Bolu Haber, Gazete ve Firma Rehberi

Bolu ile ilgili internette aradığınız tüm soruların cevabını bulabileceğiniz internet sitesi.

ÖZCAN GÖREVİ TESLİM ALDI

ÖZCAN GÖREVİ TESLİM ALDI
31 Mart Mahalli İdareler Seçiminden zaferle çıkarak Bolu Belediye Başkanı seçilen Tanju Özcan, Demokrasi Meydanında düzenlenen törende Kuranı Kerim ve Türk Bayrağına el basarak yemin etti.


Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanlığında düzenlenen devir teslim töreninde görevi 15 yıldır Bolu Belediye Başkanlığı görevini yürüten Alaaddin Yılmaz’dan teslim aldı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlık makamında Alaaddin Yılmaz tarafından karşılandı. Burada bir konuşma yapan Alaaddin Yılmaz, “Tanju bey bir seçim kazandı dersek işi hafife almış oluruz. Bolu’da hem belediye ve diğer belediyeler ile il genel meclisine bakıldığında beklenenin dışında bir başarı kazanmıştır Tanju Bey ve ekibi. Onları kutlamak lazım” dedi.

Aldığı görevin sorumluluğunun farkında olduğunu ifade eden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise, “Milletvekilliği görevi tabi ki farklı bir görevdi. Yeni sistemde de daha rahat bir görevdi. Ama biz zor olanı tercih ettik. Bolu’muza doğrudan hizmet etmeyi tercih ettik. Sağ olsun vatandaşımız da çok yüksek bir oy oranıyla bu görevi tebliğ etti. Omuzumuzdaki sorumluluğu artırdı. Seçim döneminde verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gece gündüz çalışacağız” diye konuştu.

Başkanlık makamındaki törenin ardından Demokrasi Meydanına gelen Başkan Özcan, burada meydanda toplanan Bolululara hitap etti. Özcan, meydanda kurulan sahnenin üzerindeki Kuran ve bayrağı 3’er kez öptükten sonra “Bolu Belediye Başkanı olarak, Bolu’muzu tarafsız bir şekilde, kimseyi ayırmadan ve kimseyi kayırmadan gece gündüz çalışarak, istişareyi öne çıkararak, tüyü bitmemiş yetimin hakkını koruyup, kollayarak, harama el uzatmadan, hukukun üstünlüğüne ve Cumhuriyet değerlerine bağlı kalarak, kurucu liderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmayarak yöneteceğime Allah’ım ve namusum üzerine yemin ediyorum” diyerek yemin etti.

Başkan Özcan, daha sonra beraberinde binlerce kişi ile İzzet Baysal Caddesinde yürüyerek, Anıt Park’a gitti. Anıt Park’taki törende Atatürk Anıtına çelenk koyduktan sonra konuşma yapan Başkan Özcan, “Bu meydan böyle coşkuyla dolmamıştı. Milli Marşımızı bu kadar coşkuyla söylememişti. Kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden yürüyeceğim dedim. Milletvekilliği döneminde de hep böyleydi. Ben Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik, üniter, Türkiye Cumhuriyeti’nin evladıyım. Bugüne kadar, Atatürkçü olduğumuzu hiçbir ortamda söylemekten çekinmedik, bundan sonra da çizgimizde en ufak bir sapma olmayacak. Halkımızdan büyük bir destek gördük. Bu destek, bu coşku, inanın beni daha çok heyecanlandırıyor. İnşallah görev süremiz dolduğunda da inşallah bu güven ve coşku azalmış olmaz. Allah bana bu günleri yaşattı, benden sonra seçilecek olan belediye başkanlarına da bu sevgiyi yaşatır diye düşünüyorum. Daha önce 4 kez milletvekilliğine seçildim. Siyasete başlarken temel hedefim belediye başkanlığı idi. Bu şehre, doğrudan hizmet etmek istiyorum. Bu şehre kendimi borçlu hissediyorum. Mustafa Kemal Atatürk’e borçlu hissediyorum, İzzet Baba’ma borçlu hissediyorum. Bolu’da yaşayan herkese kendimi borçlu hissediyorum. İnşallah bu borcu da hep birlikte belediye meclis üyesi arkadaşlarımızla, belediye çalışanı arkadaşlarımızla hep birlikte bu borcumuzu Bolu’muza ödemek bizlere nasip olur.” diye konuştu.