulu hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. Şunun farkındayım; Bolu’da son genel seçimde CHP, İYİ Parti oy toplamı %37 idi. Karşı ittifakın oy oranı da % 57 idi. Biz %37’yi alıp %53’e getirdik. Tam 28 puanlık bir artış yaptık” ifadelerini kullandı.

“ENKAZ DEVRALDIM EDEBİYATI YAPMAYACAĞIM”

Son olarak belediyenin borçları ilgili de konuşan Özcan; “Umduğumdan farklı bir şey görmedim. Fakat neyi devralacağımı biliyordum. Milletvekilliğinden önce belediye meclis üyeliği yaptım. Bunları da araştırarak girdim. Belediyenin borçlarını adım adım denetlemiştim. Ama seçmene şu sözü verdim. Neyi devir alacağımız bilerek bu göreve talip oldum. Enkaz devraldım edebiyatı yapmayacağım. Çünkü bana göre enkaz devraldım demek yapacağım bir şey yok demektir. Çok borçlu bir belediye devraldım bunu biliyorum ama bunun üstesinden geleceğimi de biliyorum. Bu konuda bana Ankara’daki Belediye Başkanlarımın önemli katkıları olacaktır. Arkamızda İstanbul ve Ankara var” dedi.